הורדת כולסטרול באמצעות כורכום
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
במסגרת "מלחמתי" בכולסטרול, אני מערבבת כל בוקר כפית כורכום עם כף שמן זית וכף מיץ לימון ומעט מים ושותה. תרכובת זו מנטרלת במידה רבה את הטעם והריח של הכורכום. האם היא יעילה? האם עדיף חליטה? האם רצוי לעשות זאת פעמיים ביום או שזה יותר מדי כורכום? האם יש המלצות נוספות להורדת הכולסטרול הרע?
שלום חדווה כולסטרול הוא דבר חיוני לגוף במינון נורמלי-הוא מאפשר לשומן להיות מומס בדם. כשכולסטרול מגיע לרמות גבוהות ולא מאוזנות ישנם 3 סיבות עקריות: 1-אכילת מזון עתיר בשומן,מטוגן 2-חוסר איזון הורמונלי-נשים חייבות לבדוק גלולות או נטילת הורמון חלופי כגורם אפשרי לעליה הערכי כולסטרול 3-גורמים תורשתיים /גנטיים. הרפואה הסינית מזהה מצב זה של עליה בערכי כולסטרול כחוסר איזון בכבד ובכיס המרה וחולשה של הקיבה והטכול. הקיבה והטחול -ברפואה הסינית תפקידם עיכול המזון והפיכתו לצ'י/אנרגיה. כאשר המזון שאני אוכל שומני ומאיכות ירודה הגוף ייצר ליחה. תפקידם של הכבד וכיס המרה -להזרים בצורה חופשית את הצ'י. כאשר יש ליחה תפקוד זה נפגע. ברפואה הסינית הטיפול יהיה באמצעות מתן צמחי רפואה סינים ודיקור על מנת לחזק את יכולת עיכול המזון ,הפיכתו לאנרגיה ותמיכה בכבד ובכיס המרה . כורכום הוא תבלין יעיל לאזן רמות כולסטרול.אין צורך ביותר מפעם ביום. דבר נוסף-צריכה יומית של שיבולת שועל-קוואקר הוכחה כמורידה של ערכי כולסטרול . פעילות גופנית מדודה של שכה 3 פעמים בשבוע יכולה גם היא לסייע. מאחל בריאות טל