דמודקס: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

אקנה ופצעים בפנים: סוגים ושיטות טיפול

המדריך המלא לפצעים ופצעונים בפנים: אילו מחלות עור גורמות לפצעים, מה הם הגורמים לאקנה ואיך מטפלים בפצעים ובצלקות בפנים? עיקרי הכתבה: פצעים בפנים עלולים להופיע עקב מחלות עור כמו אקנה, פסוריאזיס רוזציאה אך גם עקב גורמים סביבתיים כמו מזג אוויר, תכשירי טיפוח וחיידקים. הגורם העיקרי לפצעים בפנים הוא פעילות בלוטות החלב בעור, המייצרות נוזל שומני טבעי בשם סבום. פעילות מוגברת של הבלוטות, לרוב בשילוב עם תאי עור מתים שלא הספיקו לנשור, עלולה לגרום לחסימת נקבוביות העור ולהיווצרות של נגעים תת עוריים שבהמשך יופיעו כפצעונים. נשים נוטות לסבול יותר מאקנה עקב שינויים הורמונליים שגורמים לפעילות מוגברת של בלוטות החלב ולכן לעודף שומנים על העור. השינויים קורים בזמן הוסת, בשליש הראשון של ההריון ואף עקב גיל המעבר ושימוש בגלולות למניעת הריון.___________________________________________ למה מופיעים פצעים בפנים? פצעים...
ללמוד עוד על דמודקס
אקנה ופצעים בפנים: סוגים ושיטות טיפול-תמונה

המדריך המלא לפצעים ופצעונים בפנים: אילו מחלות עור גורמות...

מאת: רני זהר
19/08/2022
מיאו מיאו, הב הב, מגרד לי!-תמונה

האביב והקיץ בפתח ואיתם שפע בעיות עור שחיית המחמד שלכם (כלב...

מאת: ד"ר ליאת...
30/04/2017

דמודקס: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות
03/11/2017 | 00:41 | מאת: שימוש בקרמים ותרחיצים שונים על עור פניי
מתוך פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית

שלום דוקטור אכי לפני כחודש רופא עור, באמצעות מיקרוסקוף הבחין בעור פניי אדמומיות ופריחה אריטמית קשקשת וריבוי יחסי של טפילי דמודקס במיוחד באזור הסנתר. המליץ לי ורשם לי ואני משתמש בהם כל ביום, קרמים איברמקטין ורוזקס וגל בנזק ותרחיצים למצח ופנים, צטאפיל ואקניל ווש. לא ביחד את כולם. כל יום משהו אחר, ביום ובערב-לילה. מצב העור פניי משתפר לטובה ומתנקה ומבריא מכל הדברים שציינתי לעיל. עור פניי יחסים פחות אדמומי ולא שמנוני כמו שהיה ופריחה אריטמית אינני רואה ולא חש בו ודמודקסים נכתכים ומושמדים מיום ליום. קצת קומודונים קטנים בסנתר- הם ישארו לכל החים או יעלמו למשך הזמן? אחרי זמן מה טפילי דמודקס עשויים לחזור איפה שהו בפנים? איך למנוע זאת?

הבעיה תמיד יכולה לחזור. יש לטפל בעת הצורך ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור, אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

13/09/2017 | 09:54 | מאת: אני רואה ומרגיש שיפור ניכר משימוש גל בנזק
מתוך פורום סבוריאה - דלקת עור חלבית

שלום רב פריחה אריטמית קשקשת, DEMOCIDOSIS רבוי של טפילי דמודקס בעור הפנים- כולל מסביב לסנתר. כך לפי אבחון מיקרוסקופי אצל דרמטולוג בבית חולים. דרמטולוג רשם לי לשמוש טיפול גל בנזק 5 אחוז, למשך 3 חודשים. בימים הראשונים למרוח בשעות הערב לילה, לאחר 4-5 ימים למרוח פעמיים ביום, בשעות היום ובלילה. כך נכתב ונאמר לי וכך אני עושה. אחרי שימוש של כ 10 ימים, אני רואה וחש שיפור ניכר בפניי. אפשר וניתן להבריא יותר מהר מבנזק 10 אחוז? השאלה שלי- לחזור לרופא עור לבקש ממנו שיעלה לי מינון של בנזק מ-5 ל- 10? או שזה לא חשוב ולא חיוני? 5 או 10 אחוז יש להם אותה השפעה ויעילות? נכון להיום, עדיין יש לי קצת אדמומיות ופריחה וכמה דמודקסים מסביב לסנתר.

אין צורך לשנות. הטיפול יעיל ד״ר אכי פרידמן מומחה ברפואת עור ומין אסתטיקה רפואית ורפואת לייזר www.dr-acky.com

לפני כשלושה חודשים הופיעו לי פצעים אדומים קטנים וצפופים שהתחילו להתפשט בשני מוקדים עיקריים על הפנים, ללא כל הסמקה/אודם בפנים לפני או אחרי הופעתם. רופא עור בקופה אבחן אותם כדמודקס לאחר התבוננות בדרמוסקופ. בהתחלה טופלתי באיברמקטין 1% ללא שום הטבה. לאחר מכן טופלתי בלייקליר 5%, שתי מריחות בהפרש של שבוע אחת מהשניה ואחר כך המשכתי עם בנזק מריחה כל יום. אחרי מריחת הלייקליר היתה הטבה משמעותית מאוד אך מאחר והפסקתי והמשכתי רק עם בנזק אז הפצעים חזרו והבנזק עוזר חלקית והפצעים ממשיכים לחזור. הרופא בקופה אמר לי שלא ניתן לחזור ולהמשיך בטיפול עם לייקליר ולמרוח אותו כל יום כי הוא מאוד מגרה את העור. הבעיה היא שזה הדבר היחיד שבאמת עזר להעלים את הפצעים. האם זה בטוח שאחזור להשתמש בלייקליר? האם ניתן למרוח אותו יום כן יום לא? או בתדירות יותר גבוהה יותר מפעם בשבוע?

לא, הטיפול בלייקליר מוגבל .ממליצה לנסות מקומית רוזקס וסבון דרמקסול.

שלום מה כ4 שנים סובל מפוליקיטיס בקרקפת ובישבן פצעים מוגלתים כואבים. ניסתי משחות וניסיתי כדורים אנטיביוטים וזה פשוט לא הולך.כול הישבן מוכתם ומצולק מרוב פצעים וגם הקרקפת באיזור הפצעים נפוחה אדמומית וכואבת.לא יודע כבר מה לעשות..אנא ממכם עזרה תודה יוני

שלום, רושם כי מדובר בדלקת של זקיקי השיער. לרוב נגרמת על ידי חיידק. הטיפול המקובל הינו טיפול אנטיביוטי, לרוב ממשפחת הטטרציקלינים. כגון: מינוציקלין, דוקסילין. ממליצה לשלב סבון אנטי-ספטי בשם דמודקס. במידה ואין הטבה יש לשלל מחלות עור אחרות של הקרקפת כגון: פוליקוליטיס דקלבנס ומחלות אחרות שדומות לפוליקוליטיס ויש צורך לבצע ביופסיה. במקרים אלו לא די בטיפול ממשפחת הטטרציקלינים בהצלחה!