פרופ' תמיר בן חור, מנהל מחלקת נוירולוגיה במרכז הרפואי הדסה בירושלים. בעל תואר ד"ר לרפואה (M.D.) ותואר ד"ר לפילוסופיה (Ph.D) מהאוניברסיטה העברית (1988). פרופ' בן חור הינו פרופסור מן המניין, בפקולטה לרפואה של הדסה והאוניברסיטה העברית.
פרופ' בן חור התמחה בנוירולוגיה במרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה עין-כרם (1990-1994). השתלם בנוירוביולוגיה התפתחותית של תאי גזע של מערכת העצבים במכון פסטר בפריז (1995-1997).
במסגרת תפקידיו האקדמיים באוניברסיטה העברית והדסה הוא משמש פרופסור חבר בנוירולוגיה. שימש כיו"ר החוג לנוירולוגיה, נוירוכירורגיה ושיקום בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה, חבר ועדת הוראה וועדת מחקר של הפקולטה לרפואה. חבר וועדת ההיגוי של הפקולטה לרפואה לבדיקת תכני הוראה בביה"ס לרפואה ובועדת ההיגוי להקמת מרכז המחקר בהדמיה המוח של האוניברסיטה העברית.
כמו כן משמש גזבר וחבר ועד האיגוד הנוירולוגי בישראל. היה חבר הועדה המדעית של האיגוד הנוירולוגי.
תחומי העניין במחקר: נוירואימונולוגיה, ביולוגיה של תאי גזע במערכת העצבים, השתלת תאי גזע במחלות מערכת העצבים, ונוירו-וירולוגיה. פרופ' בן-חור חקר גנים של נגיף ההרפס-סימפלקס אשר מקנים לנגיף יכולת לחדור למוח, להתרבות בו ולגרום דלקת מוח נגיפית חדה. הוא חקר את התגובות המולקולריות והכימיות של המוח לזיהום בנגיף וכיצד הן מתווכות את סימני המחלה.
בתחום תאי הגזע, פרופ' בן-חור חקר התפתחות של סוגי תאים שונים במוח מתוך תאי גזע של מערכת העצבים. הוא חקר כיצד תאי גזע עצביים שהושתלו למוח נודדים, מגינים על המוח מפני מצבי מחלה שונים ומתקנים פגיעה במעטפות העצבים שבמוח ובחוט השדרה. הוא ממשיך במחקר זה במטרה להביא את השתלת תאי גזע ממקורות שונים ליישום במחלות נוירולוגיות, ובפרט בטרשת נפוצה ובמחלת פרקינסון.
כמו-כן הוא חוקר את התנהגות תאי הגזע האנדוגנים של המוח הבוגר במצבים פיזיולוגים ופתולוגים שונים. פרופ' בן-חור קיבל מענקי מחקר שונים, כולל האקדמיה הלאומית למדעים, משרד הבריאות, משרד המדע, המכון הלאומי לפסיכוביולוגיה, Human Frontiers in Science Program Organization (HFSPO), האגודה האמריקאית לטרשת נפוצה ועוד.
פרופ' בן-חור היה יועץ מדעי ל-Israel US Binational Science Foundation, חבר מערכת העיתון Journal of Neurological Sciences, וסוקר באופן קבוע בקשות מחקר ומאמרים מדעיים בעיתונים נוירולוגים ובנוירוביולוגיה.