שלום לך, על מנת שלא תפחיד יותר מדי את משתתפי האתר , לוטה קטע רלבנטי לממתיקים הרב כוהליים, מתוך הספר החשוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" סוכרים אלכוהולים- הפוליאולים סוכרים אלכוהולים הם הצורות הכימיות האלכוהוליות של הסוכרים. הצורה האלכוהולית של הגלוקוז היא הסורביטול, של הגלקטוז היא הגלקטיקול , של הלקטוז היא הלקטיקול, וכן הלאה. מבחינת המתיקות הם נבדלים זה מזה, בין מחצית המתיקות של הסוכר ועד למתיקות שווה לו. הפוליאולים נספגים לאט מהמעי אל הדם, ועוברים מטבוליזם בכבד. היות ואינם נספגים במלואם מהמעי, אכילתם בכמויות גדולות גורמת להצטברותם במעיים ולשלשולים. לרוב הפוליאולים משמשים להמתקת ממתקים וסירופים "ללא סוכר" . מבחינה קלורית, יש להם פחות ממחצית הקלוריות של הסוכר, והם גם אינם גורמים לעששת השיניים כמו הסוכר הרגיל. איזומלט (Isomalt): פוליאול דו-סוכרי , מתיקותו כמחצית המתיקות של הסוכר. משתמשים בו בסוכריות, גומי לעיסה, גלידות, ריבות דיאטטיות ועוגות לאפייה. אין לו טעם לוואי, וניתן לערבב אותו עם ממתיקים מלאכותיים אחרים. נמצא בשימוש בארצות רבות כולל ארה"ב. לקטיטול (Lactitol): פוליאול דו סוכרי שמוצאו מלקטוז. מתיקותו כ 40% משל הסוכר הרגיל (סוכרוז), אך מכיל מחצית מהקלוריות של הסוכר. נמצא במוצרי אפייה, גומי לעיסה, מוצרי חלב קפואים (גלידות) ממתקים, ריבות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מלטיטול (Maltitol) פוליאול דו סוכרי שמקורו ממלטוז. נמצא הרבה בטבע כציקוריה. יש לו 90% ממתיקות הסוכר הרגיל, ומורגש בפה כמו הסוכר הרגיל. משתמשים בו במיוחד לציפוי של ממתקים. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מניטול (Manitol) פוליאול חד סוכרי, 70% מתיקות מזו של הסוכר. משתמשים בו כאבקה לציפוי גומי לעיסה. שימוש מוגבר במניטול של יותר מ 10 גרם ליממה, עלול לגרום לאפקט משלשל. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. סורביטול (Sorbitol) : מתיקות הסורביטול הנה רק כמחצית ממתיקותו של הסוכר. הוא נספג מהמעי ועובר מטבוליזם לפרוקטוז. הסך היומי מוגבל לכמויות שבין 50-60 גרם ליממה כתחליף לדו-סוכרים כסוכרוז, היות וכמויות מעל ל 50 גרם גורמות לשלשולים. כמו הפרוקטוז, גם הסורביטול בכמויות המותרות, אינו משנה את האיזון המטבולי בסוכרתי. אולם היות והוא הופך לפרוקטוז הרי שכל מה שנטען לגבי הפרוקטוז - נכון גם לגבי הסורביטול. יש לזכור, שאין קשר בין הסורביטול במזון לבין כמויות הסורביטול הגבוהות התוך תאיות, בעדשת העין או בנוזל הזרע. ההצטברות של הסורביטול בתוך התאים תלויה במציאות האנזים "אלדוז רדוקטז", אשר במקרי יתר גלוקוז תוך תאי, הופך חלק מהגלוקוז בעדשה, בתאי מעטפות העצבים ועוד - לצורה של גלוקוז-אלכוהול , הסורביטול. קסיליטול(Xylitol) : זהו פוליאול חד סוכרי בעל 5 פחמנים (הקודמים הכילו 6 פחמנים) והוא נפוץ בירקות ובפרות (חסה, גזר, תות שדה). ניתן להפיקו בקלות בצורה מסחרית בתעשיית העץ. יש לו אותה מתיקות כשל הסוכר, וגם אותו ערך קלורי. משתמשים בו להמתקת גומי לעיסה וממתקים קשים. כמו כן משתמשים בו בתעשיית התרופות ובמוצרים להגיינה של הפה. השימוש בו מוגבל בגלל שכיחות תופעת השלשולים, ולכן הכמות הנסבלת ע"י הסוכרתי מושפעת בהרבה מצורת השימוש בו. במנה בודדת של 30-40 גרם - הקסיליטול יגרום לשלשול. אם מחלקים את מתן הקסיליטול למספר מנות ביממה, ניתן להגיע בקלות לצריכה יומית של 50 גרם ללא תופעות לוואי. במתן תוך ורידי - הוא רעיל (טוקסי) לאדם, אולם במתן דרך הפה התגובה הנה טובה. אין עדיין לחוקרים מספיק מידע על השפעת השימוש הממושך בקסיליטול באופן קבוע בדיאטה של הסוכרתיים. קיימות ידיעות שבשימוש כרוני בכמויות גדולות בבעלי חיים , נמצא קשר להופעת גידולים בחיות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. " כלומר בכמות סבירה אין מה לחשוש. והכי טוב זה להשתמש במוצרים מומתקי סוכרלוז, ממתיק חדיש על בסיס סוכר "הפוך" טעמו זהה לסוכר והגוף אינו מכירו ואינו מחייחס אליו.. כמו כן מומלץ להציץ בספרנו הישן והטוב " ללא סוכר בישול ודיאטה" לגבי מתכונים מתאימים שלא נס ליחם וטעמם.
שלום חנן, תלוי על מה אתה מסתכל. כהורדת קלוריות, יותר טוב. אבל כמזון בכלל, לצערי האפקט לא ממש מועיל. עדיף בלי אף אחד משניהם. בברכה,דנה
6-7 כפיות זה המון. באופן כללי מומלץ להמעיט ואף להימנע בצריכת ממתיקים מלאכותיים במהלך ההריון.
"המיתוסים על ממתיקים מלאכותיים הם האשמות חסרות בסיס מדעי",...
מחקר חדש מצא כי צריכת משקה דיאטטי (עם ממתיקים מלאכותיים)...
האם למשקאות דיאטטיים השפעה חיובית על סרטן המעי הגס? מחקר...
מחקרים חדשים ולאורך השנים קושרים אספרטיים למחלות קשות כמו...
הורים, מתי לאחרונה בדקתם את רשימת המרכיבים של המשקאות...
התאווה למתוק אוניברסלית, והיא אחד הגורמים להשמנה. ממתיקים...
אסור לאכול פירות ואסור לשתות אלכוהול, מוצרים "ללא סוכר" הם...
לראשונה, נמצא קשר בין צריכת משקאות חלב ממותקי סוכר, דוגמת...
בפעם הבאה שאתם קונים שתייה כדאי לזכור: מחקר חדש מספק עוד...
ככל שהימים מתחממים, גובר הרצון להתקרר עם גלידה. לפני...
האם שתיית משקאות ממותקים ומיצי פירות מעלים את הסיכון...
המלצות של מרגלית שילה מנהלת הרפואה המשלימה בקופת חולים...
צרכתם משקאות דיאטטיים וממתיקים דלי קלוריות? יתכן שזו דווקא...
ממצא חדש: צריכה של לפחות שני משקאות ממותקים ביותר מעלה בפי...
בדיון שנערך בכנסת על תכנית משרד הבריאות לסימון מוצרי מזון...
תזונה נכונה יכולה לעכב ואפילו למנוע את מחלת הסוכרת. הסוד...
ניתן להכין ארוחת חג מיוחדת וטעימה המבוססת על פירות יבשים....
קיימות הנחות שגויות בנוגע לשמירה על בריאות השיניים. לפניכם...
הפיצוחים, האלכוהול והשתייה הממותקת במהלך הצפייה במונדיאל...
תזונה נכונה חשובה תמיד, אך מהותית יותר במהלך ההריון. כדאי...
מפחדים להשמין לאחר שתיגמלו? ובצדק. מחקרים מראים שאכן מעלים...
אם אתם סובלים מכאבי בטן מטרידים ותכופים שפוגעים באיכות...
למה להפסיק לשתות משקאות קלים, ולמה להתחיל לשתות מיץ, לא...
שלום לך, על מנת שלא תפחיד יותר מדי את משתתפי האתר , לוטה קטע רלבנטי לממתיקים הרב כוהליים, מתוך הספר החשוב: "סוכרת - לחיות עם להרגיש בלי" סוכרים אלכוהולים- הפוליאולים סוכרים אלכוהולים הם הצורות הכימיות האלכוהוליות של הסוכרים. הצורה האלכוהולית של הגלוקוז היא הסורביטול, של הגלקטוז היא הגלקטיקול , של הלקטוז היא הלקטיקול, וכן הלאה. מבחינת המתיקות הם נבדלים זה מזה, בין מחצית המתיקות של הסוכר ועד למתיקות שווה לו. הפוליאולים נספגים לאט מהמעי אל הדם, ועוברים מטבוליזם בכבד. היות ואינם נספגים במלואם מהמעי, אכילתם בכמויות גדולות גורמת להצטברותם במעיים ולשלשולים. לרוב הפוליאולים משמשים להמתקת ממתקים וסירופים "ללא סוכר" . מבחינה קלורית, יש להם פחות ממחצית הקלוריות של הסוכר, והם גם אינם גורמים לעששת השיניים כמו הסוכר הרגיל. איזומלט (Isomalt): פוליאול דו-סוכרי , מתיקותו כמחצית המתיקות של הסוכר. משתמשים בו בסוכריות, גומי לעיסה, גלידות, ריבות דיאטטיות ועוגות לאפייה. אין לו טעם לוואי, וניתן לערבב אותו עם ממתיקים מלאכותיים אחרים. נמצא בשימוש בארצות רבות כולל ארה"ב. לקטיטול (Lactitol): פוליאול דו סוכרי שמוצאו מלקטוז. מתיקותו כ 40% משל הסוכר הרגיל (סוכרוז), אך מכיל מחצית מהקלוריות של הסוכר. נמצא במוצרי אפייה, גומי לעיסה, מוצרי חלב קפואים (גלידות) ממתקים, ריבות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מלטיטול (Maltitol) פוליאול דו סוכרי שמקורו ממלטוז. נמצא הרבה בטבע כציקוריה. יש לו 90% ממתיקות הסוכר הרגיל, ומורגש בפה כמו הסוכר הרגיל. משתמשים בו במיוחד לציפוי של ממתקים. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. מניטול (Manitol) פוליאול חד סוכרי, 70% מתיקות מזו של הסוכר. משתמשים בו כאבקה לציפוי גומי לעיסה. שימוש מוגבר במניטול של יותר מ 10 גרם ליממה, עלול לגרום לאפקט משלשל. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. סורביטול (Sorbitol) : מתיקות הסורביטול הנה רק כמחצית ממתיקותו של הסוכר. הוא נספג מהמעי ועובר מטבוליזם לפרוקטוז. הסך היומי מוגבל לכמויות שבין 50-60 גרם ליממה כתחליף לדו-סוכרים כסוכרוז, היות וכמויות מעל ל 50 גרם גורמות לשלשולים. כמו הפרוקטוז, גם הסורביטול בכמויות המותרות, אינו משנה את האיזון המטבולי בסוכרתי. אולם היות והוא הופך לפרוקטוז הרי שכל מה שנטען לגבי הפרוקטוז - נכון גם לגבי הסורביטול. יש לזכור, שאין קשר בין הסורביטול במזון לבין כמויות הסורביטול הגבוהות התוך תאיות, בעדשת העין או בנוזל הזרע. ההצטברות של הסורביטול בתוך התאים תלויה במציאות האנזים "אלדוז רדוקטז", אשר במקרי יתר גלוקוז תוך תאי, הופך חלק מהגלוקוז בעדשה, בתאי מעטפות העצבים ועוד - לצורה של גלוקוז-אלכוהול , הסורביטול. קסיליטול(Xylitol) : זהו פוליאול חד סוכרי בעל 5 פחמנים (הקודמים הכילו 6 פחמנים) והוא נפוץ בירקות ובפרות (חסה, גזר, תות שדה). ניתן להפיקו בקלות בצורה מסחרית בתעשיית העץ. יש לו אותה מתיקות כשל הסוכר, וגם אותו ערך קלורי. משתמשים בו להמתקת גומי לעיסה וממתקים קשים. כמו כן משתמשים בו בתעשיית התרופות ובמוצרים להגיינה של הפה. השימוש בו מוגבל בגלל שכיחות תופעת השלשולים, ולכן הכמות הנסבלת ע"י הסוכרתי מושפעת בהרבה מצורת השימוש בו. במנה בודדת של 30-40 גרם - הקסיליטול יגרום לשלשול. אם מחלקים את מתן הקסיליטול למספר מנות ביממה, ניתן להגיע בקלות לצריכה יומית של 50 גרם ללא תופעות לוואי. במתן תוך ורידי - הוא רעיל (טוקסי) לאדם, אולם במתן דרך הפה התגובה הנה טובה. אין עדיין לחוקרים מספיק מידע על השפעת השימוש הממושך בקסיליטול באופן קבוע בדיאטה של הסוכרתיים. קיימות ידיעות שבשימוש כרוני בכמויות גדולות בבעלי חיים , נמצא קשר להופעת גידולים בחיות. מאושר לשימוש בארצות רבות, כולל ארה"ב. " כלומר בכמות סבירה אין מה לחשוש. והכי טוב זה להשתמש במוצרים מומתקי סוכרלוז, ממתיק חדיש על בסיס סוכר "הפוך" טעמו זהה לסוכר והגוף אינו מכירו ואינו מחייחס אליו.. כמו כן מומלץ להציץ בספרנו הישן והטוב " ללא סוכר בישול ודיאטה" לגבי מתכונים מתאימים שלא נס ליחם וטעמם.
שלום חנן, תלוי על מה אתה מסתכל. כהורדת קלוריות, יותר טוב. אבל כמזון בכלל, לצערי האפקט לא ממש מועיל. עדיף בלי אף אחד משניהם. בברכה,דנה
6-7 כפיות זה המון. באופן כללי מומלץ להמעיט ואף להימנע בצריכת ממתיקים מלאכותיים במהלך ההריון.
אדנו ווירוס וכן וירוסים נוספים ידועים כגורמים גם לצינון וגם לנגעים דמויי אפטות בפה ובריריות הפה. יתכן ומדובר בזיהום אחד המשכי - ויתכן ומדובר בשני וירוסים שונים.
כנראה שלא קריטי אבל אם הסוכר גבוה תחזרי על הבדיקה בצום מלא של 8 שעות
שלום , זה פורום המתאים צריך לפנות לרופא משפחה או רופא גסטרו בהצלחה
שלום גל, המוצר נחשב בטוח לשימוש. אני לא הייתי חושפת ילדים לסוכר או ממתיקים בכל מקרה. אם זאת עוגה של פעם ב.. שתהיה עם סוכר. בברכה,דנה
פחות מומלץ ממתיקים מלאכותיים בהריון.
שלום תיקה, דעתי מאוד פשוטה. טעם מתוק הוא טעם שאפשר להתרגל להרבה ממנו או למעט ממנו- ולכן אני ממליצה להרגיל את החיך לפחות מתוק, ואז לא להשתמש בממתיקים בכלל. לא שתיה, לא בקפה ולא בבישול. אין צורך בסוכר הזה, אז אין צורך בממתיק הזה. היתרון שלהם על סוכר, שהם לא מעלים את הסוכר כמו סוכר, זה הכל. הבטיחות שלהם נבדקה שנים רבות ואין שום הוכחה לנזק, במחקרים טובים או טובים פחות. ההמלצה שלי- להוריד שימוש במזון מעובד, וזה כולל גם ממתיקים. בברכה,דנה
שלום ארז, הלחם המומלץ לאכילה הוא זה שאתה יודע מה הרכיבים שבו, כלומר לחם שהכנת בעצמך או במאפיה שאתה בטוח במה שיש בפנים. מסכימה שלפעמים עדיף לצרוך לחם לא מחיטה מלאה שלא מלא במייצבים למיניהם, הבעיה שגם בלחם אחיד יש מייצבים. לכן ההמלצה להכין לבד- שזה יחסית קל היום, או למצוא מאפיה שאתה יודע מה הרכיבים. בברכה,דנה
האם כוונתך למלטיטול?
העדיפות היא לכמה שפחות ממתקים מלאכותיים בהריון. אין סף בטוח לצריכה. אין חשיבות למשך הלעיסה .
זו חלופה טובה כן. באופן כללי באמת פחות מומלץ ממתיקים מלאכותיים אך עדיף שתקלי את הויטמינים מאשר בכלל לא .
שלום יעקב, ראשיצ, כל הכבוד על השינוי וההתמדה. שנית, עדיף ללא סוכר מאשר בלי סוכר, אבל יותר מחקרים מראים את הנזק הפוטנציאלי גם של אלו. אם אתה צריך קפאין, שתה קפה, בריא יותר ומזין יותר ממשקה "אנרגיה" שאין בו אנרגיה אלא קפאין. בברכה,דנה
יעקב שלום, לא בהתמחותי. ממליץ להתייעץ בפורום תזונה קלינית בלינק המצורף. https://www.doctors.co.il/forum-6067/ בהצלחה אורי
היי אלה, את בהחלט צודקת שלכל מוצר יש את היתרונות והחסרונות שלו ולכן יש קושי להמליץ על מוצר ספציפי מבלי להכיר את אופי התזונה המלא שלך, את הרקע הרפואי והמטרות שלך. אם נסתכל למשל על מטרה שהיא ירידה במשקל - ההבדל הקלורי בין שני החטיפים הוא 10 קלוריות בלבד מה שהופך את ההבדל הזה לזניח. כאשר מדברים על כמויות סוכר או שומן רווי גם צריך לקחת בחשבון את כלל התזונה ולא חטיף בודד. אציין כי ממתיקים מלאכותיים בטוחים לשימוש בכמויות שנקבעו ע"פ המחקר ובחטיף בודד הכמויות אינן כאלו שיכולות לגרום לנזק או השלכות עתידיות. לסיכום - ניתן להנות גם מחטיף תמרים וגם מחטיף שוקולד כחלק מתזונה מאוזנת ומגוונת שמכילה את כל אבות המזון. קרן גבע, דיאטנית קלינית. המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה דר רז
שלום אלה, אין באמת חטיף בריא, במיוחד לא הקנויים. אני בגישה שאם חטיף, שיהיה טעים, שיעמוד בהגבלות ששמת לעצמך, לדוגמה קלוריות או חלבון או סוכר פשוט. בסוף לא נמצא יתרון אחד, אז או שמתפשרים על האיכות, או שמכינים לבד, או שהולכים על בטוח- פרי. בברכה,דנה
שלום אושר, אספרטיים לא מומלץ לחימום. סוכרלוז וסטיביה בטוחים. בברכה,דנה
שרונה שלום ממתיקים רבי כוהלים הם תחליפי סוכר מלאכותיים שמשמשים להמתקת המזון במקום הסוכר. הם מיוצרים באופן סינתטי ונקראים גם “רבי כוהלים”. כלומר, הם אינם מכילים פחמימות זמינות ולכן אינם מעלים את רמות הסוכר בדם. נכון להיום, אין עדויות תומכות בטענות שהם מזיקים לבריאות1. כמובן, כדאי לצרוך אותם במידה הנכונה ולהימנע מצריכה גבוהה מדי. כמה ממתיקים רבי כוהלים כוללים את הפנילאלנין, סוכרלוז ואספרטיים. כל אחד מהם משמש במגוון מוצרי מזון “ללא סוכר” או "ללא תוספת סוכר". אז אם את מתקשה להחליט, תוכלי לבחור בממתיקים רבי כוהלים כחלופה. וכמובן, כדאי להיות מודעת לכמות הצריכה ולהתייעץ עם מומחה לפי הצורך האישי שלך.
פחות מומלץ ממתיקים מלאכותיים בהריון.
קשה לפציינט להבדיל בין כאב בשן או בחניכיים. האבחנה נעשית על ידי בדיקה וצילום אצל הרופא.החיידקים שגורמים לעששת ניזונים מסוכר, הן במזון והן בשתיה ועל כן רצוי לשטוף את הפה לאחר צריכת סוכרים. ממתיק מלאכותי לא גורם לעששת.דבש כן גורם.אבחנה של עששת נעשית על ידי בדיקה וצילומים
אם אבקות חלבון אז רפואיות ולא אלו המשווקות לספורטאים , יש מס׳ חברות בשוק. לגבי כמות ופיזור על פני היום- החישוב וההתאמה יוכלו להעשות רק במסגרת ייעוץ אישי תוך בחינת הצריכה התזונתית שלך ועוד פרמטרים חשובים.
מותר בהריון עד 300 מ״ג קפאין ביום שזה שווה ערך ל 2 כוסות קפה. ממליצה לשאול את ארומה מה הרכיבים שיש להם במשקה , לוודא שאין ממתיקים מלאכותיים שאסורים בהריון או כל רכיב אחר.
לא אין צורך להימנע, למעט: - ממתיקים מלאכותיים וצמחי מרפא , חליטות. - קפאין - עד 2 קפה ליום והפרדה של שעתיים מההנקה. - אלכוהול הפרדה של 4 שעות. - טונה אדומה להגביל