לחם וסוכרזית

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

20/04/2001 | 19:04 | מאת: יסמינה

אני נמצאת כעת בדיאטה קבוצתית שההנחיה שלה לאכול לחם קל. אני מעדיפה לחם בריאות אך הטעם שאני מכירה ללחם בריאות קל הוא גרוע ביותר. האם יש לחם בריאות קל וטעים? שאלה שניה בנוגע לסוכרזית . נאמר לי שלסובלים מקנדידה לא מומלץ להשתמש בסוכרזית ואכן אני חושדת ששימוש רב שלי בסוכרזית גורם לי להפרשה מאוד מסויימת ולא נעימה. אם זה נכון האם ישנו תחליף לסוכר ולסוכרזית למי שסובל מקנדידה? תודה, יסמינה .

22/04/2001 | 07:36 | מאת: אילת מן

יסמינה שלוםרב א. קשה לי להמשיך ולהאמין בלחם קל, לפי דעתי מוטב לשבוע מפרוסת לחם מלא, מאשר להמשיך להיות רעבים מלחם קל. לגבי הטעם - יצרנים רבים בשוק והטעם אישי כל-כך, לכן רק טעימה תוכל להביא לבחירה על פי הטעם ב. קנדידה - פטריה - שמר אשר פחמימות פשוטות - כלומר מתוקות - סוכר, דבש, ריבה, פרי, מיץ פרי, אלכוהול, וכל המוצרים המכילים חומרים אלה - הם קרקע המזון של הקנדידה. אין כל קשר לסוכרזית שהינו הרכב כימי המעניק לנו תחושה של מתיקות. אלא מה - רוב בריאות אין בו. זו ה - ב - ע - י - ה, גם אם ההמלצה שלא לצרוך סוכרזית היא נכונה לטעמי הרי הנימוקים אינם נכונים. דרך אגב - אספרטיים - הממתיק של כל מזונות הדיאט - רע עוד יותר. ולכן - ההמלצה הקשה מכולן - להמעיט!!! במתיקות כל שהיא, לשתות בעיקר משקה חם או פושר - ללא כל סוג של המתקה רפואה שלמה איילת

23/04/2001 | 23:28 | מאת: רוז

לחם הקל הטעים ביותר הוא של מאפית ברמן.

מנהל פורום רפואה משלימה