התכשירים החדשים למניעת פרעושים וקרציות קוטלים את הקרציות תוך 24-48 שעות. זה לכאורה לא מספיק מהר כדי למנוע העברת טפילים כמו ארליכיה ובבזיה? מטריד הניסוי הזה (מומן ע"י Bayer אבל רוב המחקרים על יעילות מוצרי ההדברה ממומנים ע"י היצרניות): https://parasitesandvectors.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13071-016-1636-9 ברבקטו ונקסגארד לא לגמרי הצליחו למנוע ארליכיה, אדוונטיקס כן (פרמתרין דוחה קרציות).
ברבקטו מתחיל לעבוד תוך 4 שעות ותוך 8-12 שעות מגיע לשיא הפעילות, משך זמן שאמור כביכול למנוע העברת קדחות קרצית. קיימים לא מעט מחקרים אודות בטיחות השימוש ויעילות השימוש שאינם מחקרים ממומנים. אדוונטיקס הינו תכשיר המיוצר על ידי בייאר ומחקר זה שצירפת בא להראות אפקטיביות שלהם על פני המתחרים, כמו שציינת מחקר ממומן וכך צריך להתייחס. צריך להתייחס בהקשר זה דווקא למחקרים בלתי תלויים והאם שם הושגו תוצאות דומות. הנה מחקר של MSD יצרנית ברבקטו שהשווה ברבקטו, נקסגרד ותכשיר נוסף מאותה משפחה אל מול אדוונטיקס עם מסקנות הפוכות למחקר שצירפת, שיא הפעילות של הכדורים מהירה יותר מהאמפולות https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27912787 מחקר נוסף https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25406442 עכשיו בהתייחסות למאמר שצירפת. לברבקטו פעילות של 84 ימים (12 שבועות), כאשר ידוע שלקראת סוף התקופה יעילות שלה יורדת מ100%. לשים ביום זה (היום האחרון בו מותווה השימוש) קרציות נגועות בארליכיה ואז לבדוק בהמשך נגיעות לארליכיה לפחות לי נראה קצת בעייתית, אם ביום זה היו נותנים כדור נוסף או מספר ימים לפני כן והיו מקבלים תוצאות דומות, הייתי מתרשם אחרת מהמחקר.
ברבקטו מתחיל לעבוד תוך 4 שעות ותוך 8-12 שעות מגיע לשיא הפעילות, משך זמן שאמור כביכול למנוע העברת קדחות קרצית. קיימים לא מעט מחקרים אודות בטיחות השימוש ויעילות השימוש שאינם מחקרים ממומנים. אדוונטיקס הינו תכשיר המיוצר על ידי בייאר ומחקר זה שצירפת בא להראות אפקטיביות שלהם על פני המתחרים, כמו שציינת מחקר ממומן וכך צריך להתייחס. צריך להתייחס בהקשר זה דווקא למחקרים בלתי תלויים והאם שם הושגו תוצאות דומות. הנה מחקר של MSD יצרנית ברבקטו שהשווה ברבקטו, נקסגרד ותכשיר נוסף מאותה משפחה אל מול אדוונטיקס עם מסקנות הפוכות למחקר שצירפת, שיא הפעילות של הכדורים מהירה יותר מהאמפולות https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27912787 מחקר נוסף https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25406442
תודה על התשובה. לא הצלחתי בינתיים למצוא מחקרים בלתי תלויים. אני ממשיכה לחפש. עוד דבר שמדאיג אותי זה העומס המצטבר על הכבד בשימוש ממושך, ובמיוחד לכלב שמקבל תרופות נוספות קבועות. בדף MSDS של ברבקטו כתוב שרואים עליה באנזימי כבד אחרי 90 יום במינון מקסימלי. יש לי כלבה מבוגרת שמקבלת סטרואידים באופן קבוע, אדוונטיקס עשה לנו את העבודה במשך שנים. לאחרונה הוספנו נקסגארד בגלל מכת פרעושים בחצר, וכעת צריך להחליט עם מה ממשיכים. (אני לא חושבת שהאדוונטיקס ממש נכשל עם הפרעושים, ראיתי אותם גוססים על המצעים שלה).
אין שום בעיה להמשיך להשתמש באדוונטיקס. לגבי ברבקטו ונקסגארד. הם בטוחים לשימוש ואפילו במינונים גבוהים בהרבה מאלו שמותווים לשימוש. ת"ל עיקריות הם קלים וחולפים ובעיקר של מערכת עיכול-שלשולים והקאות. הנה מחקר בהקשר של ברבקטו: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24606886 אין התנגשות בין השימוש בו וסטרואידים (ראי ערך זה בעלון התרופה) אגב הנה מאמר שהשווה בין כלבים מטופלים בברבקטו לכלבים ללא טיפול בהקשר של נגיעות בבזיה וכלבים שקיבלו במהלך הניסוי ברבקטו לא פיתחו בבזיוזיס. PREVENTION OF TRANSMISSION OF BABESIA CANIS BY DERMACENTOR RETICULATUS TICKS TO DOGS TREATED ORALLY WITH FLURALANER CHEWABLE TABLES (BRAVECTO™)
שלום דר אתמול נעקצתי ע"י קרציה, גילינו אותה כשהיא עוד היתה קטנה מאד, בעלי הסיר אותה בעזרת אולר, וידא שלא נשארו שאריות וחיטאנו את המקום מאוחר יותר. אני בשבוע 32 להריון ופניתי לרופא בעניין, אמר שהטיפול האנטיביוטי המקובל לא ניתן בהריון, וקיבלתי בדיקת דם לגילוי ריקציה. השאלה שלי היא האם ניתן לגלות ריקציה בשלב מוקדם כלכך ישר אחרי עקיצה? בנוסף, תוך כמה זמן מתחילים להופיע תסמינים? בכל מקרה נאמר לי שבמידה וכן יתפתחו סימני חום ופריחה אצטרך ללכת למיון ולקבל אטיביוטיקה חלופית. פחות מרגיע אותי, אבל כנראה אין ברירה.
שלום נאוה, 1. רוב הקרציות בארץ אינן מכילות בגופן חיידקי 'ריקטציה' כלשהם (או חיידקים אחרים כגון 'בורליה' או 'ארליכיה'). 2. גם אם נדבקת אתמול ב'ריקטציה' / 'בורליה' / 'ארליכיה' מסיבה כלשהי, בדיקת דם שתתבצע היום לא תגלה זאת. 3. זמן הדגירה של המחלות הנגרמות ע"י החיידקים הנ"ל משתנה. זמן הדגירה של 'קדחת הבהרות הישראלית' הוא בממוצע כשבוע. הרבה בריאות אפי
שלום יש לי רועה גרמני מעורב, שאובחן עם קדחת קרציות. קיווינו שתפסנו את זה בזמן והיו סימנים מעודדים לאחר סיום האנטיביוטיקה אך לצערי בספירה האחרונה שוב צנחה ספירת הטסיות ובמשטח נמצאו רק טסיות בוגרות, איינשטיין מאבד משקל ונמצא עם חום תמידי. כרגע אנחנו מחכים לתוצאות שיאשרו לנו שהוא בשלב הכרוני. השאלה שלי האם הוא יכול לחיות חיים נורמטיביים בעזרת תרופות? והשאלה היותר קשה היא איך לקבל את ההחלטה להמיתו, קראתי על המוות הנוראי שהמחלה הזו גורמת, ולא מגיע לו ללכת ככה, מצד שני הוא עדיין אוכל, עדיין מראה אהבה, הפחד הכי גדול שלי זה להגיע לבית יום אחד ולמצוא אותו ללא רוח חיים בידיעה שהוא סבל לבד בשעות האחרונות שלו.
אריאל שלום דבר ראשון אני מצטער מאוד לשמוע על מצבו של כלבך האהוב. אני אשמח לנתונים נוספים כגון מה היה הטיפול שקיבל עד כה ומה הייתה תוצאת ספירת הדם האחרונה שלו. במצבים שיש חשש שהפגיעה היא כרונית ניתן לשלב טיפול עם סטרואידים ואף תרופות נוספות לבחון האם יש שיפור בתמונת הדם ולראות כיצד הטיפול התרופתי משפיע על הכלב. הכלב יכול לחיות טוב גם עם טיפול תרופתי. שיקולי המתת החסד צריכים להיות בהתאם למצב הכלב ולתמונת הדם שלו. כל עוד הכלב אוכל, חיוני וקם לעשות צרכים אפשר לטפל בו בבית. בהצלחה
בספירת דם אחרונה טסיות דם ירדו ל20 (בדיקה אחרונה הייתה 249 לאחר סיום טיפול אנטיביוטי) כדוריות דם אדומות היו בטווח נורמלי, אך בבדיקת משטח, נמצאו כדוריות בוגרות בלבד. סיים טיפול אנטיביוטי של דוקסילין בשילוב פרדניזון לפני שבוע. כרגע חזר לטיפול סטרואידי מכיוון שהטיפול הנל הראה סימני שיפור. כרגע אנו מחכים לתוצאות בדיקה ביוכימית. בנוסף הכלב סובל מכאבי מפרקים וחום ומטופל באופטלגין, בנוסף לירידת משקל (45 ל42).
אריאל שלום כאשר מדברים על קדחת קרציות בשלב הכרוני, אנחנו מדברים בעצם על פגיעה במח העצם, כך שנראה ירידה גם בכדוריות האדומות ולאחר מכן גם בכדוריות הלבנות. רצוי לשלב את הטיפול הסטרואידי עם אנטיביוטיקה כגון דוקסילין (ניתן לשלב אחת לשבועיים זריקת אימיזול) וכמובן מגני קיבה למנוע נזק משני של הסטרואידים.
שלום, לפני שמונה ימים (בשישי) עשינו בדיקת דם לכלב שלנו רמבו בן 7 (לקראת ניקוי שיניים) והתגלה שיש לו רמת טסיות דם נמוכה (PLT 158). בשילוב עם העובדה שזכרנו שלפני כחודש וחצי היו מספר ימים שהוא לא אכל ואז חזר לעצמו, הוטרינר הסיק שכנראה מדובר בקדחת קרצית (ארליכיוזיס) ונתן לנו אנטיביוטיקה דוקסילין (150 מ"ג ליום) ל20 יום. הבעיה היא שאחרי 3 ימי טיפול התחיל להופיע דם אדום בהיר בצואה (עם הפרשה רירית כזו). לאחר מיכן רמבו קיבל כדורי תילוע וכן עשינו בדיקת טפילים בצואה והיא יצאה תקינה, אבל הדימום ממשיך. הדימום נמשך כבר 6 ימים ורק מתגבר מפעם לפעם(!). כמות הדם שיוצאת כל פעם היא בערך שתי כפות ומדובר בדם אדום בהיר, ויש גם דם קרוש ושחור בנוסף. אתמול, בהוראת הוטרינר הפסקנו עם האנטיביוטיקה (לאחר 7 ימי טיפול) ועברנו לתת לרמבו רק אורז ועוף מבושל במים ואין עדיין שיפור. חשוב לציין שלרמבו אין חום והתנהגותו רגילה לחלוטין. האם מוכרת תופעת לוואי כזו של דוקסילין? האם יש אנטיביוטיקה אחרת שניתן לטפל בה בקדחת הקרצית? תודה! אדם
אדם שלום תופעות הלוואי המוכרות של דוקסילין הן בחילות והקאות אבל לא ניתן לשלול מעורבות של האנטיביוטיקה בצואה הדמית של הכלב. ניתן לשלוח בדיקתך דם לאבחן ארליכיה/ קדחת קרציות ולברר האם הכלב באמת צריך טיפול. דוקסילין היא התרופה היעילה ביותר כנגר ארליכיה, אך בכלבים שיותר רגישים ניתן לחלק את המינון לפעמיים ביום ולתת את הכדור אחרי האוכל. בנוסף אם הדם בצואה לא עובר צריך להוסיף אנטיביוטיקה ולשקול פרוביוקטיקה.