לטל חנוכה שמח

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

18/12/2006 | 04:39 | מאת: אלי

אובחנתי בעבר אצל מטפלים ברפואה סינית ונאמר לי שיש לי באופן כרוני חום ולחות בגוף .רציתי לדעת כיצד אני יכול באמצעות תזונה לשפר יותר את מצבי וכמובן במגבלות היותי סטודנט ועובד{תקציב נמוך ומעט זמן לבישולים } אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
18/12/2006 | 15:00 | מאת: טל בלו

שלום אלי עליך להרבות במזונות קרים על מנת לטפל בחום: קרים : נבטי במבו, בננה, דלעת, צדפות, קונכיות, סרטנים, אשכוליות, חסה, לוטוס, מלון, אפרסמון, מלח, עשב ים, אצות ים, קרמבולה, קני סוכר, ערמוני מים, אבטיח. קרים מעט : כשות, עגבניות. קרירים : תפוח, טופו, חלמון ביצת תרנגולת, פטריות מצויות, מלפפון, חציל, גריסים, חסה, פרחי חבצלת, שסק, מנדרינה, פרחי אריכות ימים, מנגו, מיורן, שעועית מונג, קונכית צדפה, אגס, מנתה, צנון, שמן שומשום, תרד, תותים, קלמנטינה, חיטה, סובין, חיטה. ובנוסף-מזונות התומכים בטחול והקיבה על מנת שלא תהיה לחות: טחול : סוכר לבן, חיטה, אורז מתוק, בזיליקום מתוק, שעועית, אניס, סויה צהובה, אגוז מוסקט, בוטנים, עלי צנון, חזיר, פלפל אדום, אורז נקי, כבש, מאלט, מאלטוז, שסק, דבש, ליצ'י, אגוז מוסקט, פרי וזרע הלוטוס, פלפל ירוק, קליפת אשכוליות, ענבים, ג'ינסנג, ג'ינג'ר מיובש וטרי, תמרים, זרעי שמיר, חציל, תאנים, שום, מלפפון, עירית, כוסברה, עוף, ערמונים, גזר, קרפיון, טופו, דלעת מרה, בקר, שעועית אדומה קטנה או אזוקי, סוכר חום. קיבה : שעורה, בקר, קרש שעועית, דלעת מרה, פטריות שחורות, ערמונים, סלרי, קרפיון, קימל, כרוב סיני, סוכר חום, פלפל שחור, צדפות נהר וים, קונכיות, עירית, עוף, תמרים , מלפפון, סרטנים, תירס, פטריות מצויות, חציל, שומר, בצל ירוק, ג'ינג'ר טרי ומיובש, שום, פרי האטד, חסה, ליקוריץ, מאלטוז, מאלט, חלב פרה, צנון, חזיר, אגסים, זיתים, מלון, שעועית מונג, עלי צנון, אורז נקי, קנה סוכר, פטריות שיטאקי, קלמנטינה, אורז מתוק, מלח, סובין אורז, בזיליקום, חומץ, ערמוני מים, פלפל לבן, יין, סובין חיטה. חג שמח טל

מנהל פורום רפואה משלימה