הפרזיטים אינם נחלתם של שכבות נחשלות בלבד, וגם שכבות הביניים...
רגע לפני יום העצמאות, כדאי לשבח את ערכיו התזונתיים של...
דם בצואה, שלשולים ממושכים, עצירות, כאבים באזור פי הטבעת -...
הרפואה הסינית מציעה מגוון פתרונות לזיהומים במערכת העיכול....
יש לי מזה כמה חושדים גרד בפי הטבעת. ניסיתי כמה משחות כגון, אגיסטן, הידרואגיסטן, אלוקום וכד'. הייתי אצל הרופא כללי, עשיתי בדיקת צואה והסתבר שיש לי טפילים מסוג גיארדיה למבליה. נתנו לי כדורים של פלאג'יל, ונאמר לי לבצע שוב בדיקת צואה כדי לגלות שהכל חוסל, עשיתי עוד פעם בדיקת צואה והפעם כל הטפילים חוסלו. התחילו להופיע כאבי בטן. ניגשתי לגסטרואונטרולוג ואמר לי להמשיך עם התרופה של פלאג'יל ולאחר מכן אמר לי אם יש לך עדיין כאבים, אז יש לך תסמונת מעי רגיז ונתן לי פרוביוטיקה. הגרד עדיין מופיע לי עד שהתייאשתי וניגשתי לפרוקטולוג, אשר בדק אותי במכשיר ואמר לי שאין לי כלום ויכול להיות שיש לי טחורים פנימיים, אך אינם מגרדים. בסוף, נתן לי משחה של דרמקומבין. השאלה שלי היא, האם דרמקומבין יכול לעזור או שמא כמו שאר המשחות שלקחתי לא יעזור? האם יכול להיות שיש לי משהו אחר? תודה
רפי שלום, גרד אנאלי היא תופעה רפואית ידועה. פעמים רבות אנו לא יודעים בדיוק את סיבתה אצל מטופל ספציפי, ולכן אנו מנסים טיפולים שונים, עד (שלרוב) מצליחים להקל על איכות החיים. הטיפול בגרד כולל מספר קוי טיפול, כולל ייצוב יציאות בתוסף סיבים שימוש בסבונים היפואלרגניים, המנעות משיפשוף ככל שניתן, שימוש במשחות הגנה לעור, דרך נסיון טיפולי בתולעים ובטפילים, המנעות הדרגתית ממרכיבי מזון שונים הידועים כמחמירי גרד, ועד לקוי טיפול יותר "אגרסיביים" במידת הצורך. לעיתים נעזרים גם במשחת דרמקומבין לתקופה מוגבלת. מומלץ לפנות לכירורג קולורקטאלי לבדיקה והכוונת הטיפול. מעט מידע כללי על גרד אנאלי: גרד סביב אזור פי הטבעת הינו תופעה שכיחה, ויכולה להיות מורגשת יותר בלילה או לאחר יציאה. לעיתים נוצר דחף מתמיד ובלתי נשלט לגרד, הפוגע קשות באיכות החיים ויכול לפגוע בעור סביב פי הטבעת. גרד אנאלי יכול להיגרם ממספר גורמים, ולעיתים הוא קורה ללא סיבה ספציפית שניתן להצביע עליה. אחת הסיבות יכולה להיות ניקוי יתר של אזור פי הטבעת, או לחות סביב פי הטבעת כתוצאה מהזעה מוגברת. במקרים של קושי בשליטה בסוגר פי הטבעת, דליפה של צואה הינה סיבה נוספת. בחלק מהאנשים צואה רכה או מגרה יכולה להיגרם עקב שתייה בכמות ניכרת. גרד יכול להיות קשור גם לשתיית אלכוהול ובעיקר בירה, חלב, מיץ הדרים, ומשקאות המכילים קופאין כמו: קפה,תה וקולה, ומאכלים כמו שוקולד, פירות, עגבניות ופופקורן. סיבות אחרות והרבה פחות שכיחות לגרד סביב פי הטבעת כוללות תולעים, פסוריאזיס, אקזמה, טחורים, פיסורה אנאלית, זיהומים ואלרגיות. כאמור די נדיר שטחורים פנימיים מתבטאים העיקר בגרד, וזה יכול לקרות בעיקר אם בעקבות הטחורים יש דליפה של נוזל באיזור פי הטבעת. קנדידה בנרתיק יכולה לעיתים לגרום לפריחה בעור סביב פי הטבעת ולהביא לגרד, אך גם זה אינו שכיח. חשוב להיבדק על ידי כירורג קולורקטאלי, המומחה לבעיות אלו, כדי לנסות והבדיל בין סיבות שונות אלו, שהטיפול בהן לעיתים שונה. במקרים בהם לא נמצאת סיבה ספציפית לגרד, הטיפול כולל בעיקרו אמצעים לשמירה על עור פי הטבעת, והמנעות ממאכלים ומשקאות שיכולים להגביר גרד שהוזכרו למעלה. בין האמצעים המקומיים: להימנע מטראומה נוספת לאזור הנגוע: לא להשתמש בסבון מכל סוג שהוא, לא לשפשף את האזור, להשתמש במגבונים לחים לנגב ובנגיעות, להשתדל לא לגרד. גרוד גורם לנזק נוסף שמחמיר את הגרד. להימנע מלחות באזור האנאלי: בגדים תחתונים מכותנה, להימנע משמוש באבקות מבושמות להשתמש רק במשחות הניתנות ע"י הרופא המטפל, או במשחות הגנה כנגד תפרחת חיתולים שניתן לקנות בכל בית מרקחת ללא מרשם. מומלץ להמנע ממשחות המכילות סטרואידים. להימנע משתייה מוגברת במקרים עמידים לטיפול שמרני ניתן להשתמש במשחה של חומר הנקרא קפסאין, על פי הוראות רופא בלבד.
שורף לי בפי הטבעת ומגרד אני שוטף עם מים קרים ומרגיע בהתחלה ואז חוזר השריפה. אני מרגיש נוזל יורד משם ואחר כך אני רואה שזה דם שניגר בכמות קטנה. לפעמים אני ליד אנשים ואני מרגיש צורך עז לגרד ממש סבל אז אני הולך לשרותים ומגרד בתוך פי הטבעת. תמיד בין הישבנים בלי קשר ליציאות מלוכלך ולא הגייני תמיד יש לי שם הפרשות שגם מגרדות. אולי זה פצע (יש לי דם שיורד משם) ואולי תולעים? לפי התאור מה זה לדעתך ואיך מבריאים אותו?
צריך להבדיל בין גרד בפי הטבעת עצמו לבין גרד בין העכוזים. ההפרעה אותה אתה מתאר בין העכוזים מחשידה לקיום של סינוס פילונידלי, אותו יש צורך להסיר בניתוח קטן בהרדמה מקומית. דימום ו/או צריבה בפי הטבעת עצמו יכולים להיות מסיבות אחרות. פנה לבדיקת כירורג/פרוקטולוג.
איזה סיבות אחרות ומה הטיפול?
פיסורה, טחורים ועוד.. עליך לפנות לבדיקה ולא להסתפק בייעוץ בפורום אינטרנטי
תוכל לכתוב שם של משחה שמשתמשים בה לטחורים ולפיסורה בדרך כלל? עם מרשם או בלי מרשם- לא משנה אני יכול להשיג את שניהם. אני רוצה לתת לזה הזדמנות לעבור אם יחמיר אפנה לבדיקה הלא נעימה הזו. דברים כאלה מחמירים? בקיץ זה יותר מחמיר בגלל שחם? מקריאה בגאנטרנט לא הבנתי איך הבבדיקה הולכת הרופא מכניס גם אצבע וגם רקטוסקופ או רק אצבע?? וכמה זמן החלק שבו המטופל ערום לוקח?? מה קורה אם בטעות זזים בבדיקה? ואם יכאב מאוד יפסיקו באמצע? האם לחץ מבדיקה גורם לה להיות יותר כואבת?? הכי חשוב שתנסה לעזור לי ולחסוך ממני את הבדיקה הזו.... חג שמח!
הבדיקה היא קצרה ואינה כואבת. תלונותיך מצריכות בדיקת רופא.
אוקיי אקבע תור רק תוכל לענות על השאלות שלי? על מה שאפשר.
איני נותן המלצות לטיפול למי שלא בדקתי. ההתכתבות כאן אינה מחליפה בדיקת רופא. וכאמור-תלונותיך מצריכות בדיקת רופא.
אבל אני בינתיים לא הולך להבדק אני מובך ומתבייש ובינתיים אני סתם אסבול. תכתוב מה שאתה יכול אני בטוח שזה יעזור לי ואני יודע שזה לא מחליף רופא כמו שכתבת. רק תענה תשובות כלליות למה ששאלתי בלי לקחת אחריות. אני לא יכול עם הגרד הזה יותר. תכתוב ב*כלליות* אם זה תולעים ההמלצה:___ אם טחורים ההמלצה_____ אם פיסורה המלצה____. אתה לא מעלה על דעתך כמה זה יעזור לי!! חג שמח ותודה!
? מחכה לתשובה
אין לי מה להוסיף על מה שכבר כתבתי
שלום מזה כשבוע תחושת שריפה בפי הטבעת ללא קשר ליציאות. אין דימום. מצ"ב תמונה. נא עזרתך לרבות דרכי טיפול. תודה
לא צורפה תמונה. פנה לבדיקת רופא
יומיים מרגיש כאב בפי הטבעת שורף כואב בניגוב גם כשהולך כאילו אבן שם מה זה יכול להיות
איני יודע. עליך לפנות לבדיקת פרוקטולוג
שלום דוקטור אייל. יש לי בעיית עיכול כבר 3 שבועות אני סובל מצואה צהובה רכה והרגשת מיחושים ולפעמים עקיצות בבטן עליונה וגם תחתונה לפעמים הדקירות הם גם ממש בחיבור של הצלעות באמצע ההרגשה היא כאילו משהו שם מתהלך בפנים יש לי גם לפעמים גירודים בפי הטבעת סימפטומים אלה מלווים בעייפות כל הזמן ותשישות וחוסר תיאבון עשיתי בדיקות דם בדיקות שתן וצואה ואפילו צילום חזה כולם יצאו תקינים רק קרטאנין יצא 1.23 וכולסטרול 130.6 ו RDW 11.4 אני בן 29 ובריא בדרך כלל האם יש סיבה לדאגה הצואה עדיין צהובה כבר קרוב לחודש ועכשיו גם יש קוצר נשימה זה ממש מדאיג אותי תודה רבה מראש על תשובתך עידן
נשמע שיש לך הרבה תלונות שאינן קשורות אחת לשנייה. רצוי לפנות לבדיקה אצל רופא מומחה.
שלום רב, אני בן 27. כשלושה חודשים בערך אני סובל מאוד מתולעי מעיים. אני סובל במהלך היום והלילה (בעיקר לקראת הרדמות) מגרד בפי הטבעת, ופעם אחת אף ראיתי בבירור תולעת באורך של כס"מ עד שני ס"מ, שקופה למחצה באסלה, כך שאין שום ספק שאלו תולעי מעיים (אינני יודע בדיוק מאיזה סוג). 4 בדיקות צואה (הן של פרזיטים והן של תרביות) החזירו תשובה שלילית: "לא נמצאו פרזיטים פתוגניים וביצי תולעים" "שלילי ל-SALMONELLA & SHIGELLA". למרות זאת, מן הסתם ברור לי שמדובר בתולעים (הן מכיוון שראיתי, והן בעקבות תחושת הגרד התמידית). במשך חודש לקחתי ברציפות כל יום זרעי דלעת לא קלויים, ואכלתי לפחות 2 שיני שום. בנוסף, החדרתי שן שום לפי הטבעת כל לילה (בכדי שאוכל לישון), מה שצמצם משמעותית את הגרד, אך תוך דקות לאחר פליטתה במהלך עשיית צואה בשירותים, היה חוזר הגרד. השיטות הנ"ל לא פתרו את הבעיה. חודש נוסף ניסיתי 2 טבליות פרוביוטיקה ביום, 7 טיפות שמן אורגנו על בטן ריקה בבוקר, 3 טיפות שמן ציפורן, 3 טבליות פפאיה (פאפאין) לאחר כל ארוחה, וכל יום תה עם לענה. נדמה שהתולעים לא מתרגשות במיוחד. לאחר הגעה לרופאת המשפחה במכבי בהרצליה ולאור התיאורים, נרשם לי ורמוקס במינון 2 כדורים ביום, למשך שלושה ימים רצופים. אכן ביומיים-שלושה הראשונים לא חשתי בתולעים, אך לאחר מספר ימים הן חזרו. רופאת המשפחה טענה שאין צורך בחזרה על הטיפול, מאחר ושלושה ימים ברצף יהרגו הכל. אני עכשיו 5 שבועות לאחר סיום הטיפול בורמוקס, כאשר התולעים חיות ומטילות. ארבע שאלות בבקשה: 1) איזה תחום התמחות ברפואה מטפל ספציפית באיתור והשמדת טפילי מעיים ? 2) האם יש דרכים נוספות לזהות את סוג התולעת מעבר לבדיקות צואה ? 3) האם טיפול חוזר של ורמוקס במינון של אחת לשבוע, כחמישה שבועות לאחר הטיפול הקודם, מזיק מאוד לכבד ? 4) נדמה שהפתרון רחוק מאוד מהישג יד, מה ניתן לעשות שבאמת ישמיד לחלוטין את התופעה ? תודה רבה ! אריאל.
לאור המצוקה הגדולה שלך ממליצה לפנות לזיהומולוג. הוא המומחה שאמור לדעת מה לתת אם ורמוקס לא עוזר. האם כל פעם שאתה נוטל טיפול אתה דואג גם להגיינה - החלפת כל המצעים, המגבות, שלך ושל כל בני משפחתך. בהצלחה
שלום ד"ר גינגולד בלפר, א. תודה רבה על תגובתך, בהחלט אדאג להגיע לזיהומולוג. אכן אני מאוד משתדל להחליף כמה שיותר מהמצעים, אך לצערי אני לא באמת יכול להחליף מצעים בקצב שאני מנסה טיפולים. ב. אשמח לשמוע את תגובתך על הנזקים לכבד בסבב שני של ורמוקס (אך הפעם במקום 6 כדורים ב-3 ימים, 6 כדורים, כדור בשבוע). האם 12 כדורים של ורמוקס בחודשיים עשויים לגרום נזק ממשי לכבד ? תודה מראש, אריאל.