ד"ר גילת הנו רופא מומחה בפסיכיאטריה, יליד הארץ, בוגר לימודי רפואה באוניברסיטת תל-אביב, התמחה בפסיכיאטריה במרכז לבריאות הנפש "גהה" שבפתח תקווה. במהלך התמחותו עבד במסגרת מחלקה פסיכיאטרית סגורה למבוגרים, בה עסק גם בפסיכיאטריה משפטית ועריכת חוות דעת פסיכיאטריות לבית המשפט. כמו כן עבד במסגרת מחלקה פתוחה למבוגרים, במחלקה סגורה לילדים ונוער ובמרפאת החוץ למבוגרים של בית החולים.
ד"ר גילת הנו בעל תואר בוגר לימודי המשך בפסיכיאטריה מטעם אוניברסיטת תל אביב, סיים לימודי היפנוזה באוניברסיטת תל אביב ולמד במשך 3 שנים במסגרת המרכז ללימודי פסיכואנליזה לקאניאנית בתל אביב (שלוחת אוניברסיטת פריז 8). כיום לומד במסגרת 'מרכז וויניקוט' ללימודי פסיכותרפיה למתקדמים, בתל-אביב.
בשנים קודמות מילא ד"ר גילת תפקיד רופא מילואים במסגרת חטיבת הצנחנים במיל'. כיום הוא מכהן במשרה מלאה כפסיכיאטר במסגרת מפקדת זרוע היבשה של צה"ל ועובד בקליניקה פרטית בתל-אביב.
עיקר תחומי התמחותו הם:
1.אבחון וטיפול במגוון הפרעות פסיכיאטריות:
- הפרעות פסיכוטיות (כולל סכיזופרניה)
- הפרעות של מצב הרוח (כולל דיכאון והפרעה ביפולרית - מאנית-דפרסיבית)
- הפרעות חרדה (OCD, הפרעת פאניקה, הפרעה פוסט-טראומטית, חרדה חברתית, ועוד)
- פוביות ספציפיות (פחד גבהים, פחד ממים, פחד מבעלי-חיים, פחד ממחטים ועוד)
- הפרעות אישיות
- הפרעת קשב וריכוז
2.טיפול פסיכותרפי דינאמי.
3.טיפול פסיכותרפי קוגניטיבי-התנהגותי.
4.ביקורי בית.
אני מאמין: "עיקר הטיפול הפסיכיאטרי טמון בקשר שבין המטפל למטופל. אני רואה את תפקידו של הפסיכיאטר ככזה שמשלב את הידע המקצועי עם גישה אנושית וזהירה אשר שמה את האדם ואת משפחתו במרכז ולא את המחלה או את ההפרעה ממנה הוא סובל.
הפרעות נפשיות הן בעיות שכיחות, אולי השכיחות ביותר באוכלוסיה, ועשויות להסב סבל רב לאלו הלוקים בהן כמו גם למשפחותיהם. על אף השכיחות הגדולה, עדיין לוקה תחום טיפול זה בסטיגמה לא הוגנת ולא מעטים הם המטופלים המבקשים דיסקרטיות מלאה. לכן הקפדתי כי המרפאה בה אני עובד תהיה ממוקמת במקום ניטרלי וללא שילוט. אני רואה חשיבות עליונה בשמירה על סודיות רפואית כפי שמתחייב על פי החוק ובכיבוד רצונותיהם וחששותיהם של מטופלי בהקשר זה.
ולבסוף, יש לדעת שגם בפסיכיאטריה, כמו בתחומי רפואה אחרים, 'יש מה לעשות'. אנשים הסובלים סבל נפשי נוטים לחשוב שדבר לא ישתנה, שלא ניתן לעשות דבר כדי להקל עליהם, שהם נידונו לסבול. לפעמים הם מקבלים מהסביבה תגובות כמו "קח את עצמך בידיים" או "תעשי עם עצמך משהו" ונשארים חסרי אונים בלי שממש יודעים כיצד לעשות את השינוי. אם אתם מרגישים כך, חשוב לדעת כי בחלק ניכר מן המקרים ניתן לטפל וניתן להקל על הבעיה ועל הסבל באופן משמעותי. לשם כך צריך שיהיה מי שידע לאבחן ולהציע טיפול. מגוון הכלים אשר עומד לרשותו של פסיכיאטר מומחה מקצועי הוא רב ועליו לדעת להשתמש בו בתבונה וברגישות. בעבודתי אני משתדל לתת מענה כזה לכל מי שזקוק לו".