איזה אוכל מתאים לאיזו בעיה?
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום רב לכל חברי הפורום. אני סובלת מכאבי בטן עזים - במיוחד בצידי הבטן ובנפיחות תמידית של הבטן, וכמו כן מעצירויות. לפני כחודש עברתי אבחון אצל מרפא בשיטה הסינית (שיאצו) והוא אבחן חולשה בכבד ובטחול - והשאר הוא לא הסכים לגלות לי. פעלתי לפי הוראותיו, אך עדיין אין שום שיפור. על איזו תזונה אתם ממליצים? (דרך אגב אני צמחונית, ונמנעת כליל ממתקים ומאפים למיניהם). שאלה נוספת: כיצד ניתן לגלות ע"י הרפואה הסינית תת פעילות של בלוטת התריס, ואילו מאכלים ממריצים אותה? תודה רבה יעל
יעל שלום מטפל השיאצו פעל כשורה. לכל מטפל התמחות משלו, ולכן נהג בזהירות ולא נתן לך תפריט כי זה לא תחום התמחותו. שאלי את מטפל השיאצו שלך האם הוא עובד בשיתוף פעולה עם מטפל/מטפלת בתזונה וצמחי מרפא, ואצל מטפל זה תקבלי את כל תשובתיך. לעיתים קרובות תחום טיפול אחד לא מספיק ולכן יש לשלב 2 מטפלים, כאשר האחד הוא קבוע והשני תומך בפגישה אחת או יותר לפי התקדמות תהליך הריפוי. בהצלחה איילת
בהמשך לתשובתי, בוודאי המטפל הגדיר את הבעיה ככבד פולש לטחול. אתן לך מספר טיפים, אבל לפי דעתי הם אינם מחליפים יעוץ מסודר. טיפול בבלוטת התריס הוא תחום של צמחי מרפא בלבד. להמנע: אלכוהול, קפה וקפאין, מזון חריף באופן מיוחד, בשר אדום ושמן, סוכר, ממתקים, מזון מתועש, חומרים משמרים, מזון טרי (פרי וירק), קר, שמן, חריף מטוגן ואכילה מופרזת מזון מרגיע כבד: סלרי, תות עץ, שיזף, אצות ים - Nury מזון מניע צ'י: ריחן (בזיליקום) עלה דפנה, פלפל אנגלי, כרוב, חלב קוקוס, זרעי שמיר, זנגוויל, קולורבי, כרישה, ליצ'י, לונגן, מיורן, אפרסק, רוזמרין, זעפרן, בצל ירוק. מזון מקרר מרסן יאנג הכבד סלרי חסה מזון מחזק מחמם אמצעי אורז, סובין אורז, אפונה ירוקה, בטטה, ג'ינג'ר טרי ומיובש, פורל, דוחן, מלטוז, סרדין קישוא דבש דבורים,