כבר מגיל 8, כל ילד מחויב לעבוד בדיקה יסודית של מומחה ליישור...
הולכים לרופא שיניים כשכואבת השן? מצחצחים שיניים בוקר וערב?...
צרחות, פני עגבניה ועוויתות כאב - במילה אחת: גזים". סביר...
אנשים רבים סובלים מרווח בין השיניים - בעיקר הקדמיות - הגורם...
שלום רב, שמי לירון ויש לי תינוק בן 7 חודשים. בימים האחרונים יש לו ריח רע מהפה וכן,יש גם ליציאות שלו יש ריח רע מהרגיל. אין לו חום,טרם צמחו לו שיניים והוא עוד לא כל כך אוכל מוצקים. מה יכולה להיות הבעיה? האם שיניים? דלקת בגרון? בעיות במערכת העיכול? הרופאה שלו לא מקבלת היום. האם זה סובל דיחוי ליום ראשון? תודה, לירון.
שלום, יכול להיות שיש לו נזלת או זיהום אחר בדרכי הנשימה העליונות. אם לא, הרי זה יכול להיות כתוצאה מהתחלת בקיעת שיניים.
אם יש לו נזלת וחום..הסיבה לריח מהפה נובעת מזה?
*** מקפיצה שוב את השאלה בתי בת ה 3 וחצי חודשים נוהגת להכניס את הידיים לפה. לאחרונה שמתי לב כשאנחנו נמצאים במקומות הומי אדם, בחברת אנשים זרים או בחוגים (כמו שחיית תינוקות) הידיים שלה קבוע בפה בעוד שבבית היא מידי פעם מכניסה את הידיים אבל לא כל הזמן. ממה זה נובע? אני חייבת לציין שזה מאוד בעייתי מכיוון שנראה שזה הדבר היחיד שמעניין אותה ולא מתייחסת למה שקורה בסביבה. האם זאת התנהגות תקינה
גלי שלום, זו התנהגות מצויינת לגילה! מגיל 3 חודשים תינוקות מתחילים למצוא את קו האמצע שלהם - ולכן - כאשר הם שוכבים על הגב, מתחילים לראות הרמת ידיים לכיוון צעצועים (באוניברסיטה למשל), מתחילים לראות שילוב הידיים/אצבעות אחת עם השניה - והכנסת הידיים לתוך הפה(ובד"כ הם מכניסים את 2 הידיים לפה - ונראה כי מגרדים את החניכיים- אף כי זו בד"כ לא הגיל של בקיעת השיניים ). בגלל מציאת קו האמצע - תינוקות מרבים להכניס את הידיים לפה - והם לעיתים "באטרף" על זה - וזה נורמלי!!לא צריך להוציא לה את הידיים מהפה - כי זו תגובה התפתחותיתי שלה - אבל כאשר היא עייפה אם את רוצה להוציא לה את הידים ולהכניס מוצץ במקומם - זאת אפשרות הגיונית ונכונה. המשך יום נעים!
הי, יש לי תינוק (ראשון), הוא בן 7 חודשים. הוא מאד ערני, סקרן, חברמן, חייכן... אבל יש כמה דברים שטיפה מדאיגים אותי: 1. הוא רק עכשיו מתחיל לאט לאט להתחיל להצליח לשבת. 2. הוא לא יודע לזחול בכלל, ולמעשה שונא להיות על הבטן ולא מוכן להישאר יותר מכמה דקות (הוא שנא את זה די מההתחלה, ויש לציין שהתחלנו לשים אותו על הבטן קצת מאוחר, בגיל כמעט חודש). 3. הוא צוחק ומשמיע צעקות (של התרגשות, לא בכי) אבל הזמן היחיד שבו הוא איכשהו ממלמל זה כשהוא "מתלונן", חוץ מזה שום מלמולים, הברות, כלום. וגם לא מנסה לחזור אחרינו. 4. הוא בכלל לא שם משקל על הרגליים כשמחזיקים אותו בתנוחת עמידה, הכפות רגליים שלו אפילו לא מצליחות לגעת ברצפה אלא הוא מקפל אותן. 5. למרות שניסינו ללמד אותו, הוא לא יודע למחוא כפיים, לא מצליח להכניס מוצץ לפה, אמנם מושיט יד לצעצועים שהוא רוצה אבל אם לא מצליח להגיע אפילו במילמיטר אז לא מנסה להגיע. אני כמובן גם אדבר על זה עם אחות טיפת חלב שלו - אבל עד אז, יש תובנות? מילות הרגעה/הלחצה?
אור שלום!גיל 7 חודשים זה כיף לא רגיל -כפי שציינת יש סקרנות, חיוכים לכל עבר, ונסיונות תקשורת . יחד עם זאת יש התפתחות מוטורית - אך לכל ילד יש את הקצב שלו ויש טווח התפתחות תקינה של כ3 חודשים לכל אבן התפתחות. 1. מצופה מתינוק להתיישב לבד - סביב גיל 9 חודשים. בגיל 7 חודשים בדרך כלל תינוקות יושבים יחסית יציב אם מושיבים אותם - אך הם לא יודעים להגיע לתנוחת הישיבה לבד. זה קורא רק סביב גיל 9 חודשים. לכן - חשוב מאד - לא להושיב את התינוקות לפני הגיל בו הם מתיישבים לבד - אפילו שהוא יושב יציב - כיון שאז אנו עושים לו את העבודה - והוא לא ילמד להתיישב בצורה הנכונה. כאשר תינוק לומד להתיישב לבד - הוא עושה זאת מהבטן - עולה על 6, מזיז את התוסיק הצידה לישיבה צידית ואח"כ מתיישב לישיבה רגילה. כאשר אנו מושיבים את התינוק - אנו מושיבים אותו מהגב -מזוית של 180 מעלות אנו מושיבים אותו לישיבה בזוית של 90 מעלות. ושוב זה בדיוק תנועה הפוכה ממה שהוא צריך ללמוד לעשות לבד. ולכן בנך שעדיין לא מתיישב בגיל 7 חודשים - לחלוטין בגדר הנורמה. אין צורך לגרות אותו להתיישב - רק סבלנות! 2. גם תנועת זחילה נלמדת סביב גיל 9 חודשים.הזחילה וההתיישבות בד"כ מגיעות ביחד - זו אותה תנועה צידית של האגן - ולכן בד"כ התינוק רוכש את 2 אבני ההתפתחות הללו באותו זמן - סביב גיל 9 חודשים. 3. לגבי מילמולים - בשלב הראשון חשוב לבדוק אם הוא שומע צלילים שונים ב2 האוזניים. האם הוא מפנה את ראשו אלייך כאשר את מדברת אליו? האם הוא מפנה את ראשו לעבר מקורות צליל שונות? במידה ויש לך ספק - תמיד אפשר לבקש מהרופא המטפל הפנייה לבדיקת שמיעה - ואם אכן שמיעתו תקינה - אז המילמולים יגיעו - לפעמים תינוקות כל כך עסוקים בדבר מסויים - כגון בקיעת שיניים, התקדמות מוטורית - או אפילו אכילת מאכלים חדשים במרקמים חדשים - שחלק מההתפתחות שלהם נשארת במצב "המתן" - ורק אחרי שהם גומרים עם חוויה אחת, הם מתפנים לחוויות אחרות. 4. ישנם תינוקות עם טונוס שרירים נמוך - ובדרך כלל תינוקות אלה גם מאד גמישים (זה אולי נשמע מצחיק אבל סביר להניח כי כל המתעמלות שזוכות במדליות אולימפיות בהתעמלות קרקע - היו בינקותם עם טונוס שרירים נמוך וגמישות יתר) - ותינוקות אלה - מתקשים לשאת את משקל גופם בד"כ עד גיל שנה - מאד קשה להעמידם - והם עושים בדיוק את מה שאת מתארת עם בנך - אינו מוכן כלל להניח את הרגליים על הרצפה עם קצת התנגדות של שרירי הרגליים. במידה וכך הדבר - כדאי לעשות מסאז'ים של כפות הרגליים - כדי להכין את כפות הרגליים מבחינה תחושתית לעמידה. בנוסף , כדאי להתייעץ עם פיזיוטרפיסטית ( לבדוק אם קיים פיזיוטרפיסטית במסגרת טיפת חלב) לבחון האם יש טונוס שרירים נמוך . בד"כ אחרי כמה מפגשים עם הפיזוטרפיסטית יש שיפור עצום - והבעיה נפתרת. 5. יתכן שהקושי שלו במחיאת כפיים, והושטת ידיים לחפצים נובעת מאותו טונוס שרירים חלש - כפי שציינתי בסעיף 4. ולכן גם כאן - כדאי להתעייץ עם פיזוטרפיסטית. בכל מקרה, אני מחזירה אותך לדבריי בהתחלה - לכל ילד יש את הקצב שלו - ונדרש מאיתנו מילת הקסם - סבלנות! גם תינוק שיתיישב לראשונה רק בגיל שנה (וכפי שציינתי מצופה שיעשה זאת סביב גיל 9 חודשים) - עדיין ייחשב כתקין. פרט לסבלנות שלנו - מילת המפתח בכל מה שקשור להתפתחות - זה התקדמות - אם בגיל 9 חודשים הוא עושה דברים שלא עשה בגיל 6 חודשים - אזיי הוא מתקדם ! וזה מה שחשוב!!!
שלום, בגיל 4 חודשים יצאו לבת שלי 2 שיניים למטה, היום היא בת 7.5 חודשים וממש עכשיו עומדות לצאת לה 4 שיניים למעלה.. זה תקין שיוצת ככ הרבה שיניים ביחד? בנוסף נאמר לי שזה פחות טוב שיוצאות שיניים בגיל מוקדם כי הן "חלשות" יותר האם זה נכון? במידה וכן אשמח להסבר. תודה :)
יש ילדים שאצלם בקיעת השיניים מוקדמת יותר . אין הבדל גדול בחוזק השיניים בגלל כמה חדשים. אצל ילד בריא בקיעת השיניים היא תהליך שנמשך כמעט שנתיים עד לבקיעת כל השיניים הראשוניות אצל חלק צומח קודם ואצל אחרים מאוחר יותר. נראה לי שאין סיבה לדאגה