הרפס - מתי אפשר להתנשק??

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

18/10/2001 | 11:10 | מאת: עמי תלבט

אני יוצא עם מישהי שיש לה פצע הרפס בשפתיים. היא אמרה לי שיש לה את זה מגיל שנה בערך, וזה בא והולך. האם יש שלב שבו זה לא מדבק? האם כדאי בכלל לקחת סיכון?? האם ניתן בשלב כלשהוא לנשק אותה (שלא נדבר על דברים אחרים...) בלי להרגיש במשחק של רולטה רוסית?

18/10/2001 | 12:15 | מאת: שיר- שיננית

לעמיתלבט שלום, וירוס ההרפס הוא בעל יכולת הדבקה גבוהה ביותר. בעיקרון ישנו שלב שנחשב לשלב המדבק ביותר - זהו שלב "הבועיות", השלב שבו יש בועות שמפרישות, בשלב הזה יש להיזהר במיוחד, לא להתנשק ובטח (!!!) שלא לחשוב אפילו על דברים אחרים... אלא אם כן אתה מוכן להקריב את איברך על מזבח אהבתך...:). יחד עם זאת עדיף להימנע מכל מגע עם שפתיים נגועות עד אשר יחלוף ההתקף לחלוטין(לרוב מדובר על מספר ימים).

18/10/2001 | 13:58 | מאת: עמי תלבט

הבנתי שההרפס לעולם לא עובר לחלוטין, האם אחרי אותו התקף, (שלדבריך עובר תוך מספר ימים), אין כל סכנה? אגב, תודה על התגובה המהירה :-)

מנהל פורום רפואת משפחה