ענת תנעמי שפרינצק, פסיכולוגית קלינית מ.ר. 6553, בעלת תואר שני (cum laude) בפסיכולוגיה קלינית מאוניברסיטת אוטרכט, הולנד. מומחית בטיפול פסיכולוגי במתבגרים (מגיל 14) ובמבוגרים באוריינטציה פסיכואנליטית, לפי הצורך משלבת אלמנטים קוגניטיביים והתנהגותיים ועושה התערבויות טיפוליות מגוונות.
אני מטפלת באנשים המתמודדים עם מגוון קשיים, ובכלל זה: מצבי לחץ ומשבר, הסתגלות לשינויים בחיים, אבל ושכול, התמודדות עם חוויות עבר, סינדרום דור שני להורים ניצולי שואה, חרדה ודיכאון, דיכאון אחרי לידה, אימהות והורות, דימוי עצמי והעצמה אישית, נטייה וזהות מינית, פגיעות מיניות, קשיים בין-אישיים וזוגיות.
השכלה והכשרה מקצועית:
2008-2011 בוגרת התכנית לפסיכותרפיה, הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר, ביה"ס ללימודי המשך ברפואה, אוניברסיטת תל-אביב.
2002-2006 התמחות קלינית: מרפאת בריאות הנפש, קופ"ח כללית, רמת גן. אינטייקים, אבחון פסיכודיאגנוסטי ע"י טסטים, מתן טיפול פרטני והנחיית קבוצות.
1998-1999 הכשרה כפסיכולוגית: מרכז בריאות הנפש, אוטרכט, הולנד. אבחון, ייעוץ והפניה.
1995-2000 תואר ראשון ושני "מוסמך" בפסיכולוגיה קלינית, סיום בהצטיינות, אוניברסיטת אוטרכט, הולנד. התמחות: פסיכולוגיה נפשית-חברתית של אובדן, טראומה ודיכאון.
רקע מקצועי:
כיום:
טיפול פרטני, זוגי וקבוצתי בקליניקה (בפ"ת ובת"א).
הדרכת אנשי מקצוע.
'אלה', מרכז לסיוע נפשי-חברתי: פסיכותרפיה, הדרכה.
'שי', שירותי יעוץ לניצולי שואה: הנחיית קבוצות.
פרילנסרית של משרד הביטחון: טיפול אישי.
עבודה עם סטודנטים.
מנהלת פורום התמודדות עם לחץ, פרידה, בגידה, פיטורין.
בעבר:
2002-2006 מרפאת בריאות הנפש, קופ"ח כללית, רמת גן. פסיכולוגית מתמחה: אינטייקים, אבחון פסיכודיאגנוסטי ע"י טסטים, מתן טיפול פרטני והנחיית קבוצות.
2004-2006 בית חולים "נווה יעקב" לטיפול במחלות עצבים ונפש, פתח תקווה. עבודה שיקומית עם נפגעי נפש בעלי תחלואה כפולה.
2001-2003 מעון בר-דרור, כפר סבא. ריכוז המערך הטיפולי והתאמתו לצרכי הדייר.
1998-1999 הכשרה כפסיכולוגית: מרכז בריאות הנפש, אוטרכט, הולנד. אבחון, ייעוץ והפניה.
חברות בארגונים מקצועיים:
הסתדרות הפסיכולוגים
הטיפול הנפשי:
מהו טיפול נפשי? איך ניתן להבין את ההתרחשויות שקורות בפגישות? אצל מי האחריות להצלחתו? אלו הן רק חלק מהשאלות, שמתעוררות כשמחליטים לפנות לטפל ב"ציפור נפשנו".
טיפול נפשי על כל גווניו, אם זו התערבות ממוקדת בשעת משבר או כניסה לתהליך טיפולי ממושך לשם שינוי מעמיק, דורש הן מהמטפלת והן מהמטופלת להיכנס למערכת יחסים המושתתת על אמון ועל כבוד הדדיים עם היכולת להתגבר על המכשולים הנקרים בדרך.
הרעיון להיפגש לראשונה עם אדם זר ולהפקיד בידיו את מחשבותינו ואת רגשותינו הכמוסים ביותר אינו עניין של מה בכך. מניסיוני, ההיכרות ההדרגתית בין המטפלת למטופלת יוצרת מרחב שונה ואחר ממה שמוכר לנו ביחסינו עם הקרובים לנו. זהו מקום המלמד אותנו מה מתרחש בתוכנו בקשרים בינאישיים וזאת ע"י שיח פתוח ואמיתי ביני לבין המטופלת.
דיאלוג זה מאפשר בחינה של דפוסי חשיבה ושל התנהלות המכשילים את האדם בהשגת יעדיו האישיים וכל זאת באווירה תומכת ומקבלת. קו המחשבה, שמנחה אותי, הוא שהדיבור עם אשת מקצוע עוזר להקל על המצוקה הנפשית, מפגיש אותנו עם עצמנו ('האני האותנטי') ומקדם אותנו לקראת גילויי אפשרויות חדשות ומפתח את המסוגלות שלנו לבחור את דרכנו עם דרגות חופש גדולות יותר, כך שנהיה מסוגלים לנהל חיים מלאים ומספקים יותר.
במהלך הטיפול אני שואפת להתאים את הגישה הטיפולית לסיבת הפנייה, לצורכי המטופלת ולאישיותה.
תחומי טיפול:
מצבי לחץ ומשבר
הסתגלות לשינויים בחיים
אבל ושכול
התמודדות עם חוויות עבר
סינדרום דור שני להורים ניצולי שואה
חרדה ודיכאון
דיכאון אחרי לידה
אימהות והורות
דימוי עצמי והעצמה אישית
נטייה וזהות מינית
פגיעות מיניות
קשיים בין-אישיים
זוגיות