שלום, שמי גולן בן 27 הובחנתי עם לחץ דם גבוה שהגיע עד לרמה של 190/100. בעקבות כך הנפרולוגית שאצלה ביקרתי נתנה לי מרשם של לרקפרס פעמיים ביום, 10 מ"ג בוקר וערב, בדיקות דם ושתן והמנעות מצריכת מזון שיש בו יותר מ400מ"ג מלח ל100 גרם. בדיקת הדם שעשיתי יצאה ברובה תקינה, עם זאת הנתרן (Na) יצא נמוך מהנורמה במעט - 134. אני נמנע מצריכת מלח לחלוטין ופועל על פי ההנחיות של הנפרולוגית. האם המלח נמוך בגלל ההימנעות של צריכתו? אני יודע שמאזן מלח נמוך יכול להיות מסוכן לבריאות והתור הבא שלי הוא רק בעוד חודש. מה כדאי לעשות? בנוסף, בעקבות מחלה אוטואימיונית, אני צורך ציקלוספורין במינון משתנה (בין 100ל200 מ"ג ליום) וכתוב באופן מפורש שאסור לקחת את התרופה להורדת לחץ דם לרקפרס עם התרופה שמדכאתה את מערכת החיסון ציקלוספורין. הרופאה הנפרולוגית מכירה את שתי התרופות ולא ייחסה לזה משמעות מיוחדת. מה לדעתך צריך לעשות?
הדיאטה המערבית היא עתירת נתרן. גם אם אתה אוכל "דל מלח" יש במזון די נתרן. בשר מוכשר הוא ממולח וכך גם כל המזונות המעובדים. בדרך כלל נתרן נמוך בדם נובע דווקא מעודף מים יחסי בגוף. הסיבות מגוונות ( תרופות, מחלות שונות). אילו עוד תרופות אתה נוטל חוץ מציקלוספורין ולרקפרס?. מה היא המחלה ה"אוטואימונית"? ראשית על כל בדיקה חריגה מומלץ לחזור. נתרן 134 היא חריגה גבולית וזו בטח לא היפונתרמיה חמורה. יש לחזור על הבדיקה ובאותה הזדמנות לשלוח גלוקוז, אוראה או BUN, פרופיל שומנים, גלובולינים, תיפקודי בלוטת התריס ואוסמולריות בדם. בשתן מומלץ לשלוח אוסמולריות ונתרן. לרקפרס עלול להעלות רמות ציקלוספורין וציקלוספורין עלול לגרום לרמות גבוהות יותר של לרקפרס בדם. על כן נהוג לבצע מעקב אחר רמות ציקלוספורין ואחר לחץ הדם.
שלום ליאת ותודה רבה על התשובה. כוונתי בתמיסות הניתנות לעירוי. תודה
שלום, תמיסות היפרטוניות גורמות ליציאת נוזל תוך תאי אל הנוזל החוץ תאי ומשמשות להגדלת נפח החוץ תאי. כמו-כן ניתנות במצבי היפונתרמיה חמורה. תמיסות היפוטוניות ניתנות במצבים שבהם צריך להגדיל את נפח הנוזל התוך תאי, כמו בסיבוכי סכרת, ועוד. ליאת