משמעות האבחנות

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה

26/04/2012 | 11:45 | מאת: ענת

ד"ר הר שמש שלום רב, השבוע הייתי בביקורת אצל הראמטולוג. הוא הוסיף לי תרופה בשם פלנקוויל 400 מ"ג ואמר שהתרופה הזו, נחשבת לתרופה פשוטה ועם מעט תופעות לוואי. כמו כן הוא אמר שאולי התרופה הזו תאפשר הורדה במינון של האימורן (שאני מאוד חוששת לקחת אותו). הוא הדגיש את היתרון שבהורדת המינון שאם בעתיד אני אתלקח אז יוכלו להעלות לי את מינון האימורן ולא יצטרכו לתת ישר "תותחים כבדים יותר". אני מקווה שלהכניס עוד כימקלים לגוף, זה לא טעות. אני ממש לא רוצה להכניס המון כימיקלים לגוף שלי ולמרות שהרופא משפחה מאוד תומך במהלך אני עדיין מתלבטת ותוהה למה להכניס עוד תרופה אם אני מרגישה טוב. בכל אופן, במכתב הוא רשם הרבה דברים שלא הבנתי ואשמח אם תוכל לומר לי מה הם אומרים: 1) PALINDROMIC POLYARTHRALGIA- POLYARTHRITIS ?2?) PERITONAL SEROSISITIS 3?) PAST LYMPHPOPENIA 4) PAST POSOTIVE LAC אגב, היום לפני שנה לערך גילתי את הפורום! (אייך שהזמן טס...). אז רציתי לומר תודה! תודה, שאתה משיב באדיבות ובמהירות. אני מאחלת לך שיהיה רק טוב וכמובן המון בריאות!

לקריאה נוספת והעמקה
26/04/2012 | 11:49 | מאת: ענת

הכוננה הייתה שאני מרגישה בסך הכל טוב (אמנם יש כאבי בטן ופרקים קלים, אך הן נסבלים). יש לציין כי הופיעה לי ברגליים פריחה שקוראים לה: ליבדו רטיקולריס"- והוא גם ביקש שאני אעשה ביופסיית עור. ואייך שכחתי: חג עצמאות שמח!!!!

26/04/2012 | 15:30 | מאת: ד"ר אהוד הר-שמש

ההחלטה אם להוסיף תרופה במחלות שונות, גם אם מצב החולה תקין, היא חלק מהאומנות ברפואה. רופא שבקי בתחום מסויים ויש לו נסיון של חולים רים קודמים, מכניס נסיון זה+ "תחושת בטן" לגבי חולה נוכחי+ הכרת מה שכתוב בספרות, על מנת להחליט על שינוי תרופתי, שמטרתו אם לא להקל כרגע, זה למנוע התלקחויות עתידיות ולמזער נזקים כרוניים של דלקות מסוג זה. את קוראת לזה רעלים או כימיקלים ואינך צריכה לאהוב אותם כדי לקבל טיפול בהם, אבל אולי הודות להם את חיה באיכות סבירה. אין ספק שזכותך לאתגר את הרופא עם שאלות ולדרוש ממנו נימוקים שישכנעו אותך שאכן יש מקום לטיפול זה, כי זו הדרך לשותפות שלך בטיפול ולמנוע "שיכחה" של כדורים/ תופעות לוואי/ חוסר השפעה- שנובעים מהתנגדות פנימית לטפול. חג שמח ועוד הרבה שני של "קיטורים" בגלל המחלה, יחד עם הרגשה טובה למרות המחלה. 1. קישור להסבר של פלינדרומיק ראומטיזם: http://arthritis.about.com/od/diseasesandconditions/a/palindromic.htm באופן כללי- צורה פחות שכיחה של ראומטיזם שלא פעם מאובחנת בטעות כראומטואיד ארטריטיס. 2. דלקת של קרום הצפק (פריטונאום). יכול להיות חלק ממהלך התקפי של מחלה דלקתית אוטואימונית. 3. רמה נמוכה של לימפוציטים בעבר. 4. נוגדנים ללופוס אנטיקואגולנט- LAC, בעבר.

מנהל פורום רפואת משפחה