מחלת ברנרד סולייר: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

נגד שלשול: רימון ועלה ירוק

מחקר: תכשיר המשלב רימונים ועלי תה ירוק עם תוספת נוזלים מסייעים בריפוי של שלשולים אצל ילדים; שני אלה מכילים רכיבים המעוררים את מערכת החיסון שילוב תמצית עלי תה ורימונים עם תמיסת ORS, להחייאת נוזלים בגוף, מביא לשיפור מהיר יותר בשלשולים בילדים. כך לפי מחקר שהוצג לאחרונה מתוך כנס מטעם איגוד רופאי הילדים האמריקאי. התכשיר כולל תמצית פוליפנולים שמקורם מתה ירוק ורימונים, שלאחר ייצוב למניעת פירוקם במערכת העיכול, מעוררים את מערכת החיסון. החוקרים מאמינים כי אם הדבר יהיה זמין להורים, ניתן יהיה להקל על שלשול ולמנוע סיבוכים ואף מקרי מוות.המחקר הנוכחי נערך במרפאה קהילתית בניקרגואה, וכלל ילדים עם שלשולים בלתי נשלטים ב-48 השעות האחרונות. המחקר נערך לאחר שכוך סופת הוריקן והשלשולים נבעו ככל הנראה ממים נגועים בחיידקי Escherichia coli. 61 הילדים, בגילאי 2-17 שנים, קיבלו תמיסת ORS למשך יומיים. בנוסף, 30 ילדים קיבלו את התמצית ביום הראשון...
ללמוד עוד על מחלת ברנרד סולייר
נגד שלשול: רימון ועלה ירוק-תמונה

מחקר: תכשיר המשלב רימונים ועלי תה ירוק עם תוספת נוזלים...

מאת: ד"ר עמית...
06/11/2014

מחלת ברנרד סולייר: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום, אני משתמש בעדשות מגע סקלרליות. אני ממלא אותן בסליין לפני שאני מכניס אותן לעיניים. רופא עיניים שאל אותי אם יש אפשרות לשים BSS במקום סליין. אינני מכיר את הנוזל הזה, BSS, ולא שמעתי על מישהו שמשתמש בו בתור מילוי לעדשות מגע סקלרליות. אשמח לעצה בעניין. תודה רבה.

לא מכיר את הנוזל הזה.

שלום רב, לבעלי היו שני נגעים שהוסרו לפני מס' שבועות בניתוח מוס. להלן תוצאות הביופסיה: הנגע ביד יצא בסדר - BCC והנגע ברקה השמאלית יצא SCC לכן הרופא ביקש לעשות אוטרסאונד צווארי כולל בלוטות לימפה ובלוטות רוק. כמו כן זיהיתי על הרקה השניה נגע חדש ועוד אחד בלחי התחתונה והרופא אכן אישר שמדובר בשני נגעים הדומים לנגע שהוסר מהרקה השמאלית להלן שאלותי: במידה ואין גרורות, האם אולי יהיה צורך בטיפול כימוטרפי בכל מקרה? לגבי שני הנגעים החדשים, קטנים יחסית בגודלם - מה הטיפול המועדף, משחה או שוב ניתוחי מוס? תודה רבה, דפני

שלום לך ייתכן והנגעים החדשים הם גם SCC אדם המפתח סרטן עור נמצא בסיכון גבוה יותר ללקות בסרטן עור נוסף במידה והבדיקות תקינות, אין מקום לשקול טיפול נוסף וחשוב לבצע מעקב תקופתי, תחילה 3 חודשים לאחר ניתוח, אחכ חצי שנה לשנתיים הראשונות ואחכ כל שנה החשיבות היא עירנות וטיפול בנגעים בשלב מוקדם בהצלחה

ד"ר ציצוביץ שלום, אני יודעת כי התמחותך היא במבוגרים אך, בגלל שהמחלה הזו נדירה אשמח לייעוץ אם הינך בקיא בנושא. שלום רב, לפני 4 חודשים נולדה ביתי הבכורה, עקב חום שהיה לי בלידה עשו לה ספירת דם בה נתגלה כי לילדה יש 19 אלף טסיות, לאחר בירור ובדיקות דם שנלקחו למעבדה בבי"ח רמב"ם עלה כי הילדה סובלת מטרומבוציטופניה - NAIT(האנטיגנים HPA1 ו-HPA3 נמצאים על הגליקופרוטאין GPIIbIIIa ונמצא כי הנוגדנים האמהיים מכוונים כנגד HPA3b) הילדה טופלה בפגייה בהלל יפה שבועיים שם קיבלה טיפול ב- IVIG +טרומבוציטים ושוחררה עם 66 אלף טסיות, לאחר מס' ימים בביקורת שוב חלה ירידה, ומאז היא נמצאת במעקב בבי"ח מאייר (רמב"ם), שם קיבלה פעם נוספת IVIG ללא טרומבוציטים. מאז ועד היום חלו עליות לצד ירידות כאשר היום הילדה נמצאת עם 50 אלף טסיות.(המספר המקסימאלי של הטסיות היה אצלה 80 אלף). לאחר שבוצעו US מוח, US בטן וכן בדיקת לשד שיצאו תקינים לחלוטין הועלתה השערה שביתי סובלת ממחלה הנקראת ברנאר סוליה, כעת אנו ממתינים לבדיקות אשר יאשרו (או בתקווה ישללו) את הנושא. אשמח לדעת האם נתקלת במקרה כזה והאם תוכל לסייע לנו, כמו כן, הבנו שהמחלה הזאת בעצם תישאר לה לתמיד ואין טיפול מתאים לה, ואני מנסה להבין איך הילדה אמורה לחיות עם 50 אלף טסיות? הרי היום היא לא מחוסנת בגלל המצב, אנחנו שומרים עליה ממש "בצמר גפן" שלא תישרט חלילה או תיחבל - בגיל 4 חודשים זה יחסית פשוט.. מה עושים כשתגדל?? האם היא תוכל להיכנס להריון? האם היא תעביר את המחלה הלאה? והאם לנו כדאי להביא עוד ילד לעולם - האם הוא גם יהיה נשא של המחלה? מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך הבשורה נפלה עלינו כרעם ביום בהיר והחששות הם רבים מאוד. תודה מראש!

א. האם יש לך ספירת דם שלה ? מה הערך של MPV אצלה ? האם הסתכלו במשטח דם והאם את יודעת מה ראו בו ? ב. האם עשו בדיקת איגור טסיות עם ריסטוצטין ? ככלל, 50,000 טסיות זה לא ממש בעיה... אולי בעת פציעה ח"ו או ניתוח, אבל כאן, אם אמנם מדובר בתסמונת זו, הבעיה המספרית היא משנית לבעיה התפקודית. למרות זאת לא בהכרח יש דימומים ספונטניים אלא בעת פציעה או ניתוח. אז הדמם יכול להיות קשה, אבל אז אפשר לתת טרומבוציטים.

02/04/2012 | 14:15 | מאת: זיוה
מתוך פורום המטולוגיה

שלום ד"ר ותודה על המענה המהיר. אכן החשד הוא שהילדה חולה בברנארד סולייה, ה- MPV אצלה הוא 6.3, ככלל בכל ספירת דם הם לוקחים משטח (לפי מיטב הבנתי בגלל שהטרומבוציטים אצלה גדולים מאוד המחשב לא מוצא אותם ולכן קורא מספר נמוך יותר ולכן עושים לה ספירה במשטח, לצורך העניין בבדיקה הממוחשבת התגלו 7000 טסיות ואילו במשטח נתגלו 50 אלף). בדיקת איגור טרם עשו 0 אנחנו מופנים לתל השומר כדי לעשות בדיקה שתאבחן אם אכן מדובר בברנארד סוליה (אני מניחה שזו הבדיקה שאתה מתכוון אליה). אני יודעת שמתחת ל- 20 אלף טסיות אין חשש לסכנה, אך מצד שני - מה יהיה כשתגדל ותתחיל לשחק ולרוץ? האם כל נפילה (כמו שכל ילד נופל..) תסכן אותה? ומה יהיה בעתיד הרחוק יותר - הרי בהריון יורדים הטסיות - אז האם היא תוכל להרות במצב כזה? אני יודעת שאני חושבת קדימה מדיי אבל זה פשוט מעסיק אותי כ"כ, עכשיו היא רק בת 4 חודשים אז לשמור עליה מפני פציעות וכו' זה לא בעייתי, אבל בקרוב שכהיא תתחיל לזחול וכו' אני פשוט רועדת מפחד... כמו כן הילדה לא מקבלת כרגע חיסונים בשל המצב - עפ"י המלצת הרופאה.. מה יהיה בעתיד? האם היא תמשיך להיות לא מחוסנת? כמו כן - כתבת שהבעיה היא תפקודית, למה אתה מתכוון? האם יהיו לה איזה שהן הגבלות או מגבלות?

שלום רב, לפני 4 חודשים נולדה ביתי הבכורה, עקב חום שהיה לי בלידה עשו לה ספירת דם בה נתגלה כי לילדה יש 19 אלף טסיות, לאחר בירור ובדיקות דם שנלקחו למעבדה בבי"ח רמב"ם עלה כי הילדה סובלת מטרומבוציטופניה - NAIT(האנטיגנים HPA1 ו-HPA3 נמצאים על הגליקופרוטאין GPIIbIIIa ונמצא כי הנוגדנים האמהיים מכוונים כנגד HPA3b) הילדה טופלה בפגייה בהלל יפה שבועיים שם קיבלה טיפול ב- IVIG +טרומבוציטים ושוחררה עם 66 אלף טסיות, לאחר מס' ימים בביקורת שוב חלה ירידה, ומאז היא נמצאת במעקב בבי"ח מאייר (רמב"ם), שם קיבלה פעם נוספת IVIG ללא טרומבוציטים. מאז ועד היום חלו עליות לצד ירידות כאשר היום הילדה נמצאת עם 50 אלף טסיות.(המספר המקסימאלי של הטסיות היה אצלה 80 אלף). לאחר שבוצעו US מוח, US בטן וכן בדיקת לשד שיצאו תקינים לחלוטין הועלתה השערה שביתי סובלת ממחלה הנקראת ברנאר סוליה, כעת אנו ממתינים לבדיקות אשר יאשרו (או בתקווה ישללו) את הנושא. אשמח לדעת האם נתקלת במקרה כזה והאם תוכל לסייע לנו, כמו כן, הבנו שהמחלה הזאת בעצם תישאר לה לתמיד ואין טיפול מתאים לה, ואני מנסה להבין איך הילדה אמורה לחיות עם 50 אלף טסיות? הרי היום היא לא מחוסנת בגלל המצב, אנחנו שומרים עליה ממש "בצמר גפן" שלא תישרט חלילה או תיחבל - בגיל 4 חודשים זה יחסית פשוט.. מה עושים כשתגדל?? האם היא תוכל להיכנס להריון? האם היא תעביר את המחלה הלאה? והאם לנו כדאי להביא עוד ילד לעולם - האם הוא גם יהיה נשא של המחלה? מצטערת מראש על ריבוי השאלות אך הבשורה נפלה עלינו כרעם ביום בהיר והחששות הם רבים מאוד. תודה מראש!

זיוה שלום! מדובר בתסמונת אשר קשורה ליצור טסיות גדולות ובעלות תפקוד ירוד לעיתים גם מספר הטסיות יכול להיות נמוך. הבעיה היא של נטיה מוגברת לדמם ,בעיה אשר נשארת לכל החיים!!! יש תרופות וטיפולים ל"חיזוק הקרישה" אשר יכולות לסייע אולם רב הזמן צריך להתאים את אורך החיים לבעיית הקרישה לבסוף כן יש לנו מקרים שכאילו ואת מוזמנת להפגש איתי לפרטים מלאים והסברים על המחלה. רפואה שלמה ד"ר דרור לוין

תודה רבה ד"ר לוין. אמתין לבדיקות אשר יאשרו/ ישללו ואז כשיהיו בידנו התוצאות אשמח לקבוע אצלך פגישה. תודה על המענה וחג שמח!