טנופוביר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הרפס גניטלי: אבחון, סיבוכים וטיפול

הרפס גניטלי היא מחלה ויראלית של אזור איברי המין. כיצד מזהים את המחלה? איך נדבקים? מהם דרכי הטיפול? ומדוע יש צורך בלידה קיסרית בנשים הרות עם הרפס? הגורם להרפס גניטלי הוא וירוס ממשפחת ההרפס סימפלקס (Herpes Simplex HSV). לווירוס זה קיימים שני סוגים: Type I , שבדרך כלל גורם לפריחה (שלפוחיות) באזור השפתיים (מעל החגורה); ו-Type II שבעבר נחשב לאחראי לנגעים שלפוחיתיים באזור דרכי המין (מתחת לחגורה). כיום ניתן, בשיטות מעבדה מתקדמות, להבדיל בין הסוגים; אך בפרקטיקה היומיומית, הדבר חסר משמעות, מכיוון שהסימפטומים הנגרמים משני הזנים דומים וכן עם השנים, חל שינוי - והזנים אינם בלעדיים למקום ההדבקה שצוין לעיל; בנוסף, הטיפול זהה - ולכן החשיבות עבור הקלינאי, בהבדלה בין הזנים הפכה משנית בחשיבותה.כיצד נדבקים בווירוס?הווירוס חודר לגוף דרך סדקים קטנים בעור או ברקמות ריריות. הדרך הנפוצה ביותר להדבקה בהרפס גניטלי היא מגע מיני, לרבות מגע מיני אוראלי....
ללמוד עוד על טנופוביר
הרפס גניטלי: אבחון, סיבוכים וטיפול-תמונה

הרפס גניטלי היא מחלה ויראלית של אזור איברי המין. כיצד מזהים...

מאת: ד"ר שרון...
14/02/2016
הפטיטיס B: מלחמה בנגיף מסוכן-תמונה

מאות אלפי אנשים בעולם סובלים מדלקת כרונית בכבד עקב הידבקות...

מאת: פרופ' זיו...
18/03/2010
צהבת - נתונים מהארץ ומהעולם-תמונה

מיליוני אנשים בעולם נושאים את נגיפי הצהבת הפטיטיס B...

מאת: פרופ' זיו...
11/05/2009
צהבת B: רוצחת ההמונים האלמונית-תמונה

כ-350 מיליון בני אדם בעולם חולים בדלקת כבד כרונית, פי 10...

מאת: פרופ' זיו...
30/11/2011

טנופוביר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

היי דוקטור בשלישי האחרון שכבתי עם נערת ליווי ובסוף האקט יצא הקונדום והייתי בתוכה הייתי אצל רופא משפחה וקיבלתי ממנו אמטריציטיפין טנופוביר ומאז יש לי כאבי בטן ותחושות לא נעימות באיבר הבנתי שהתרופה הזאת זה כבר למי שיש HIV האם הרופא לא החמיר איתי ואני לוקח סתם תרופה וסובל ?

שלום, התרופה Emtricitabine tenofovir מיועדת גם למניעת הדבקה ב- HIV לאחר חשיפה חשודה. הרבה בריאות אפי

קראתי באיזשהו פוסט על תרופה בשם טנופוביר בצורת ג'ל שנמצאה כמסייעת במניעת הדבקה בהרפס סוג 2 אם מורחים אותה כמה שעות לפני קיום יחסי מין. (הכוונה שאותו אדם הנושא את ההרפס יימרח וכך ימנע הדבקה ) האם זה נכון ?

היי לשיטה זו אין התוויה לשימוש על ידי משרד הבריאות…

קראתי באיזשהו פוסט על תרופה בשם טנופוביר בצורת ג'ל שנמצאה כמסייעת במניעת הדבקה בהרפס סוג 2 אם מורחים אותה כמה שעות לפני קיום יחסי מין. (הכוונה שאותו אדם הנושא את ההרפס יימרח וכך ימנע הדבקה ) האם זה נכון ?

לא מכיר מחקרית שזה עובד

בעלי עם הפטיטיס b חיובי כשנה בערך מטופל במרפאת כבד וקיבל מרשם לכדורים טנופוביר אותם הוא שותה כבר חצי שנה ובבדיקות דם יש שיפור. השאלה אם יכול להיות קשר בין הכדורים או הפטיטיס עצמו לבעיות פיריון? שיש קושי להכנס להריון<?

לעיתים יש אבל זה די נדיר

אשמח לדעת האם יש קשר בין הכדורים עצמם לקושי להרות? או להפטיטיס ?