מדוע אנו חשים נפיחות גדולה בבטן, ומה הקשר לנפיחות? על...
פחם פעיל – הסופח המרשים שמקל על בעיות עיכול, נפיחות וגזים....
עד כמה חשוב לטפל בשיני חלב? האם משקאות דיאטטיים גורמים...
פסח, חג החירות, רק למה אנחנו יוצאים מנו תמיד כבדים יותר...
שלום רב גם אני רציתי לשאול לגבי בריטה ואכן ראיתי שענית למישהי לגבי מוצר זה. אני גם רוצה לשתות מים נקיים מאבנית כלור וכו' אבל לא ידעתי אם באמת בריטה עושה את העבודה כמו שצריך ואם אכן יש לה תו תקן והיא יעילה. כי אין באפשרותי הכספית לקנות מטהרי מים יקרים ומוכרים. ולכן גם אני שואלת האם משהו בדק מחקרית את הבריטה ואכן בטוח לשתות את המים המסוננים שלה? כי הרי חיידקים בריטה לא יכולה להשמיד(כמו מוצרים אחרים שיש להם מנורות כחולות וכו) והאם אני לא שותה שאריות של פחם או כל מה שממנו בנוי המסנן של בריטה? ובקיצור האם אתה ממליץ לקנות בריטה ולשתות את המים שלה על בסיס יומי. מודה מראש על התשובה, מעיין.
בריטה עושה עבודה טובה והיא מקובלת ונמכרת עשרות שנים עם כל האישורים. לבריטה יש יתרונות וחסרונות בדיוק כמו כל מערכת. בריטה מנקה את המים מכלור, אבנית וגם מיקרואורגניזם - חיידקים. ניקוי האבנית אפשר לראות בקומקום. מים שעברו בריטה לא יוצרים שכבת אבנית בקומקום. כאשר פילטר הבריטה מסיים את פעילותו, אפשר לראות שמתחילה להצטבר אבנית. כדי לא להגיע לשלב הזה מחליפים הפילטר (תלוי במידת השימוש) כל חודש-חודשים, לפי הניסיון בשימוש. חיידקים הנם חלקיקים - מיקרואורגניזם בעלי גודל, ולכן הם נלכדים בתוך הפילטר ואינם עוברים למים. מאחר שקיים חשש להתרבות חיידקים בפילטר, מומלץ להחליף אותו כל חודש-חודשים, בדיוק כמו בפילטר של מערכות סינון גדולות ויקרות יותר. לגבי מנורה אולטרה סגולה (זו לא מנורה כחולה, רק נראה צבע כחול) יעילותה חלקית בלבד, ויעילותה עוד יורדת כאשר המנורה ישנה (היא עובדת, אך לא עושה העבודה, להיפך). פילטר הבריטה עשוי מפחם פעיל, ועוד רכיבים, שנבדקו היטב ומאושרים למזון. פחם פעיל לא עובר למים. וגם אם עובר אין בזה שום בעיה. יש תרופות לבעיות קיבה שונות המתבססות על פחם פעיל בכדורים לבליעה. כך שבריטה טובה, אך ההתעסקות איתה אולי יותר גדולה, לבדוק הקומקום מדי יום, להחליף הפילטר, לקנות פילטרים (לחפש מבצעים אז המחיר נמוך יותר), לנקות הקנקן. חוץ מזה המים מתאימים.
שלום רב לד"ר ליכטנשטיין. אני סובל מתסמונת המעי הרגיש, והדבר שבגללו אני מאובחן כך זה בגלל כאבי בטן חזקים במשך כל היום, ללא הפסקה, שפוגעים לי בתפקוד באופן מוחלט. הכאבים שלי מתחלקים לשניים- חלק מהיום כאבי בטן חזקים וחלק מהיום כאבי בטן חזקים מאוד. אני לוקח זיפרקסה כבר שבועיים כדי לראות אם התרופה הזאת תעזור בהפחתה של הכאבים. בחלק הזה של היום שבו כאבי בטן הם חזקים מאוד, זה מלווה בהרבה גזים עם ריח מאוד לא טוב, וכשגז משתחרר (סליחה על התיאורים) יש הקלה רגעית הכאב, ואז שוב הכאב חוזר להיות כאב חזק. ואז שוב לאחר כמה דקות שוב גז משתחרר, ואז שוב הקלה רגעית וחוזר חלילה. אני מרגיש שבחלק הזה של היום שבו כאבי הבטן הם חזקים מאוד, זה בגלל הגזים הכלואים במעיים שגורמים לכאבים החזקים האלה. כל המאכלים שגורמים לגזים הורדתי מהתפריט, ואני בכלל לא צורך אותם. עשיתי כבר אולטראסאונד בטן גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה וכל הבדיקות שעושים על מנת לאבחן שמדובר במעי רגיש. ואני כלל לא צורך מאכלי חלב. מה אפשר לעשות בנוגע למצב הזה? למה הגזים האלו נשארים כלואים במעי ולא יוצאים כולם כמו שצריך? האם יש בדיקות נוספות לאבחנה? או תרופות שיכולות לשחרר את הגזים כמו שצריך להיות וכמו אצל אדם בריא ללא מעי רגיש, או תרופות שיפחיתו את כמות הגזים? תודה רבה רבה, וחג שמח
אורי שלום, מה אפשר לעשות בנוגע למצב הזה? -- כדורים טבעיים (כדורי מנטה) בשם colpermin למה הגזים האלו נשארים כלואים במעי ולא יוצאים כולם כמו שצריך? -- לרוב, אין לחולי תסמונת מעי רגיז יותר גזים מבאדם בריא, אך הם מפריעים לו הרבה יותר... לא כמות הגזים אשמה אלה רגישות המטופל... האם יש בדיקות נוספות לאבחנה? -- תבחין נשיפה לבירור תת-ספיגה של סוכרים: לקטוז, פרוטקוז, קסילוז (הנקרא גם SIBO) -- בדיקת דם למחלת צליאק או תרופות שיכולות לשחרר את הגזים כמו שצריך להיות וכמו אצל אדם בריא ללא מעי רגיש, או תרופות שיפחיתו את כמות הגזים? colpermin מרפא שריר חלק של מעי דק ומפחית את המתח שהגזים גורמים פחם פעיל סופך גזים. לא יעיל במיוחד אך בהחלט ניתן לנסות פרו-ביוטיקה עוזרת לחלק מהמטופלים אם אין הטבה עם כל הנ"ל - לפנות למרפאת תסמונת מעי רגיז באחד המרכזים הגדולים (בבילינסון זאת מרפאה של דר' רם דיקמן) מועדים לשמחה, לב ליכטנשטיין
אובחנתי מספר פעמים כסובל מ-IBS אך לדעתי הבעיה חמורה הרבה יותר. סובל מנפיחות, תנועות ורעשים מהבטן, שלשולים לפעמים, גזים, קשה מאוד להירדם בלילה. בלילות אני ישן בישיבה כי אם אני שוכב הבטן מרעישה וכואבת וסובל משלשולים בבוקר. התסמינים קיימים כשנתיים שלוש. מה ניסיתי עד היום: - שלילת צליאק - שלילת רגישות לקטוז - שלילת H. Pylori - נוטנסיל, קולוטאל - נקסיום, אומפרדקס - דיאטת FODMAP - אנזימי עיכול - קפסולות נענע - קרבוסילן - פתרונות טבעיים - ג'ינג'ר, זרעי שומר, תה נענע / מרווה / מליסה וכדומה... - ספורט - סיבים תזונתיים (soluble fiber) - פרוביוטיקה - ויטמין D + סידן - מגנזיום - אולטרסאונד - בדיקות דם בנתיים רק נמצאה רגישות קלה לפרוקטוז אבל כל התסמינים קיימים גם בלי צריכת פרוקטוז! הבעיה ממש חמורה, אני לא מסוגל לישון בלילה ומתעורר פעמים רבות בגלל כאבי בטן. אם אני אוכל ארוחה אני יודע שלא אוכל לישון במשך 5 שעות לפחות, לכן אני אוכל ארוחות ערב ממש מוקדמות. לא ייתכן שזה רק IBS, יש פה משהו אחר שלא הצליחו לזהות. עדיין לא נשלחתי לעשות גסטרוסקופיה / קולונוסקופיה וגם לא בדיקות צואה. מה יכול להיות לי??? למה אני לא יכול לשכב לישון ואני חייב לשבת?
IBS מומלץ COLOTAL
כמו שאמרתי ניסיתי קולוטאל ונוטנסיל, וגם כדורי נענע. כל אלה antispasmodics - לא עזרו בכלל. אם כל הטיפולים ל-IBS לא עוזרים אולי זה לא IBS? מה זה עוד יכול להיות?
אחי תעשה בדיקות צואה בקש מרופא תנסה כדורים נוגדי חומצה אולי יש לך בעיה בחומציות של הבטן שגורמת לכאבים בקש סיטי בטן עם יהיה תקין יש רדירולגית שעולה על הבעייה דרך גלגל העין ץקקרא על זה באנטרנט אחוזי הצלחה גבוהים ...תרגיש טוב אני גם אם בעיות כמו שלך
שלום מה עדיף לגזים קולוטאל או קרבוסילן
שלום, טיפול בקלוטל מיועד עבור חולים עם תסמונת מעי רגיז אשר מלוות בגזים ונפיחות, לעומת קרבוסילן שהינו פחם פעיל אשר מיועד לטיפול בנפיחות וגזים. ולכן חשוב לבחור טיפול בהתאם למחלות רקע.