מזיהומים ועד סרטן קטלני: מחלות ותופעות רבות עלולות לפגוע...
ההפלה מלווה בתהליך אבל עמוק, אבל נשים החוות את הטראומה לא...
חולי קרוהן רבים סובלים מתופעות לוואי קשות שמקשות עליהם לנהל...
PFAPA היא תסמונת דלקתית עצמית המלווה בהתקפים חוזרים של חום...
שלום רב, לפני כשבוע בערך התעוררתי באמצע הלילה עם דקירות בצד ימין בבטן תחתונה. לקחתי משכך כאבים ובאמת לאחר יום-וחצי הכאב חלף. כמה ימים לאחר מכן נבדקתי אצל רופאת נשים אשר קבעה שמבחינה גניקולוגית הכל תקין ונהחתי שזה כאב חד פעמי שעבר. אתמול שוב הרגשתי את אותו כאב חד בצד ימין מעל המפשעה כאב דוקר שמקרין מעט לגב תחתון בצד ימין שרק לאחר נטלית אופטלגין הוא עובר. השאלה היא מה לעשות יש תור לרופא משפחה בעוד שבוע. אני בת 36 בריאה אין לי חום או בחילות אין לי צריבה בזמן נטלית שתן.
אם הכאב עבר ואין כרגע שום דחיפות, חכי שבוע לרופא המשפחה אם יש כאב ודחוף מאוד- תבדקי היום במוקד רפואי או במיון (עם הפניה דרך מוקד של הקופה בה את מבטוחת) אם כרגע לא דחוף ולא רוצה לחכות שבוע- יש בטוח סידור בקופה איך להגיע לרופא אחר מחר מחרתיים הכאב יכול להיות מגזים במעי, עצירות, בקע במפשעה, בלוטת לימפה, או גורם אחר, ואין לי דרך כמובן לדעת מה נכון
לא רוצה להלחיץ אבל... אין טעם לבדוק שלא עלינו זה לא אפנדציט? (תוספתן וכו')? רק בריאות
בדרך כלל מחלה חריפה שמביאה ת האדם למיון תוך שעות עד יממה ולא חולפת עם אופטלגין למשך שבוע
אני לוקח פרמיקסון ודואודרט מדי ערב כבר יותר משנתיים. באחרונה יש לי הרגשת אי-נוחות (כעין לחץ או כאב קל) בבטן מצד ימין. בבדיקת אולטרה סאונד בטן עליונה כולל כליות ואולטרה סאונד כליות ודרכי שתן, הכול היה תקין, פרט להערה על ערמונית מאוד מוגדלת כ-125 סמ"ק. האם זה יכול להסביר את ההרגשה הלא נוחה בבטן מצד ימין? מה מומלץ לעשות עם הערמונית המוגדלת?
לא רשמתי מספר פרטים חשובים. גיל: 75. בריא ועושה פעילות גופנית יומית. סכרת מאוזנת עם כדורים. לחץ דם מאוזן כנ"ל. כולסטרול מאוזן כנ"ל.
שלום רב, לפי מה שציינת אין מקור אורולוגי לכאבי הבטן מימין. חשוב שתבדק אצל כירורג- ואולי תעבור גם CT בטן לשלול אבנים בדרכי השתן או בעיות במערכת העיכול כמקור לתלנותיך (למשל דלקת בתוספתן או במעי). אם אתה מתרוקן באופן תקין לגודלה של הערמונית אין משמעות. אם לא- אזי כנראה שתזדקק לניתוח להסרתה. במקרים של ערמונית כזו גדולה ההמלצה היא ניתוח פתוח- עליך בכל מקרה להבדק ולהתייעץ על כך עם האורולוג המטפל שלך.
שנתיים לאחר ניתוח הרמת שלפוחית וחיזוק עי רשת והוצאת רחם מרגישה שוב כובד ולחץ בנרתיק האם יכולה להיות צניחה חוזרת?
שלום חוי, בניתוח לתיקון צניחת אברי האגן קיים לעיתים סיכוי קטן להישנות צניחה. הדבר תלוי באיכות הרקמה המקורית, בתכנון הניתוח (לאלו מדורים הוא נועד לתת מענה) ובטכניקה הניתוחית (רשת, תפרים וכו') כמו גם לסוג הפעילות ומידת האינטנסיביות שהמטופלת מבצעת בשגרה. בשונה מניתוחים שמטרתם לרפא מחלה ע"י הסרת האיבר החולה (כגון כריתת התוספתן, ואז לעולם לא תוכל לקרות שוב דלקת בתוספתן), ב'כירורגיה משקמת' מבוצעות מניפולציות כירורגיות על הרקמה במטרה לשפר את תכונותיה, את חוזקה ואת התמיכה שהיא מקנה לאברים השונים באגן. במרבית המקרים, כאשר הניתוח מתוכנן נכון ומבוצע בטכניקה טובה ובמיומנות, הסיכוי להישנות הינו קטן. אך פה ושם עלולה להתרחש צניחה חוזרת, בד"כ בדרגת חומרה קלה יותר ולא תמיד כזו שגורמת לתסמינים כלשהם. על פי רב ניתן לטפל גם בכך ביעילות במידה שהצניחה מטרידה וגוררת אי נוחות ופגיעה באיכות החיים. אישית, ובהסתמך על עבודות מחקר שבוצעו, במקרים של צניחוה חוזרת אני נוטה להעדיף את הגישה הניתוחית הלפרוסקופית / רובוטית על פני הוגינלית כיוון שבגישה זו ניתן על פי רב להשיג תוצאה טובה לאורך שנים ארוכות. בברכה
כרגע בטיפולי פיזיותרפיה. נאמר לי שאכן הצלקת היא הגורם למכאובי. האם יש דרך לתקן ולהקל עלי
האם ב-2018 יש צורך למהר לניתוח במידה ויש דלקת בתוספתן, (לא חירום). או שמה ישנו טיפול חדיש אחר ו/או ניתוח עדין אחר, שיכול לעזור ולסייע במקום אופציית שולחן הניתוחים הקלאסית הרגילה? תודה מראש!!!!
ראה תשובה קודמת
אבל תודה בכל אופן.