עיקר המומחיות שלנו הוא שיקום פה ביום אחד בשיטת ALL-ON-4.
בשיטת ALL-ON-4 ניתן להתקין מערכת שיניים שלמה, ביום אחד, על גבי ארבעה שתלים בלבד. השיטה מקצרת את משך הטיפול שכרוך בכאבים למינימום ההכרחי וחוסכת למטופל זמן, כאב וניתוחים מורכבים כמו הרמות סינוס והשתלות עצם.
שיטת ALL-ON-4 מתבססת על ידע הנדסי המיועד להעניק בסיס יציב, איתן ועמיד לאורך זמן לשיניים. שיטה זו היא תמצית הידע שנאסף בתחום השתלים הדנטליים בעשרים השנה האחרונות ומהווה פתרון איכותי ומיידי לחסרון שיניים. בשיטה זו מוכנסים בין ארבעה לשישה שתלים בלסת מחוסרת שיניים ועליהם הרופא מקבע גשר אקריל מיידי בהברגה ישירה אל השתלים. יתרונו הגדול של הגשר בשיטת ALL-ON-4 שהוא מורכב מחניכיים ושיניים שיוצר מראה טבעי ויפה. עם הגשר המיידי אפשר כבר באותו היום לאכול והכי חשוב - לחייך!
בשיטת ALL-ON-4 ניתן לבצע שתלים מיידיים גם במקרים שיש צורך בעקירות, הרמות סינוס והשתלות עצם. החדשות הטובות הן, שאין צורך להמתין להחלמה בין העקירות לשתלים. כל עקירה גורמת טראומה לעצם ולכן המטרה היא לצמצם את הטראומה ולהניח לעצם להחלים סביב השתל. העצם מתרפאת ונבנית מסביב לשתל שהוכנס באותו שלב שבו מתבצעות העקירות. תהליך ההשתלה אורך כשעה ובסיומו מבוצע קיבוע מיידי של מערכת שיניים שלמה בהברגה ולא בהדבקה, דבר המונע השתחררות של הגשר וביקורים חוזרים לצורך הדבקה.
משך הטיפול הקצר מצמצם את החשיפה לזיהומים ומעלה את סיכויי ההצלחה של הטיפול. הגשר המיידי עשוי מחומרים קלים המאפשרים ניקוי קל וריפוי מהיר, החוסך לחץ מיותר על השתלים. הגשר מתוכנן בהתאם למידות מדוייקות של גובה, אורך, צורת וצבע השיניים המותאמים באופן אישי לגוון הפנים, ולגיל. שיטת ALL-ON-4 היא השיטה היחידה המאפשרת גמישות מירבית בעיצוב המראה החיצוני של החניכיים והשיניים ומבטיחה לך שחזור טבעי, יפה וצעיר.
ד"ר דוד זליג השתלם בשיטת ALL-ON-4 בארצות הברית וביצע עשרות מקרים בארה"ב ובישראל בהצלחה רבה. ניסיונו הרב בשיטה זו מאפשר לו לתכנן את ההשתלה המדויקת ביותר למבנה האנטומי המדויק של המתרפא. ד"ר זליג משקיע זמן רב בתכנון ההשתלה באמצעים טכנולוגיים מתקדמים וביניהם תוכנות מחשב ותוכנות הדמייה. ניסיונו הרב מקצר את משך הטיפול באופן משמעותי והוא עומד על כשעתיים בלבד ללסת אחת. הטיפול ניתן בבית החולים משגב לדך באווירה פרטית ונעימה וסביבה רפואית בטוחה.
איך מתבצע הטיפול?
מגיעים למרפאה ובאותו היום מבצעים את כל השתלים והעקירות וכמובן כתרים זמניים אל דאגה! כל המתרפאים יוצאים עם שיניים!
לכל מתרפא מותאם סוג ההרדמה באופן אישי על פי רצונו וצרכיו הרפואיים. אנו מאמינים שטיפול מוצלח פירושו תכנון מוקדם וקפדני, הבנה של התהליך העומד בפני המתרפא וקשר איכותי ותומך בין הרופא למתרפא.
שרותי המרפאה:
בואו להשוות מחירים ולקבל הצעת מחיר משתלמת ומפתיעה ותיהנו ממרפאה גדולה ונוחה ומהביטחון שאתם נמצאים בבית חולים.
**אני זקוק לעקירות כל הלסת העליונה או התחתונה - מה האפשרויות שלי? **
תותבת זמנית שלמה תותבת מיידית כאשר מתוכנן טיפול הכולל עקירות של כל השיניים בלסת העליונה או התחתונה צריך להכין תותבת שלמה כשבוע מראש, לפני הניתוח. תותבת שלמה היא תותבת נשלפת עשויה מאקריל. התותבת מוכנסת לפה ונשענת על החניכיים בלבד. בלסת העליונה התותבת נשענת ומכסה את כל החיך הפנימי. בלסת התחתונה יש לתותבת מעט מאוד תמיכה והיא נחשבת לתותבת מאוד לא יציבה שההסתגלות אליה היא קשה עד בלתי אפשרית. מסיבה זו, צוות הרופאים במרפאה מחליט ברוב המקרים לא לבצע תותבות שלמות תחתונות אלא רק גשרים זמניים לא נשלפים בלבד.
גם אם בחרת במסלול נשלף, שבסופו של הטיפול תבוצע תותבת שלמה הרוכבת על גבי 4 שתלים עדיין תוכל להנות מיציבות בלסת התחתונה במשך כל תקופת ההחלמה, בעזרת תוספת של 2 שתלים (ובסה"כ 6) שעליהם יורכב גשר זמני לא נשלף. בסיומה של תקופת ההחלמה, תחובר תותבת נשלפת לשתלים. כאשר התותבת מעוגנת לשתלים היא הרבה יותר יציבה. לתוכנית זו יתרון נוסף היות ויש כבר שישה שתלים בלסת, צריך להוסיף רק עוד 2 שתלים על מנת לאפשר שיקום קבוע לא נשלף.
לתותבת עליונה לעומת זאת, קל יותר להסתגל בגלל התמיכה הרחבה ורוב האנשים מסתגלים אליה.
למה לבחור בתותבת מיידית נשלפת? היתרון המרכזי של התותבת השלמה הוא מחירה. תותבת נשלפת נחשבת זולה ביחס לטיפולים משמרים ומשקמים אחרים. מבחינת המראה החיצוני קל יותר להשיג מראה טבעי עם תותבת שלמה (לעומת חרסינה למשל) מכיוון שהאקריל הוא חומר קל ונוח לעיצוב על ידי טכנאי השיניים וניתן להשיג מראה שיניים וחניכיים בצבע, בצורה ובאורך המתאימים לכל אחד באופן אישי. חסרונה הגדול של התותבת השלמה הוא בתפקוד. קשה לאכול עם תותבת שלמה, מכיוון שהיא אינה מחוברת לפה בכלל ורק נשענת על החניכיים. על מנת ללעוס בכל זאת עלייך להפעיל את שרירי הלסת בכוח ואנשים רבים מרגישים שהאכילה עם תותבת היא מתישה ומעייפת. חשוב לדעת שכמעט בלתי אפשרי לנגוס בדברים קשים כמו גזר, תפוח, אגוזים ולפצח גרעינים.
למרות כל אלה תותבת עליונה עדיפה על תותבת תחתונה מכיוון שרוב האנשים מתרגלים אליה למרות הקשיים. מטופלים שבכל זאת בחרו בתותבת שלמה נשלפת יכולים להיעזר בדבק תותבות שנקרא קוקידנט. את הקוקידנט ניתן לקנות בכל בית מרקחת והוא עוזר מאוד להחזיק את התותבת במקומה. הדבק אינו קבוע, ויש לחדש אותו במשך היום מספר פעמים לפי הצורך, מכיוון שהוא מתמוסס במהלך היום עם הרוק, האכילה והשתייה.
קיבלתי תותבת שלמה למה עליי לצפות? תחושה של גוף זר בפה. קושי בדיבור, בביטוי עיצורים כמו סמ"ך, שי"ן וצדי"ק. פצעי לחץ יופיעו בנקודות לחץ של התותבת על החניכיים. כל זמן מה יהיה צורך לבצע ריפוד רך או קשה של התותבת. לעתים קורה ששן משתחררת מן התותבת או נשברת בנקודה מסויימת. יש צורך לנקות את התותבת כל יום בעזרת מברשת מיוחדת וגם להניח אותה במים למשך 15 דקות כל יום-יומיים עם טבליית חיטוי. רוב האנשים זקוקים לדבק תותבות על מנת להחזיק את התותבת יציבה בפה.
החדשות הטובות הן שבסופו של דבר מתרגלים לתחושת הגוף זר בפה וגם הקושי בביטוי העיצורים נעלם ככל שאנחנו מדברים יותר זאת מכיוון שהלשון היא שריר והיא לומדת מחדש לנוע מול השיניים החדשות של התותבת. גם למי שלא מצליח בכל זאת להגות כהלכה יש פתרון וניתן לפנות לקלינאית תקשורת שאיתה מתרגלים את הדיבור עד שהוא מסתדר. ופצעי הלחץ? תותבת היא כמו נעל חדשה בהתחלה לוחצת ופוצעת ואחר כך העור והחניכיים מתרגלים ושכיחות הפצעים יורדת. גם התיקונים למיניהם הם קלים יחסית ניתן לגשת ישירות למרפאה או למעבדה ולמסור לתיקון מיידי את התותבת שנשברה או שהשתחררה בה שן.
החדשות הפחות טובות הן תותבת שלמה שנשארת בפה בתור פתרון קבוע זזה כל הזמן בזמן שמדברים ובזמן שאוכלים. ככל שהזמן עובר היא שוחקת את העצם שעליה היא נשענת והאפשרות לבצע שתלים לצורך שיקום קבוע הולכת ומתרחקת ממך.
שלבי הטיפול:
שלב ראשון - מידה מטופלים רבים סובלים משיניים וכתרים ניידים וקיים חשש ששיניים אלה עלולות להיעקר במהלך לקיחת המידה. מסיבה זו, הרופאים שלנו משתמשים בחומר מידה שהוא גמיש ורך מצד אחד ועמיד מספיק מצד שני. שלב שני מדידת כרכוב לעתים, על מנת להכין תותבת אופטימלית יש צורך בשלב נוסף שבו נמדד המרחק בין שתי הלסתות. חשוב לא לדלג על שלב זה, במיוחד כאשר יש אובדן נרחב של שיניים באחת או בשתי הלסתות, או שחיקה משמעותית של השיניים. שלב שלישי הטיפול בשלב זה יתבצע הטיפול עצמו שכולל עקירות השיניים. מטופלים רבים שואלים אותנו אם אפשר לעקור את השיניים בהדרגה או בשלבים. העניין הוא שלא ניתן לבצע טיפול כזה בהדרגה בלי להשאיר את המטופל ללא שיניים זמניות עד שיסתיימו כל העקירות בלסת. מלבד זאת, עקירות המתבצעות כל פעם "קצת" כרוכות בסבל רב למתרפא, כך שאחרי כל עקירה של שן או שתיים מחלימים וחוזרים לעוד עקירות.... החלמה וחוזר חלילה. בקיצור אם תוכנית הטיפול שלך כרוכה בעקירות של כל השיניים שנותרו בלסת העליונה או התחתונה, מומלץ לך לרכז את העקירות לטיפול אחד.
עקירות ושתלים בפעם אחת לעצם שלנו יש יכולת מופלאה לצמוח ולמלא את החלל שנותר בעקבות עקירה. בדרך כלל העצם תמלא את החסר לאחר חודשיים שלושה ולעתים העקירה מותירה חלל גדול מאוד המצריך השתלת עצם וממברנה המסייעים מאוד לשיקום העצם באזור העקירה. בעבר היה מקובל להמתין בין שלב העקירה לשלב החדרת השתל אולם כיום אנו יודעים שבמקרים רבים ניתן לדלג על שלב ההמתנה על מנת שלא לגרום טראומה פעמיים: פעם אחת בעקירה ולאחר שהמקום מחלים טראומה שנייה הנגרמת מהחדרת השתל. חשוב לדעת אם נעקרה השן ניתן לבצע במקום שתל מייד ואם לא בוצע שתל מייד חייבים לחכות כשישים יום ולעתים אף יותר ורק אז ניתן יהיה לבצע את השתל. זאת מכיוון שלא מומלץ להפריע לתהליך הריפוי באמצע והמצב האופטימלי אחרי עקירה הוא שהעצם החדשה תצמח מסביב לשתל ותייצר אוסטאו-אינטגרציה (אחיזה של העצם בחריצים של השתל). אם נעקרה השן וחלפו יותר מחודשיים מיום העקירה ועדיין לא בוצע שתל ככל שהזמן עובר העצם נסוגה ונספגת מכיוון שהגוף אינו משמר עצם אם אין במקום משהו שמחזיק אותה.
שלב רביעי הכנסת התותבת הנשלפת לפה לאחר שבוצעו כל העקירות בלסת אחת מכניסים את התותבת לפה. בימים הקרובים סובלים מנפיחות שעולה ויורדת עולה ויורדת ולכן בימים אלה לעתים התותבת מתאימה, לעתים היא לוחצת מאוד ולעתים היא רופפת וממש נופלת מהפה, הכל בהתאם למצב הנפיחות. לאחר כשבוע או שבועיים מגיעים לביקורת במהלכה הרופא מרפד את התותבת בחומר רך ומתאים אותה מחדש לשיניים התחתונות. טבעי ונורמלי להזדקק לריפודים נוספים במהלך החודשיים ואפילו שלושת החודשים הבאים מכיוון שהעצם צומחת בזמן הזה והלסת משתנה. צריך לזכור שאנחנו משתנים כל הזמן בעוד שהתותבת נשארת קבועה ולא משתנה כך שיש צורך בהתאמות רבות במהלך 3-4 חודשים הראשונים לאחר העקירות. לאחר כשישה חודשים יש צורך במקרים רבים למסור את התותבת ליום אחד או יומיים לצורך ריפוד קשה או חידוש בסיס התותבת במעבדה.
החלמה מהירה!!!!
גשר זמני קבוע - לא נשלף זהו גשר זמני העשוי גם הוא מאקריל אולם ייחודו הוא בכך שניתן להתאים אותו ישירות על השתלים. הגשר הזמני מותאם על מבנים זמניים שאותם מחברים לשתלים. את הגשר הזמני מצחצחים עם מברשת שיניים כמו שיניים רגילות ולא מוציאים אותו מהפה. למרות שהוא נשמע כמו הפתרון הטוב ביותר, גם לו יש חסרונות.
תותבת שלמה נשלפת או גשר זמני קבוע מה ההחלטה הכי טובה בשבילי?
לכל אחד יש צרכים משלו, יכולת הסתגלות שונה, סף סיבולת וכוח רצון שונים, וגם יכולת כלכלית שונה. ההחלטה יכולה להיות כל אחד מהם ואינה תלויה ברופא המטפל בלבד. כאשר מגיע מטופל לבדיקה ראשונית אנו מנסים להעריך ביחד מהן היכולות שלו, לפי היתרונות והחסרונות של כל שיטה. אם מדובר בלסת עליונה, ויש צורך בהרמות סינוס והשתלות עצם, מומלץ לא לבצע "העמסה מיידית" כלומר גשר זמני קבוע לא נשלף. כדאי לאפשר לעצם המושתלת להשתחלף לאט ובהצלחה ללא מגע עם החוץ. קיימים מקרים שבהם בכל זאת בוחרים הרופא והמטופל לבצע העמסה מיידית למרות השתלות עצם והרמות סינוס מכיוון שברור כי המתרפא לא יוכל לסבול תותבת נשלפת. גם במקרה שבו יש למתרפא מנשך עמוק - כלומר סגירה של השיניים התחתונות עמוק מתחת לעליונות לא מומלץ לבצע גשר זמני מיידי על שתלים מכיוון שיופעל לחץ גדול מדי על השתלים בכל סגירה של הפה. גם אם המתרפא מבטיח לא לאכול דברים קשים ולהתאמץ שלא להפעיל לחץ על הגשר הזמני עדיין ישנם כוחות המופעלים בדיבור ובמהלך השינה שאינם בשליטת המתרפא. אז גם אם הגזירה היא תותבת עדיין החדשות הטובות הן שהיא רק זמנית, ושבסופו של התהליך תוכלו להינות משיניים יציבות וחזקות לאורך זמן. אם הפן הכלכלי חשוב לך, דע כי תותבת שלמה היא זולה יותר מגשר זמני וקל יותר לתחזק אותה במקרה שההחלמה נמשכת זמן ארוך יותר מהמתוכנן למשל, במקרה של כישלון אחד או יותר מהשתלים. בכל זאת התותבת הזו היא רק זמנית והכסף שתחסוך יכול לקנות לך גשר קבוע איכותי יותר. אז אם הרופא שלך אומר שיש לך עצם, ואם נראה לך קשה להסתגל לתותבת נשלפת ומבחינה כלכלית יש גמישות גשר זמני קבוע ייתן לך איכות חיים טובה יותר למשך תקופת ההחלמה.
ALL-ON-4 היא השיטה היחידה לקבל שיקום זמני קבוע (כלומר לא נשלף), באותו היום, גם כאשר יש צורך בהשתלות עצם והרמות סינוס, היא שיטת ALL-ON-4 (אול-און-פור ובעברית: הכל על ארבע). בשיטה זו מוכנסים בין ארבעה לשישה שתלים בלסת מחוסרת שיניים ועליה הרופא מקבע גשר אקריל מיידי בהברגה ישירה אל השתלים. השתלים מוכנסים בזוויות מיוחדות. שיטה זו נחשבת כיום השיטה היקרה ביותר לשיקום לסת מחוסרת שיניים משתי סיבות: החלקים המורכבים לשתלים על מנת לקבע את הגשר האקרילי המיוחד אינם נפוצים ועלותם עדיין גבוהה מאוד. מעטים הרופאים שרכשו ניסיון בטיפול בשיטה זו, ולא כל רופא מיומן מספיק על מנת לבצע אותה בהצלחה.
איך לבחור מרפאה? בדרך כלל מומלץ להתייעץ עם מספר רופאים, לעשות מאמץ ולהגיע אל המרפאות ולא לדבר רק בטלפון. אם אפשר כדאי לשאול מכרים וחברים ולהתרשם מחוויותיהם השונות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שלכל אחד חוויה אינדיבידואלית שונה וכי המוכנות הנפשית של האדם לעבור את התהליך היא גורם חשוב בהתמודדות במעבר בין פה חולה ולא אסתטי לפה משוקם, עם מערכת שיניים מלאה ואחידה בגודל, בצבע ובצורת השיניים. אם אין לך מכרים שעברו את הטיפול בחר במרפאה שהרגשת בה נוח. נוח עם מי שענה לך לטלפון בפעם הראשונה שפנית, נוח עם הרופא שבדק אותך ותכנן את הטיפול, נוח עם הסייעת לרופא והיועצת שנתנה את המחיר ובקש מהצוות לדבר עם מטופלים שעברו טיפול זהה או דומה.
תחומי טיפול: במרפאה ניתנים כל טיפולי השיניים: עקירות כירורגיות, שתלים דנטליים, הרמות סינוס פתוחה וסגורה, השתלות עצם, עיבוי ואוגמנטיציית עצם וגם טיפולי שיניים משמרים ומשקמים כמו טיפולי שורש, מבנים, הקצעות שורשים וכתרים מכל הסוגים. במרפאה פועל צוות רופאים מגוון בעל ניסיון של 15 שנים ומעלה.
צוות הרופאים במרפאה:
ד"ר זליג דוד: בעל מומחיות אמריקאית לכירורגיית פה ולסת. מנתח בישראל 7 שנים ובארה"ב מנתח כבר עשרים שנה. תואר מומחה מטעם האיגוד האמריקאי לכירורגית פה ולסת.
ד"ר אדלהייט אילן: רופא שיניים צבר את ניסיונו בבית החולים אסף הרופא והתמחה בביצוע לומינירס בארה"ב הפתרון האסתטי המושלם להבדלי צבע בשיניים, הבדלי גודל וצורה ללא צורך ביישור שיניים ולמי שמעוניין בתוצאה אסתטית ברמה גבוהה.
ד"ר מנחם שינברג: רופא שיניים בעל רשיונות לטיפול בישראל, אוסטרליה ובריטניה. בימים אלה ד"ר שינברג נמצא בשלבי הסיום של לימודי הרדמה כללית מטעם משרד הבריאות במרכז הכירורגי שוורץ ארד, הלימודים מקנים הכשרה ייחודית לביצוע טיפולי שיניים בהרדמה כללית.
ד"ר וינברגר תום: אורתודנט מומחה ליישור שיניים ולסתות, הרצה והדריך סטודנטים בבית החולים הדסה שנים רבות ובעל ניסיון של 30 שנה ביישור שיניים.
טיפולי שיניים שאלות ותשובות כשאנו באים להשוות בין השירותים השונים שמציעים לנו במרפאות השיניים, חשוב להבין כמה מושגי יסוד:
**האם שתל הוא שן שלמה / מושלמת? **
כאבים אחרי השתלת שיניים: השתלת שיניים, כשהיא מבוצעת בידי רופא מיומן ובעל ניסיון איננה ניתוח קשה או מסובך. בניגוד למקובל לחשוב, תופעות הלוואי אחרי שתלים אינן קשות וניתן להתגבר עליהן באמצעות משככי כאבים רגילים או על פי מרשם רופא. בימים הראשונים לאחר הניתוח מומלץ לאכול מזונות רכים ולא חמים לקחת תרופות שנרשמו, כולל משככי כאבים בשעת הצורך, ולא לעשות פעילות גופנית מאומצת. פרט לזאת אין מגבלות מיוחדות.
איזה צילומים צריך? לצורך תכנון הטיפול, הרופא המטפל יזדקק לצילומי רנטגן מסוגים שונים (סטטוס, פנורמי) על מנת לסייע בתכנון ישנם צילומים שונים המתאימים לכך. לעיתים, במקרים פשוטים מאוד, מספיק צילום הנעשה במרפאה יחד עם בדיקה קלינית. בדרך כלל למען הדיוק ואיכות התוצאה, כדאי להיעזר בטומוגרפיה ממוחשבת (CT).
עישון: אנו ממליצים להפסיק לעשן כ-שבועיים לפני ההשתלה. אם ברצונך לחזור לעשן, מומלץ לעשות זאת לא לפני סיום תהליך הקליטה. במידה ואין ברצונך או ביכולתך להפסיק לעשן, מומלץ לפחות להוריד את הכמות ל"מינימום ההכרחי". עישון בתקופת הריפוי מסכן את הצלחת השתל ומוריד את סיכויי ההצלחה שלו.
סיכויי ההצלחה: ממחקרים שנעשו בעולם אנו יודעים שכיום שתלים מהווים פתרון יציב וקבוע, המחקה את תפקוד השן בצורה הטבעית והנוחה ביותר למתרפא. שתלים אינם גורמים לתחושה של "גוף זר" בפה, אינם זזים בפה, ואינם נשלפים. סיכויי ההצלחה של שתל הם 96% באופן כללי ומשתנים מאדם לאדם בהתאם להרגליו, גילו, בריאותו וכיוצא באלה.
מוכר ב- קופות חולים \ פרטי \ ביטוחים: המרפאה מבצעת שתלים בהסדר עבור חברות ביטוח פניקס וחברת בביטוח איילון, הטיפול ניתן בתשלום השתתפות עצמית בלבד. כמו כן, ד"ר מנחם שינברג מקבל לטיפולי שיניים כללים את מבוטחי חברות הביטוח: הראל, דקלה, פניקס ואיילון.