הבדיקה להערכת כמות חומצת חלב בדם משמשת בעיקר לאבחון חמצת לקטית, מצב שבו רקמות הגוף אינן מקבלות כמות חמצן מספקת. הדבר קורה במצבי אי-ספיקת לב, מחלת כבד, מחלת ריאות, הפרעה באספקת דם לאזור מסוים בגוף או בזמן זיהום חמור (אלח-דם).
חומצת חלב בדם מיוצרת בעיקר בתאי שריר ובכדוריות דם אדומות, כשהגוף מפרק פחמימות ליצירת אנרגיה להגדלת רמות חמצן בדם, כמו למשל בזמן פעילות גופנית מאומצת, או כשיש זיהום או מחלה.
צילום: שאטרסטוק
הכנה לבדיקה
מספר שעות לפני הבדיקה, יש להימנע מפעילות גופנית, כי היא יכולה להוביל לעלייה זמנית ברמות חומצת חלב.
טווח תקין לגברים (מ"ג/ד"ל)
4.5 2
טווח תקין לנשים (מ"ג/ד"ל)
התוכן בעמוד זה נכתב על ידי ד"ר עמית עקירוב, רופא מומחה ברפואה פנימית ובאנדוקרינולוגיה, רופא בכיר במכון לאנדוקרינולוגיה, סוכרת ומטבוליזם בבית חולים בלינסון, מרכז רפואי רבין.
** ייתכנו הבדלים בטווח התקין של הבדיקות בין מעבדות שונות. חלק מהמעבדות משתמשות באמצעי מדידה אחרים או עשויות לבחון דגימות שונות. יש לדון עם הרופא המטפל במשמעות תוצאות הבדיקה.עוד בדיקות בנושא בדיקת חומצה לקטית (Lactic Acid)
בדיקת ברזל (Iron)
ברזל הוא מינרל חשוב בגוף האדם ומקורו במוצרי מזון, דוגמת בשר אדום ודגנים... קרא עוד...
לכל הבדיקות