שלום, שמי אלעד, אני בן 22, וכרגע משרת בשירות קרבי בצה"ל. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בצד שמאל, בשיטה לפרוסקופית עם רשת (לאחר שסבלתי מכאבים באזור המפשעה והאשך השמאליים קרוב לשנה וחצי). הניתוח עבר בהצלחה, ולאחר כמה שבועות חזרתי לצבא, ולאחר כשלושה חודשים חזרתי לשירות קרבי. מאז הניתוח (באפן רציף) יש עדיין כאבים באזור הבטן התחתונה והמפשעה- שלפעמים מגיעים גם לאשך (זה לא בדיוק כמו לפני הניתוח, יותר פוקוס על הבטן התחתונה ולא על האשך- אבל גם מגיע לאשך). אפשר לומר שהכאב מאופיין במעין קו של כאב בין אזור הכיליה השמאלית עד לאשך השמאלי.- לפעמים גם מוקרן לגב התחתון, אם כי עיקר הכאב באזור המפגש של הבטן עם המפשעה (איפה שהניתוח היה בעצם אם הבנתי נכון). הכאב מורגש תמיד באופן מעומעם, אבל מתגבר כשיש לחץ באזור (צרכים), או אחרי פעילות מאומצת מאד (פעילות רגילה, אפילו ספורטיבית לא מחמירה את הכאב באופן מורגש). אני אחרי צילום אולטרסאונד ללא ממצאים, בדיקת אורולוג ללא ממצאים, ובדיקת כירורג שאמר שהבקע לא חזר, ושכנראה הכאב בגלל הרשת... ניסיתי גם כדורים אנטי דלקתיים, ואפילו תרופה אנטי דלקתית טבעית- שום דבר לא עוזר באופן משמעותי. משככי כאבים לא עוזרים בכלל (גם לא 2 כדורי אופטלגין 500 מג ביחד... כלום). עוד מעט כבר חצי שנה מהניתוח ועדיין אין שום שיפור בכאב. האם ייתכן שיש פה פגיעה עצבית? יכול להיות שכששמו את הרשת פגעו במשהו? יש מה לעשות עם זה? אני אוסיף גם שבנוסף לכאב שתמיד מורגש, יש נקודה בחיבור שק האשכים והמפשעה בצד שמאל שלפעמים (בעיקר בהקשר של פעילות מינית) אפשר להרגיש נקודה ספציפית של כאב חד יחסית (איפה שהרופא מכניס אצבע לבדוק את הבקע- מעין וריד כזה או צינור כלשהו...) תודה רבה! אלעד.
שלום רב, הכאב נובע ככל הנראה ממעורבות עצבים באיזור הניתוח. לגבי כאב נקודתי ניתן לנסות הזרקה במרפאת כאב אך סיכויי ההטבה אינם גבוהים. לגבי כאבים בכל האיזור לא קיים טיפול ספציפי.בדרך כלל הכאב חולף עם הזמן. במידה והכאב מחמיר יש לפנות לכירורג. ב ב ר כ ה, ד"ר ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה
שלום אלעד לצערי אני סובל כמוך ורציתי לשאול האם הכאב נעלם עם הזמן?
אני עברתי ניתוח בקע מפשעתי דו צדדי לפני 4 חודשים ועדיין סובל מכאבים בעיקר בצד ימין האם זה נורמלי
שים לב לשא נפגעת בעצבים אנחנו עברנו ניתוח בגררמניה לביטול עצבים ותיקון בקע ספורטאים . יש לציין שנותחנו בארץ עי פרופסור שמגדיר את עצמו כאלוף אך לצערי הוא אלוף הטעויות כל הניתוח שעשינו אצלו היה אחד הגרועים שהרופא בגרמניה ראתה
שלום רב. אני משחק כדורגל פעמיים בשבוע ולפני חודשיים וחצי החלו כאבים בשרירי הבטן התחתונה. מאז אני עושה פיזיותרפיה וחיזוקים של השרירים, עשיתי אולטרסאונד אצל ד"ר קוץ זאת האבחנה- 'הודגמה אי סדירות קורטיקלית בסימפיזיס פוביס עם מלאות רקמתית סביבו המערבת את המוצא של הגידים AL ו-RA משני הצדדים. בבדיקה דינאמית בקע פמורלי קטן בימין מכיל שומן הופיע רק במבחן מאמץ ללא רגישות מקומית בזמן הבדיקה. לא הודגם בקע ספורטאים. השאלה היא האם mri יתן לי תשובה חד משעמית לגבי האם צריך ניתוח או טיפול שמרני מספיק?
בניגוד לד״ר קוץ הסימנים בבדיקה שלו מצביעים על בקע ספורטאי , קיימת דלקת בפוביס, יחד עם זאת נצפה בקע קטן שיכול גם להיות מקור לכאב, סוג זה של בקע שכיח יותר בנשים, אך קיים גם אצל גברים. ממליץ לבצע MRI אגן.
היי בmri לא ראו כלום,אפילו לא את הבקע הפומרלי, אשמח להגיע אלייך להתייעצות.
אשמח לעזרה באבחנה. ' הודגמה אי סדירות קורטיקלית בסימפיזיס פוביס ען מלאות רקמתית עם מלאות סביבו המערבת את המוצא של הגידים AL ו -RA משני הצדדים' לא הודגם בקע ספורטאי.
יתכן שמדובר בתהליך דלקתי ואם כן זה מהווה חלק מהאבחנה הנקראת בקע ספורטאי. יחד עם זאת המלאות הרקמתית לא מתאימה. ממליץ לבצע MRI של האגן ולהתייעץ עם אורטופד.
רשום באבחנה שלא הודגם בקע ספורטאי.
איך נקרא הmri שאני צריך לעשות? בטן/ אגן/ גף תחתון?
האם mri יתן את הקביעה המדיוקת לגבי בקע ספורטאים?
בחור בן 23 , יש VSD מולד, בריא לכל אורך החיים , בשנה האחרונה כאבים באיזורים שונים של הגוף כל פעם באיזור אחר, עשרות בדיקות CT MRI לא העלו ממצאים. עבר ניתוח בקע ספורטאים לפני שנה בעקבות התלונות על הכאבים שהיו בבעיקר באיזור האשכים ולשוק האחורי, טיפולי 'דיקור סיני דיקור יבש, פזיוטרפיה תרופות אך ללא סיוע. כיום לא נוטל כל תרופה אך הכאבים ממשיכים, לסרוגין, בבדיקת מעבדה נמצא ANTI CARDIOLIPIN גבוה מאד 95.5 , יתר הממצאים בגדר הסביר, (ויטמין D מעט נמוך) מה יכולה להעיד תוצאה זו
מדובר באחד מנוגדני APLA הקשורים לקרישיות יתר. מומלץ להשלים בירור APLA כולל בדיקות ללופוס אנטיקואגולנט ובטא 2 גליקופרוטאין. מקובל גם לחזור על בדיקות לאחר 12 שבועות כדי לאשש את התוצאות. יש להיבדק בצורה מסודרת אצל המטולוג שיכיר את ההיסטוריה האישית והמשפחתית ויחליט האם יש צורך בטיפול במדללי דם למניעת קרישים.