זירוז לידה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

לידה שקטה: כל מה שצריך לדעת על הגורמים, הסימנים והזכויות

לידה שקטה היא אירוע טראומטי המתרחש כאשר עובר נולד ללא רוח חיים לאחר שבוע 22 להריון. במאמר זה נסקור את הסיבות, הסימנים, הזכויות וההתמודדות הקשה כל כך עם לידה שקטה לידה שקטה היא אחד האירועים הקשים והכואבים ביותר שהורים יכולים לחוות. זהו רגע שבו החלום והציפייה הופכים לאובדן ולאבל עמוק. בישראל, כ-900 משפחות מתמודדות עם חוויה קשה זו מדי שנה. מעבר לכאב הרגשי, ישנם היבטים רפואיים, משפטיים וחברתיים רבים הקשורים ללידה שקטה. במאמר זה נסקור את כל ההיבטים הללו, מהסיבות והסימנים ועד לזכויות ודרכי ההתמודדות, במטרה לספק מידע, תמיכה והכוונה למשפחות העוברות חוויה זו. מהי לידה שקטה? הגדרה ונתונים סטטיסטיים לידה שקטה, או Stillbirth באנגלית, מוגדרת על ידי ארגון הבריאות העולמי כלידה של עובר ללא רוח חיים במשקל של 500 גרם ומעלה, או לידה המתרחשת בשבוע 22 ומעלה להריון. חשוב לציין כי ישנה הבחנה בין לידה שקטה מוקדמת, המתרחשת בין שבועות 20-27 להריון, ללידה שקטה...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לזירוז לידה

מצוקת עובר - תמונת המחשה
מצוקת עובר לידה שקטה היא אירוע טראומטי המתרחש כאשר עובר נולד ללא רוח חיים לאחר שבוע 22 להריון. במא...
אוקסיטוצין - תמונת המחשה
אוקסיטוצין על פניו נראה שבזמן מלחמה, החשק שלנו לרומנטיקה ולסקס אמור היה להיפגע, אבל לדבריה של הסקס...
דימום בהריון - תמונת המחשה
דימום בהריון התשובה חד משמעית: המחזור החודשי אינו מופיע בעת הריון, אך נשים רבות טועות ומזהות כווסת ה...
צירים חלשים - תמונת המחשה
צירים חלשים שתיית תה פטל, הליכה, יוגה, חוקן, חומרים כימיים והתערבות מכנית - לפניכם שיטות רבות לזרז...
זירוז לידה טבעי - תמונת המחשה
זירוז לידה טבעי שבוע 38 להריון הוא הישורת האחרונה של תקופת ההריון הקסומה והמאתגרת כאחד. למעשה, הגעת לאמ...
היפרדות שליה - תמונת המחשה
היפרדות שליה לידה שקטה היא אירוע טראומטי המתרחש כאשר עובר נולד ללא רוח חיים לאחר שבוע 22 להריון. במא...
ללמוד עוד על זירוז לידה
לידה שקטה: כל מה שצריך לדעת על הגורמים, הסימנים והזכויות-תמונה

לידה שקטה היא אירוע טראומטי המתרחש כאשר עובר נולד ללא רוח...

מאת: מערכת זאפ...
09/09/2024
ניתוח קיסרי: מיתוסים  ומציאות-תמונה

לידה קיסרית מעוררת הרבה אסוציאציות, חלקן הגדול מיושן ואיננו...

מאת: ד"ר אליאס...
20/09/2016
שבוע 38 להריון – עוד מאמץ קטן אחד-תמונה

שבוע 38 להריון הוא הישורת האחרונה של תקופת ההריון הקסומה...

מאת: סתיו קורן -...
04/03/2023
רגע לפני הלידה: על החודש התשיעי בהריון-תמונה

החודש הקשה ביותר, מכל הבחינות, מציב בפני האשה ההרה אתגרים...

מאת: מערכת zap...
31/08/2011

זירוז לידה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לרופאים שלום! אתמול, במהלך ביקור אצל רופאת הילדים, נתגלתה איוושה סיסטולית 2/6 הנשמעת בשכיבה בלבד אצל בתי בת ה-9. הרופאה הסבירה שככל הנראה זה חסר משמעות לחלוטין (איוושה תמימה ), אך ציידה אותנו בהפנייה לקרדיולוג לבדיקת אקו-לב. האם תוכלו להסביר קצת יותר על התופעה? איך זה שעד היום האיוושה לא נשמעה? מעבר לכך מדובר בילדה בריאה לחלוטין ושחיינית, עם כושר גופני מעולה .

שלום, האוושה הזאת אכן חסרת משמעות ונקראת גם אוושה פונקציונלית. מדובר בילדים רזים בד"כ (אני יניח שביתך כזאת) בעלי כושר טוב ולב שפועם בחוזקה. עקב הפעולה הנמרצת של הלב נשמעת אוושה כתוצאה מזרימת הדם במהירות ואין לכך כל חשיבות. ליתר בטחון מומלץ לבצע אקו לב כדי להיות בטוחים שהכל בסדר ובזה נגמר הסיפור. אין לכם כל סיבה לדאגה.

שלום, קוראים לי קטיה אני בת 22 שלוש חודשים אחרי לידה ראשונה, אתמול היתי בביקור אצל רופא המשפחה לגבי כאבי ראש חזקים שיש לי, הוא עשה לי בדיקה ואמר שיש לי אוושה בלב 2/6, וגם שיש לי ל.ד גבוה (בזמן הבדיקה היה 180/120 ו אחרי חצי שעה ישיבה היה 154/112) בזמן ההריון היו לי גם בעיות בל.ד, ובגלל זה עשו לי זירוז לידה בשבוע 38. הרופא שלך אותי לעשות הרבה בדיקות, בדיקות דם(לא אחת), בדיקת שתן, בדיקת אקג, אקו לב,ועוד בדיקה שאני לא יודעת אך היא נקראת אבל הוא אמר שזה בדיקת הורמוניםץ אבל הוא אמר לי שרק אחרי הבדיקות הוא יגיד לי מה זה, כי הוא לא רוצה להגיד לי סתם. אבל אם כל הבדיקות האלה אניקצת דואגת, אז אולי תוכלו לעזור לי בבקשה לפחות לדעת כיוון

אשמח לדעת מזה אומר אוושה 6/2 systolic הקטנה שלי בת 9 חודשים הייתה מקוררת לפני כשבוע עשתה בדיקות שגרתיות אצל הרופאת משפחה אמרה שהיא שומעת משו שבדקה את הלב. ולבוא שוב עוד שבוע. באתי הפנתה לקרדיולוג וזו ההאבחנה שכתבה אוושה 6/2 systolic לא פירטה יותר מידי ומשם הלב שלי לא מתפקד מלחץ

שלום, עברתי לפני שנה וחצי הסרה של מחיצה רחמית באורך 1.5-2 סמ. מאז נכנסתי להריון וילדתי בשבוע 38+5 לאחר השראת לידה. בלידה השיליה לא נפרדה כלל, ובוצע רביזיו אגרסיבי עם איבוד מאסיבי של דם. לאחר הלידה נשארה שארית שיליה שחדרה למיומטריום בפונדוס. השארית הוסרה בהיסטרו ניתוחית. 3 חודשים לאחר מכן עברתי היסטרו אבחנתית לביקורת (בוצעה עי אותו רופא שביצע את הניתוחית), ונמצאה מחיצה של 25%. 1. האם מחיצה יכולה להווצר מחדש כתוצאה מהסרת שארית שילייה באזור? הרופא טוען שהיא כנראה היתה גם במהלך ההריון (משמע שהוא פיספס אותה במהלך הניתוחית? מדובר ברופא הכי מוכר בתחום), אך אשמח לשמוע חוות דעת נוספת. 2. מה כדאי לי לעשות איתה אם אני מתכננת הריון נוסף? 3. מה הסבירות לכך שהשיליה לא תפרד שוב בלידה הבאה? מאז הלידה האחרונה רק התווספו צלקות לרחם שלי. 4. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למנוע נעיצות שיליה או כדי למזער נזקים? 5. מה עושים במידה ושוב תהיה נעיצות? ומה צריך לעשות במהלך ההריון כדי לזהות אותה מראש? (בהריון האחרון לא ידעו על הנעיצות לפני הלידה) תודה!

1. מאחר והרחם נוצר מחיבור של שני רחמים במהלך החיים העובריים, שכיח שגם אחרי הסרת מחיצה נותר מבנה דמוי לב, כלומר מחיצה קטנה. 2. כלום. 3. יש סיכון מוגבר. 4. לתכנן את הלידה. 5. אולטראסאונד מכוון לאזור השליה.

תודה רבה על המענה המהיר! מה הכוונה לתכנן את הלידה? מול מי אני אמורה לעשות את זה? בלידה האחרונה צוות חדר הלידה אפילו לא עבר איתי על תוכנית הלידה (הייתי שם במעקב לפני הלידה, אבל מעולם לא דנו איתי בתוכנית הלידה).

כדאי לפחות חודש לפני הלידה להיפגש עם המומחים של חדר הלידה בו תלדי, על מנת להחליט על אמצעי הזהירות בלידה שלך.

האם לאור כל האמור לעיל יש התוויה לפונדקאות? ברקע גם - שחלות פוליציסטיות, נשאות של מוטציות הטרוזיגוטיות לקרישיות יתר (פקטור 2 וmthfr) ותת פעילות של בלוטת התריס (מטופל ביוטירוקס). ההריון המדובר הושג דרך ivf. תודה שוב!

אם את מעוניינת להימנע לחלוטין מסיכון בלידה הבאה, אז פונדקאות זה פתרון מצוין.

שלום רב, זהו ההריון השלישי שלי ואני בת 39. כרגע בשבוע 34 ונצפו הנתונים הבאים: בשבוע 32 מי השפיר עמדו על נתון של 7.2 בשבוע 34 בבדיקה חוזרת מי השפיר עמדו על נתון של 6.3 מעבר לכך, העובר במנח עכוז, מוניטור היה תקין ולחץ הדם שלי היה בבדיקה 93/43. בבדיקת סכרת הריונית הכל היה תקין. הריונות קודמים היו תקינים לחלוטין והלידות היו טבעיות. המשך מעקב יתבצע ביום שישי. שאלותיי: 1. מהי ההשפעה של נתון מי השפיר על העובר? 2. האם ישנו סיכוי קטן יותר שהוא יתהפך במקרה של כמות מים כזו? 3. האם ישנם מצבים בהם מבצעים השראת לידה מוקדמת בשל כמות מי שפיר נמוכה? תודה רבה וברכת חג שמח :)

היי מיטל תשובות לשאלותיך: 1. למיעוט מי שפיר ישנן סיבות רבות ומגוונות והן צריכות להישלל. פני לרופא המטפל שלך אשר יפנה אותך לבדיקות הרלוונטיות. ההשפעה על העובר קשורה גם לסיבה למיעוט מי השפיר. ישנם מרכזים אשר עובדים לפי הערכה אבסולוטית: מתחת ל 5 מיעוט מים, וישנם אלה שמתייחסים לפי שבוע. בהערכה אבסולוטית 6.3 הינה כמות מים תקינה, אך בהערכה לפי שבוע מדובר על מיעוט מים. בכל מקרה יש צורך במעקב אולטרסונוגרפי לאחר מספר ימים. 2. אכן הסיכויי שהעובר יתהפך במקרה של מיעוט מי שפיר הוא קטן יותר . 3. יילוד בשל מיעוט מים מתבצע בהתאם לגורמים נוספים (הסיבה למיעוט, מעקב גדילה, מוניטור). כאשר יש מיעוט מים במועד מיילדים בהצלחה

תודה רבה על תשובתך המפורטת. בבדיקה חוזרת כמות המים עלתה ובבדיקה אחריה עדיין הייתה מספקת. עם זאת, העובר עדיין במנח עכוז, נקווה שיתהפך בקרוב ואם לא, נפנה להיפוך חיצוני. שוב תודה :)

שלום אני בשבוע 30+4 היום היתה לי בדיקת הערכת משקל ונמצא וריקס בגודל 12.5 מ"מ, אבקש הסבר בבקשה (למרות שקיבלתי הסבר אך הייתי לחוצה)על הבעיה הזו, באיזה שלב פחות או יותר מיילדים ? (אני אמורה בע"ה ללדת בהדסה עין כרם) האם יש מצב ללדת לפני שבוע 36 ? איך בדיוק מתבצע הזירוז והאם אפשר שזה יגמר בניתוח קיסרי ??

שלום רב, ואריקס הוא הרחבה של וריד הטבור. ממצא זה דורש מעקב של בדיקות על קול ומוניטור. קיימים חילוקי דעות בנוגע למועד היילוד עם ממצא שכזה. היום עם הצטברות מידע על הממצא ניתן לעקוב עד השבוע ה-37-38 ואז לבצע השראת לידה. כבכל השראת לידה חלק מהלידות יסתיימו בניתוח קיסרי ואולם אין קשר ישיר בין הממצא לבין סיכוייך לניתוח קיסרי אלא הסיכוי לניתוח קיסרי תלוי יותר בתגובת העובר ללידה ובסיבות אימהיות ועובריות השגרתיות המובילות לניתוח ולא בעצם הימצאות הואריקס. בכל מקרה אנא היוועצי עם רופא נשים מומחה להמשך המעקב והטיפול. בהצלחה, פרופסור אוריאל אלחלל

שלום ד"ר שבוע 35 2 ואתמול בזמן הערכת משקל שגרתית בקופה הובחן וריקס 14 מ"מ שאושר ע"י מומחה אולטראסאונד בבי"ח. כרגע העוברית שוקלת בין 2000-2200 (חצי סטיית תקן-אחוזון 22, מתאימה לשבוע 34) אך הראש קטן ומתאים לשבוע 32 (שתי סטיות תקן - קטן בשלושה שבועות). מצד שני העוברית תמיד היתה קצת קטנה .. בבית חולים ממליצים על מעקב מוניטור וא"ס פעמיים בשבוע והקדמת הלידה ל37 ולא חושבים שיש צורך בבדיקות גנטיות עקב בדיקות סקר (1:10000) ושקיפות (1.1) תקינים במהלך ההריון. האם לדעתך יש צורך במי שפיר?