תסמונות אהלרס-דנלוס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחלות ראומטיות בילדים: 8 עובדות שחשוב לדעת

רוב האנשים חושבים שמחלות ראומטיות הן נחלן של מבוגרים בלבד, אבל למעשה גם ילדים עלולים לסבול מהן ואפילו באופן קשה יותר. חשוב לדעת: אבחון וטיפול מהיר ישפרו את איכות החיים של החולים וימנעו נזק בלתי הפיך מחלות ראומטיות בגיל הילדות הן מחלות המערבות את מערכת השריר והשלד ואת רקמות החיבור. המחלות הראומטיות השכיחות והבולטות בגיל הילדות הן: דלקת מפרקים כרונית אידיופאטית של גיל הילדות (דמ"א), זאבת (לופוס), דלקת שרירים של גיל הילדות, דלקות כלי דם ומחלות אוטו-אינפלמטוריות (כלומר, מחלות דלקתיות עצמיות, כגון: קדחת ים תיכונית משפחתית, ותסמונת פאפא). בנוסף, בקרב ילדים שכיחים גם כאבי שלד שאינם דלקתיים, כמו למשל כאבי גפיים הנובעים מתסמונת גמישות יתר שפירה, כאבי גדילה, או תסמונות כאב.   דלקת מפרקים כרונית פוגעת בילדים מתחת לגיל 16. צילום: שאטרסטוק   8 עובדות על מחלות ראומטיות בגיל הילדות:   1. כ-3,000 ילדים בישראל חולים בדלקת מפרקים אידיופאטית (דמ"א). דלקת כרונית זו פוגעת בילדים מתחת לגיל 16...
ללמוד עוד על תסמונות אהלרס-דנלוס
אמפתיה בהורות - על אמפתיה של הורים ושל ילדים-תמונה

"הבעיה העיקרית בחיים היא שאין אדם מסוגל לחוש את כאב השיניים...

מאת: חיים עמית,...
06/10/2005
קשר הורה-תינוק-תמונה

תחום הידע בגיל הרך ובייחוד תחום בריאות הנפש של התינוק התפתח...

מאת: חנה קמינר
23/04/2013
מתן חומצה פולית לנשים בגיל הפריון-תמונה

נטילת חומצה פולית (ויטמין B9) לפני ההיריון ובשלושת החודשים...

מאת: נירה פישר
04/04/2013
מניעת היפגעות-תמונה

בכל שנה נפגעים מאות אלפי ילדים בישראל בתאונות, חלקם...

מאת: משה...
22/10/2013

תסמונות אהלרס-דנלוס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

לפני ארבעה חודשים התחילו לי כאבים בשרירי הלסת. לא יכולתי לפתוח את הפה אלא רק בקושי (30 מ''מ ולדעתי המפתח קטן מאז) וכאב לי מאוד ללעוס, לצעוק ואפילו לשיר. עשיתי צילום פנורמי והלכתי לרופאה מומחית פרטית והיא אמרה לי לעשות פיזיותרפיה ו-MRI שיהיה בנובמבר. היא חושבת שאולי יש לי בעיה בדיסק או משהו בסגנון. הפיזיותרפיסתית נתנה לי לעשות תרגילים בבית ולחמם את האזור ולמרוח טראומיל. בעניין זה אני מתקשה קצת לעשות תרגילים באופן קבוע וכך גם לגבי החימום. למרות זאת, אני לא יודעת עד כמה זה יעזור כי אני חושבת שזה לא בהכרח יעזור אם כל כך הרבה זמן עבר והבעיה עדיין לא נפתרה ואני מתחילה לחשוב שזה לא הולך להפתר בקרוב. בפיזיותרפיה עצמה היא שמה לי אלקטרודות, עושה לי אולטרסאונד ושמה לי שמן שקדים ומעסה את האזור וכן עושה משהו למפרק עם ידיה. כמו כן גם עשיתי סד לילה. לגבי הלסת שלי עצמה, יש לי גמישות יתר מפרקית. האם יש משהו שאפשר לעשות מעבר? מה אם ה-MRI לא יראה שום בעיה??

רותם שלום, הפורום הזה מוקדש לנושא של אורתוכירורגיה. יש לי מרפאה בבילינסון פעם בשבוע שמוקדשת לבעיות מפרק הלסת, אני אשמח אם תקבעי תור לבדיקה.

בת 37, מזה כשנתיים סובלת מכאבים חזקים באזור הצוואר והשכמות, לעיתים מקרינים לידיים. הופניתי לבדיקת mri ולפי ממצאי הבדיקה קיים בקע אחורי קל עם לחץ על השק במרווח c4-c5 ,וכן בלט קל במרווח c5-c6 עם לחץ על השק הדורלי. האם הממצאים האלה יכולים להסביר את הכאבים שאני חווה? מה הטיפול המומלץ? אציין כי ברקע סובלת ממחלת רקמת חיבור תסמונת אהלרס דנלוס שמתבטאת בין היתר בהיפרמוביליות ואי יציבות מפרקים... מצרפת את הפענוח סיבת הבדיקה: כאבי צוואר ונימול בידיים. מבנה החוליות והאותות הנובעים מהם בגדר הנורמה. המעבר הגולגולתי צווארי בגדר הנורמה. מרווח C2 / C1 :בגדר הנורמה. מרווח C3 / C2 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C4 / C3 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C5 / C4 :בקע דיסק אחורי מרכזי קטן. לחץ על קדמת השק הדורלי. מרווח C6 / C5 :בלט דיסק אחורי דיפוזי קל. לחץ על קדמת השק הדורלי. מרווח C7 / C6 :ללא בלט או בקע דיסק. מרווח C7 / T1 :ללא בלט או בקע דיסק. חוט השדרה בעובי, מהלך ואותות תקינים. אין הגברה פתולוגית שדרתית או תוך שדרתית ע"י גדוליניום.

ניתוח אינו פיתרון טוב לבעייתך. כדאי שתפני לפיזיותרפיסט ותיישמי סוג של התעמלות המתאים לך לצורך חיזוק השרירים שיפצו על תנועתיות היתר של המפרקים.

עקב כאבי ראש וסחרחורית והתעלפויות חוזרות . בבדיקת mri יש לציין ציסטה בבלוטת האצטרובל 11 מ"מ ( ציסטה של הפינאליס) הניורולוג הפנה אותי לייעוץ נירוכרורג. אך בנוסף עשיתי בדיקות דם להרמונים וה fsh נמוך מוזמנת לתור לרופא נשים אך רציתי לדעת האם יש קשר בין הfsh לציסטה שבבלוטת האצטרובל ????

לסגית שלום, מאמר משנת מתאר שבלוטת האצטרובל יוצרתחמרים המדכאים יצור FSH. The pineal gland and the control of LH and FSH secretion. Author: Fraschini F Source: In: Gual, C. and Ebling, F.J.G., eds. Progress in endocrinology. (Proce edings of the Third Internation Congress of Endocrinology, Mexico, Distr ito Federal, June 30-July 5, 1968.) Amsterdam, Excerpta Medica, 1969. p. 637-644 Abstract: The effects of pinealectomy on gonadotropin secretion of male rats was examined. No changes in pituitary weight were observed. There was, however, an increase in pituitary content of LH and FSH similar to that seen after castration, indicating that the pineal gland inhibits the synthesis and release of FSH and LH. Systemic administration of melatonin to male rats did not affect pituitary and testicular weights but led to atrophy of the prostates and seminal vesicles. This would indicate reduction of LH secretion but no effect on FSH secretion; therefore melatonin is not the only pineal hormone. Indole derivatives of melatonin stereotaxically placed in the brain affected the synthesis of LH. Implantation of serotonin and 5-methoxytryptophol inhibited FSH secretion. The physiological implications of these findings are briefly discussed. ראי גם: https://www.endocrineweb.com/endocrinology/overview-pineal-gland בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב, שאלתי בעבר על אמי שיש לה מחלת אהלרס דנלוס ויש לה כ-7 דסקציות והסתיידות באורטה הבטנית. וברצוני לשאול עוד שאלה: אמי מטפלת בילדה קטנה (בת חצי שנה -שנה ) ולעיתים אף נדרש להרים אותה (10 ק"ג) לפרקי זמן של רבע שעה. האם בהתחשב בעובדה כי לאמי קיימות דסקציות מרובות וכן הסתיידות על האורטה הדבר לא יכול להזיק לה?? האם מותר לה לעשות הליכות?

שלום כעיקרון לא צריכה להיות מניעה לבצע הפעולות הנ''ל אלה אם סובלת מלחץ דם גבוה שאינו מאוזן.