ד"ר רבקה רגב היא מומחית ברפואת ילדים וברפואת פגים ותינוקות (ניאנטולוגית). היתה מנהלת יחידת ילודים בבית החולים "מאיר" בכפר סבא עד סוף 2016. הקימה את מרפאת מעקב פגים של בית החולים מאז פתיחת הפגייה ב- 1987 וכיום היא מנהלת אותה.
רקע אקדמי
ד"ר רגב היא בוגרת בהצטיינות של בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, ובעלת תואר שני במנהל מערכות בריאות (MPH) מטעם אוניברסיטת בן גוריון, באר שבע. ד"ר רגב השתלמה 3 שנים בלונדון, בריטניה, ועבדה עם אנשים מובילים בעולם בתחום הנוירולוגיה והתפתחות הפגים. ד"ר רגב היא מרצה בכירה בביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב, ופרסמה מאמרים רבים ומגוונים בספרות הרפואית העולמית בנושא פגים.
חברות באיגודים מקצועיים
ד"ר רגב חברה באיגוד לחקר התפתחות הילד בבריטניה (Association for Research in Infant and Child Development UK), באיגוד הישראלי לנאונטולוגיה ובחברה הישראלית לרפואת ילדים קלינית (חיפ"ק), שם שמשה כיו"ר בשנים 1998 - 1994.
מעקב פגים
פג הוא כל תינוק שנולד לפני שבוע 37 להריון, ללא תלות במשקל הלידה. ככל שהלידה מתרחשת מוקדם יותר במהלך ההיריון, כך גדול יותר חוסר בשלות מערכות הגוף, שכן אלה לא הספיקו להשלים את התפתחותם והבשלתם בתוך הרחם. לכן, התינוק זקוק לא אחת לתמיכה רפואית ברמות שונות ולפרקי זמן המשתנים בין תינוק לתינוק, כדי לעבור את התקופה שלאחר הלידה באופן מיטבי, וזו ניתנת ביחידה לטיפול מיוחד בילוד הידועה בשמה "הפגייה".
לעיתים קורים סיבוכים שונים עקב הפגות מקבלים ההורים את מידע במהלך האשפוז בפגייה. לעיתים בעקבות סיבוכים רפואיים מסוימים חלק מהפגים משתחררים עם טיפול תרופתי, טיפול תזונתי (מזון) אחר מהרגיל, ושורת מעקבים לבצוע לאחר השחרור.
המהלך לאחר השחרור הוא תקופה שאינה קלה להורים יציאה מסביבה מוגנת, עוזרת ותומכת של הפגיה הביתה, להתמודדות עצמאית עם תינוק "בוגר פגייה". בנקודת זמן זו חשוב כי תבחרו רופא או רופאה בעל/ת ידע וניסיון בתחום זה לקבלת מענה לשאלות, להדרכה, לבדיקה תקופתית ולמעקב אחר גדילתו/ה, והתפתחותו/ה של ילדכם מעקב כזה נקרא בשם הכולל "מעקב פגים".
התפתחותם של הפגים שונה מזו של תינוק שנולד במועד. הצורך במעקב אחרי הפגים חיוני ביותר ככל שתינוק נולד מוקדם יותר בהיריון. תבנית התפתחותם של הפגים שונה מזו של תינוק שנולד במועד, יש להכירה, ובהתאם ישנן נקודות חשובות להרגעת ההורים ולהדרכתם בטיפול היומיומי של כל הפגים, כדי לקדם את הילדים, ולהביאם לגדילה והתפתחות תקינים.
תזונה אצל פגים וגדילתם (משקל, היקף ראש ואורך) גם הם שונים מאשר אצל תינוק נולד במועד, וישנה חשיבות גדולה לנושא גדילה תקינה אצל פגים "לשעבר". הרופא המבצע מעקב כזה אצל ילדכם יבקש לדעת את תוצאות המעקבים העשים ע"י רופאים ממקצועות אחרים (מומחה למחלות ריאה בילדים, כירורג ילדים וכו') להשלמה ולהערכת התמונה הכללית.
לתיאום פגישת ייעוץ נא ליצור קשר עם ד"ר רגב.