רגישות למזון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

23/08/2000 | 23:05 | מאת: רינת

ניתן להסביר לי מה זה רגישויות למזון? או שזה בעצם אלרגיהת למזון? יכולה להיות אלרגיה למזון טבעי?, מוזר כי אני חושבת שיש לי אלרגיה-תופעות לא נעימות ומשוןנות לדברים כמו דגניים מסויימים,שקדים,גרעיני דלעת פיצוחים ,חלקמהלחמים אפילו. מה יכולה להיות הסיבה?ומה אפשר לעשות?

01/09/2000 | 07:18 | מאת: ליאת

הי רינת מנסיוני האישי אני יכולה לומר לך שאם ישנם מזונות שאחרי אכילתם את חשה "לא בטוב" לא נוח וכו' כנראה שהם לא מתאימים לך. אני במשך שנים עשיתי מן מחקר על עצמי וגיליתי שישנם מזונות שהגוף שלי לא אוהב ואלו דווקא המזונות שאני אוהבת, מצאתי תחליפים וההרגשה הרבה יותר טובה. רצוי מאד להוועץ עם תזונאי. למזלנו הרב היום יש תחליפים כמעט לכל סוג מזון. לא צריך להכנס למשטר קיצוני מכיון שאפשר לחיות בצורה "נורמאלית" וזו הדרך הטובה ביותר, אלא אם כן זו המלצת התזונאי עקב הבעיה. כל בעיה לגופה. דעי כי יש פתרון לכל דבר, גם אם הוא אינו נח בהתחלה לכל מתרגלים. כל טוב לך.

מנהל פורום רפואה משלימה