ציפורניים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

19/04/2001 | 18:55 | מאת: ליאת

בתי בת 5 שנים, בתקופה האחרונה שמתי לב שעל הציפורניים של הידיים יש מידי פעם פסים לבנים, כאשר פניתי לרופא הילדים הוא אמר שזה מעיד על חוסר סידן, גם בבית המרקחת נאמר לי שזה מעיד על חוסר בסידן, מאז אני מאד מקפידה שהיא תשתה 2 כוסות חלב ביום וגם מידי פעם, על מוצרי חלב נוספים, אבל עדיין יש לה את הנקודות על הציפורניים, נאמר לי מפי חברה שזה מעיד על חוסר במאכלים ירוקים כמו מלפפון פלפל ירוק כל הירקות הירוקים, האם זה נכון, ואם לא אז הפסים הלבנים שמופיעים על האצבעות על מה זה מעיד באמת, כי כל אחד אומר לי משהוא אחר?

לקריאה נוספת והעמקה
20/04/2001 | 07:21 | מאת: אילת מן

ליאת שלום רב ובכן דעה נוספת - חסר בברזל, עם זאת ברפואה הסינית אין אפשרות על פי גורם אחד לאבחן חוסר, ולכן כל תלונה עוזרת למטפל ב"כיוון" השאלות. אם ילדתך מתפתחת יפה, שמחה, עליזה, מתפקדת, אוכלת כמו שצריך, היציאות והשינה גם הם על פי הנורמה - הסירי דאגה מליבך רפואה שלמה איילת

23/04/2001 | 18:20 | מאת: ליאת

עכשיו כשאת מציינת עובדה נוספת לחוסר ברזל, אז אכן מזה תקופה שלמעלה משנה שבספירת דם יש לה המוגלובין שנע בין 11 ל 11.8 והרופא ילדים אומר שלילד זה בסדר, למרות שעל פי הטבלה שבאה עם תוצאת הבדיקות , בקופ"ח מכבי יש טבלה של ערכים לנורמה, אז הטבלה מראה שהנורמה היא מי 12 עד 15 ואז אם מסתכלים לפי הטבלה אז אכן יש לה מעט המוגלובין נמוך, אבל הילדה לא סובלת מעייפות יתר, היא דוקא אוכלת מאד יפה ומוצרים שעשירים בברזל כמו בשר שווארמה, אבוקדו, ביצים כך שהתזונה היא ממש טובה. ולמרות זאת הברזל מעט נמוך, מה שמוזר זה שיש לי ילדה נוספת שבכלל לא נוגעת בבשר, ולא באבוקדו ובכל המוצרים שעשירים בברזל ואצלה הברזל ממש גבוה , איך את מסבירה את זה, אני נותת לילדה אגוזים, בוטנים, אבוקדו , בשר ולמרות זאת רמת ההמוגלובין לא משתנה?

מנהל פורום רפואה משלימה