טיפולי פוריות? - שאלה למנהל הפורום

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

27/09/2001 | 22:55 | מאת: אפרת

אני עוברת טיפולי פוריות. במסגרת הטיפולים מוצע גם טיפול בדיקור. על מה עובד הטיפול הזה? מה המשמעות שלו? והאם ישנן הוכחות ברורות ליעילותו? באיזה שלב כדאי לעשותו? ברצוני לציין שבעבר סבלתי מאסטמה בדרגה בינונית טופלתי בדיקור ובתוספי מזון ותוך מספר חודשים נגמלתי מהמשאפים השונים עד למצב של אי צורך מוחלט בהם. כך שאמונה ברפואה האלטרנטיבית יש לי.

29/09/2001 | 09:32 | מאת: אילת מן

אפרת שלום הסיבות לאי פוריות על פי הרפואה הסינית מאד מגוונות, חסר דם, סטגנציה (חסימה) של דם במחמם התחתון, סטגנציה של ליחה ולחות, סטגנציה של קור במרידאן הכבד ועוד. דיקור פועל על ערוצי האנרגיה של הגוף (מרידאנים) ובהתאם לאבחנה יכול לחזק (דם) לפזר (ליחה ולחות) לפתוח (סטגנציה), אם מדובר בחסר דם או קור - חובה להוסיף לטיפול גם תזונה וצמחי מרפא - כדי לקצר את התהליך אם מדובר בסטגנציה כל שהיא וזאת תדעי לאחר אבחון, הרי שיש בעיה גם לפתוח סטגנציה וגם להכנס להריון שהיא סוג של סטגנציה מאד רצויה. ולכן למצבים כאלה בדרך כלל מיעצים לדחות את ההריון למספר חודשים. מנסיון יש הצלחות. רפואה שלמה איילת

29/09/2001 | 21:03 | מאת: אפרת

אילת, קודם כל תודה על התייחסותך המהירה לשאלתי. ובהמשך, כתבת על אבחון של חסימה ולאר מכן המשך טיפול בהתאם. האם האיבחון נעשה על ידי המדקר עצמו או שהכוונה היא לבדיקות "קונבנציונליות"? אני עוברת בימים הקרובים ניתוח להוצאת כיס המרה, ורציתי לדעת האם מומלץ להמשיך בטיפולי פריון בתקופה של פחות מחודש לאחר הניתוח?

מנהל פורום רפואה משלימה