וירוס או מזון מקולקל
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
שלום רב, כיצד ניתן להבדיל בין קילקול קיבה כתוצאה מוירוס...לעומת כתוצאה מאכילת מזון לא טרי. בעלי ואני אכלנו במסעדה במוצ"ש...והחל מ- 01:30 הוא התחיל לשלשל ולהקיא כל כמה שעות...עד 06:00 בבוקר יום ראשון. כל אתמול הוא נח ורק אכל, אורז לבן וטוסט ושתה מים או תה. ועבר בשלום בלי הקאות נוספות...שלשל פעם אחת בצהריים...היה לא גם חום של 38 מעלות. היום הוא עדיין נח כי הוא אומר שעדיין יש לו כאבים בגוף. הסיבה שאני שואלת כי אני רוצה לדעת עם עלי להזהר שמה אני אדבק...ויש לנו גם תינוק בבית ואני מניקה (כף שזה לא יהיה טוב אם אתחיל להקיא) או אם פשוט עלינו להמנע מאותה מסעדה. אני אגב אכלתי משהו אחר ממנו ואני בסדר. תודה מראש, אורלי
קודם כל בואי ניקח נשימההההההההה ארוככההההה כי ניראה לי שאת מפוחדת ועכשיו לעיניין על פי תאורך בהחלט מתאים לשער שמדובר בהרעלת מזון יש להקפיד על כלכלה עוצרת(עשיתם)+שתייה מרובה(מקווה שעשיתם) היתרון בהרעלת מזון הוא שלאחר ההתקף שהוא ממש!!!!! לא נעים(הקאות ושלשולים) ומשאיר אותך ללא כוחות חיוור מזיע ו"שפוך",,,,,,,חוזרים לרגיל=אין בחילות נילוות שכל כך מאפינות מחלה ויראלית זה יכול קרות,ולכן לא מתאים להפסיק לצאת כי זה טוב לזוגיות
תודה. כן אני תמיד מפחדת מהקאות... טוב היום הוא חזר לעבודה לאחר יומיים של מנוחה...הוא כן שתה נוזלים...לא יודעת עם מספיק אבל הוא לא התייבש... אני בדרך כלל חוזרת לעצמי תוך 24 שעות, הוא טוען שהוא עדיין מרגיש קצת כאבים בגוף...אבל העיקר שהוא כבר לא מקיא...הוא שלשל אתמול פעם אחת...כנראה הבטן עדיין צריכה מאכלים עדינים (הוא אכל בורגר עוף בערב אתמול)
הכל תלוי בזמנים. שלשולים והקאות שבאים קרוב מאד לארוחה מרמזים על אכילה של אוכל מקולקל, ואז בד"כ כל מי שהשתתף באותה ארוחה ואכל אותו דבר צריך לסבול מאותו דבר. אם רק אחד "חלה", קיימת סבירות גבוהה שמדובר בוירוס. אז מומלץ לשמור על היגיינה טובה (רחיצת ידיים וכו'). אין צורך בבידוד