שאלה
דיון מתוך פורום רפואת משפחה
לפני שנים, בתור מתבגרת, סבלתי מאלרגיה לדג סלמון שהתבטאה בהתקפי הקאות, שלשולים וכאבי בטן בכל פעם שאכלתי דג כזה בצורה כבושה, אפויה או מטוגנת. אחרי כמה פעמים הפסקתי עם הסלמון למשך שנים ונזהרתי שלא לגעת בו, לאכול, שלא ייגע באוכל שלי וכן הלאה. כל הדגים האחרים שאכלתי היו לי בסדר גמור (טונה, דניס, הליבוט וכו') ומאז לא היו לי התקפים כאלה. יש משהו בסלמון דווקא שעורר את זה? אחרי שנים אולי זה עבר ואני לא צריכה להזהר יותר?
נשמע שקיימת אצלך רגישות לדג הסלמון. אינו מכיל רכיב מסוים הגורם לאלרגיה, אלא המפגש בין מרכיבי הדג לגופך הוא שיוצר את התגובה. ניתן לשקול חשיפה חוזרת, אך איני רואה סיבה לכך.