פשתן טחון עזרה בכאב מערכת עיכול
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום ברצוני לקבל מידע לגבי שימוש בפשתן טחון 1 כף בכוס מים פעם ביום לעיתים פעמיים. שמוש כבר מספר חודשים. האם יש בעיה בצריכה קבועה ? שמעתי שיש איזה מרכיב בפשתן שלא טוב לאורך זמן , האם ידוע על מה מדובר? ובכלל על פשתן. תודה לימור,
לימור שלום אין בעיה בשימוש בפשתן לאורך זמן אני מציעה לך לא לטחון את הפשתן, אלא להשרות את כף הפשתן בכוס מים רותחים ללילה. התוצאה היא מוצר ג'לי, ואפשר להוסיפו לכל סוג מזון שאת אוכלת, או עם כפית בלבד. יעיל מאד, להסדרת מערכת העיכול, לערבב את הפשתן המושרה עם דייסת קוואקר: 3 כפות קוואקר 3/4-1.5 כוס נוזלים (מותנה בסמיכות שאת מעונינת) לבשל יחד עד הסמכה ממש להוסיף: זרעי פשתן מושרים את כל התערובת 2 כפות צימוקים שחורים (חשוב הצבע) קינמון - לאוהבים מתיקה - למעונינים - דבש/סילאן (דבש תמרים), מולסה, סירופ אורז התמדה - לעיתים קרובות - מונעת צרות בהצלחה איילת
איילת בוקר טוב ותודה, גרגרי פשתן ניראים כמו שומשום שחור? האם לאחר השריה הופך רך? ומה בכל זאת לגבי הפשתן הטחון ,אני מחזיקה במקרר האם פחות יעיל? אני אוכלת בבוקר דייסת קווקר מ-2 הגדלים בתוספת מים, שוקו סויה, קינמון ומעט נסורת שכחתי איך קוראים לזה הקווקר והמים מורתחים ביחד במיקרו האם חשוב לבשל על האש ולא במקרו למה וכמה זמן? למה התכוונת בצימוקים השחורים ומה כ"כ טוב בהם? ולבסוף האם שמעת שיש איזה מרכיב בפשתן שאינו טוב לגוף לאורך זמן? תודה לימור נ.ב פשתן טחון אני קונה מוכן(טחון) ומחזיקה במקרר את הגרגרים בחוץ.