קלרה פרלסון הינה מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת MSW. קלרה בעלת ניסיון של מעל 20 שנה ועוסקת בטיפול ביחידים, בזוגות ובמשפחות במסגרות שונות באזור רמת גן קרית אונו בקלניקה פרטית אותה מפעילה.
הכשרה וניסיון:
בעלת תואר ראשון ושני (BSW+MSW) בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת בר אילן
בוגרת מכון "שינוי" ללימודי טיפול משפחתי זוגי
מוסמכת מטעם האגודה הישראלית לטיפול זוגי ומשפחתי
מדריכה סטודנטים ועובדים סוציאליים
מנחת קבוצות וסדנאות
בוגרת לימודי גישור
בוגרת השתלמויות בטיפול באמצעים אומנותיים
ניסיון בטיפול משפחתי וזוגי בתחנות עירוניות בראש העין ובקריית אונו
ניסיון בטיפול אישי וקבוצתי במסגרת ממשלתית
תחומי ההתמחות:
קשיים המתעוררים בזוגיות: מריבות, מאבקי כוח, בעיות בתקשורת הזוגית, מיניות שאינה מספקת, תסכול, שחיקה ואובדן עניין, אי הסכמה סביב חינוך הילדים, מעורבות המשפחה המורחבת, בעיות כלכליות המעיבות על הקשר, אירועים מן העבר המשפיעים על הזוגיות, בעיות באמון ההדדי ועוד.
משברים בזוגיות: בגידות, אלימות, התמודדות עם אובדן או מחלה, משברים הקשורים לגיל.
זוגיות שנייה: בניית משפחה חדשה ומורכבת שילוב בין הילדים (מהמשפחה הראשונה) והזוגיות החדשה.
התמודדות עם תהליכי פרידה וגירושין; גישור למניעת מאבקים ומעבר לדרך של שיתוף פעולה יעיל; הדרכה לתפקוד הורי תקין במהלך התקופה ולאחריה.
התלבטות בשלב קדם הנישואין ובחירת בן/ת הזוג.
בעיות במשפחה: קשיים עם ילדים; סמכות הורית; גבולות ומשמעת, התנהלות יומיומית; אווירה של ריחוק או עוינות; התמודדות עם מתבגרים; ילדים עם צרכים מיוחדים ואחיהם, מצבי משבר כמו גירושין, מחלה או אובדן; משפחות בגיל המבוגר.
הדרכת הורים בשלבים השונים של גידול הילדים.
מטרת הטיפול הזוגי
להתחקות אחר שורשי הבעייתיות שנוצרה; להתיר את הדפוסים המקובעים; ליצור שינוי בכיוון של שיפור היחסים, תוך מתן אפשרות לכל אחד מבני הזוג לבטא את האמת האישית שלו, לצמוח ולהתפתח בתוך הקשר, להכיר יותר לעומק את עצמו ואת בן/ת זוגו, לשפר את דפוסי התקשורת, ולעלות ביחד על מסלול בוגר ומספק של חיים משותפים.
שיטת הטיפול והייעוץ הזוגי היא רב-תחומית, משלבת שיטות ותפיסות על פי אסכולות שונות הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, הגישה החווייתית, הגישה הנרטיבית, הגישה הפסיכודינאמית, גישת האימגו, הגישה המערכתית בהתאמה ספציפית לכל מקרה.
מטרת הטיפול המשפחתי
לאפשר בירור משותף של הבעיה שנוצרה וחיפוש דרכים יעילות לשיפור התקשורת ולבניית אווירה משפחתית טובה, שתיתן לכל אחד מקום ראוי ותאפשר התפתחות תקינה לכל חבריה.
הטיפול המשפחתי נעשה בהשתתפות כל בני המשפחה או חלקם, תוך שימוש בטכניקות וגישות מגוונות, המותאמות לכל משפחה על פי אופייה ובהתאמה לגיל הילדים.
מתי כדאי לפנות לטיפול?
א. למניעה - כשרוצים למנוע החרפה במצב:
כאשר יש תחושה של חוסר שביעות רצון, חוסר סיפוק, חשש מפירוק הקשר, כאב ומועקה שקשה לבטא
בתוך המערכת הקיימת, פער בתפיסת המצב בין הצדדים, אווירה לא טובה (מריבות, שתיקות, מאבקים
וכו'), כשלא מצליחים להגיע להחלטות משותפות.
ב. כשנקלעים למשבר חריף ורוצים להציל את הקשר ולמנוע קריסה והתפרקות.
אם אתם נמצאים באחד המצבים שתוארו לעיל, ואתם רוצים לשפר את איכות החיים האישית, הזוגית או המשפחתית שלכם ולהגיע למקום טוב יותר ונכון יותר עבורכם אתם מוזמנים לפנות אליי ואשמח לספק לכם את כל הכלים והידע שיש ברשותי כדי לעזור.