החומר סוכם ע"י תמר פיליפס - סטודנטית לסיעוד שנה ג' מתה"ש...
כאבים, כתחושה סובייקטיבית או כנזק לרקמות, מחייבים טיפול....
תכשירים נוגדי כאבים הם מסוג התרופות הנמצאות בשימוש בשכיחות...
כולנו הולכים באופן שגרתי לרופא שיניים, אך מעטים מאתנו...
שלום אני משתמש בתרופה זאלדיאר במינון הנמוך כל יום בגלל כאבים חזקים שאני מקבל משכיבה ממושכת באמצע הלילה . לאחרונה המליץ לי רופא מומחה לשלב עם התרופה גם כדור אופטלגין ליתר יעילות נגד הכאב גב ממנו אני סובל . אני בן 80 -האם השילוב הזה הנו מסוכן ? תרופות שאני לוקח פלויקס ,2 כדורי בונדורמין לפני השינה .פעם בשבועיים זריקה עצמית של PRALUENT להורדת כולסטרול -אני סובל מטרשת עורקים .
Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול וכו), בנוסף ל -tramadol שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. אין מניעה מלשלב את הטיפול ב-zaldiar עם אופטלגין. עם זאת, שילוב של תכשירי אופיואידים (בינהם טרמדול) ובנזודאזפינים (משפחת התרופות אליה שייך התכשיר בונדורמין) בד"כ אינו מומלץ בגלל האפקט של שניהם על דיכוי מערכת העצבים המרכזית. כמו כן, המינון המקסימלי המקובל לתכשיר בונדורמין הינו כדור ביום ולא שניים בשל החשש מתופעות לוואי. חשוב להדגיש כי אין להפסיק טיפול בתכשירים ממשפחת האופיואידים או בנזודאזפינים באופן פתאומי וללא היוועצות ברופא מחשש לתסמיני גמילה. אני ממליצה לפנות לרופא ולהיוועץ עימו בנוגע לטיפול המשולב.
סובל מזה שנים מכאב עמום לוחץ ודוקר בצוואר מקרין לראש גורם לחולשה הגבלה ניכרת בצוואר רגישות יתר למגע עדין סחרחורות ורדימות בפנים וביידים mri צווארי התגלה בלטים בכל חוליות הצוואריות כולל עקמת צווארית מוגבל קשות מהמצב הזה ניסיתי אופיאטים נרקוטי פיזותרפיה והידרותרפיה ושום דבר לא עזר מה המלצתך בנושא הכאב המועקה שיש לי אשמח לעזרה ולפתרון הכאב שובר אותי לא יכול להזיז תצוואר מטופל כיום אצל ד"ר מיכאל באסותא
הכאב נובע משני גורמים עיקריים, שינויים ניווניים בחוליות ומצב של יתר רגישות לכאב (לפעמים דיכאון מסווה) . עדיף להגיע עם ה MRI לייעוץ.
שלום ד"ר מחג'אנה היקר, האם מותר לשלב אופטלגין 40 טיפות* 3 פעמים ביום+ כדור קומבודקס * 3 ביום. הכוונה לקחת ביחד ולא לסרוגין. מדובר בחולה אונקולוגית, אנחנו לא רוצים להתחיל עם אופיאטים עדיין. תודה, ריבי
שלום, לפי סולם WHO לטיפול בכאב בחולים אונקולוגים אין מניעה לשלב תכשירים אלו. פשוט צריך להקפיד על הדרציה [שתייה] מספקת. בנוסף לעקוב אחרי ספירת דם, חום, כאבי גרון תחת טיפול באופטלגין [מחשש מתופעת לוואי נדירה אגרנולוציטוזיס- ירידה בספירת דם] אבל בהתחשב שמדובר בחולה אונקולוגית שגם כך יש צורך בעוד מעקב אחרי ספירה. בריאות שלמה,
היי אני סובלת מכאבים כרוניים מהאגן והגב. בהמשך החלה עייפות כרונית. ראומוטולוג טוען שיש לי תשישות כרונית... איכשהוא הגעתי לזאלדיאר מאחר וזו לא תרופה אנטי דלקתית שפוגעת בקיבה.... במשך הזמן גיליתי שהזלדיאר במקביל לציפרלקס שאני לוקחת מילים לי את הכאב, את העייפות!!!!!! ומכניס אותי לשאננות נעימה עם מצב רוח וכוח לימים שלמים. רופאת המשפחה טוענת שכנראה אני מכורה מה שזה נכון כי אני לא מתפקדת יום אחד בלי זה!!! שאלתי האם הגיוני שהשילוב בין שתי התרופות יכניס אותי לסוטול נעים ומעלים עייפות? ושנית, האם אכן אפשר להתמכר לזאלדיאר ומה רע בעצם בכדור הזה?
Zaldiar הינו תכשיר המותווה לכאבים ומכיל Tramadolו- Paracetamol. Tramadol עלול לגרום לתלות אך הוא נחשב כבעל פוטנציאל נמוך לגרום לתלות ביחס לתרופות אופיאטיות אחרות, כאשר ניתן כטיפול בכאב במינונים טיפוליים. מעבר לכך, ככל תכשיר רפואי הוא אינו חף מתופעות לוואי (רשימה מורחבת בעלון לצרכן המצורף לאריזה או בקישור: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Rishum_2_295110016.pdf). הטיפול בתכשיר זה, כבכל טיפול תרופתי אחר, ניתן כאשר התועלת מנטילתו עולה על הסיכון. בין התופעות האפשריות לטיפול היא תופעת האופוריה, שהינך מתארת. השילוב בין Cipralex (אשר החומר הפעיל הו הוא escitalopram) ו Zaldiar עלול לגרום לשינויים במאזן הסרוטונין, הורדת הסף לפרכוסים ולשינוי מצב מנטלי. בשל כך במידה וניתן שילוב זה, יש להיות מודע לתופעות האפשריות (מפורטות בעלון) ולהיוועץ ברופא במידה וחל שינוי לרעה בהרגשה. ככלל, תופעה מתרחשות בסמוך לטיפול בתרופה/העלאת מינון/ שילוב תרופות עולה הסבירות כי ניתן לייחס את התופעה לטיפול התרופתי. לא ציינת בפנייתך מהם התכשירים בהם השתמשת לטיפול בכאב לפני Zaldiar והאם בהיסטוריית הטיפולים שלך ישנן תרופות אופיואידיות אשר שימוש ממושך בהן עלול לשנות את האפקט ל Zaldiar. במידה ואת חשה השפעה חזקה של השילוב התרופתי על ההתנהלות היומיומיות שלך, מומלץ להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול. לא מומלץ להפסיק את הטיפול על דעת עצמך משום שלעיתים יש צורך בהפחתת מינון הדרגתית.