אפילפסיה אלטרנטיבית

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

14/01/2002 | 14:01 | מאת: רות

שלום! בגיל שנה וארבע אובחנה אצל בתי אפילפסיה מסוג: minor motor seizures ( akinetic myoclonic astatic ) - (מקווה שאייתתי נכון את סוג המחלה). לידתה של בתי היתה רגילה וטבעית, וכן עד גיל שנה היא התפתחה יפה מאוד, ללא כל סממן של האטה בהתפתחות או כל תופעה חריגה אחרת. המחלה מתאפיינת בניתוקים ונפילות ראש למספר שניות בלבד , ובאה לידי ביטוי בהאטה בהתפתחות. אני מעוניינת במידע על רפואה משלימה - טיפול הומופתי, צמחי מרפא, או כל טיפול אלטרנטיבי אחר שיכול לעזור. אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. בתודה מראש, רות.

לקריאה נוספת והעמקה
14/01/2002 | 14:49 | מאת: שלומי (הומאופתיה קלאסית)

שלום רב, אפילפסיה או בשמה העברי - מחלת הכפיון. כל אחת מקבוצת הפרעות בתפקוד המוח המאופיינת בהתקפים פתאומיים וחוזרים. אפילפסיה אדיופטית אינה קשורה לנזק מבני למוח, היא כולל "התקף גדול" ( Grand mal) ו"התקף קטן" (Petit mal) אשר ניתנים לאיזון באמצעות תרופות הנוגדות פרכוסים. אפילפסיה מוקדית היא תסמין של מחלה מבנית של המוח, ואופי הפרכוס תלוי במיקום של המחלה. סיבות פרכוסים בילדים מגיל חודש ומתחת ל- 12 שנה: - פירכוסי חום. - ליקויים תורשתיים (תסמונות מטבוליות, ניווניות ושל כפיון ראשוני). - זהום במערכת העצבים המרכזית. - הפרעות בהתפתחות (נרכשות או גנטיות). - חבלה. - סיבה אדיופטית. זוהי ההתבוננות המערבית / הרפואית הקלאסית. ניתן בהחלט לנסות ולעזור ע"י הומאופתיה קלאסית, ממחקרים אשר התפרסמו בספרות ההומאופתית לאורך השנים, יש המדברים על ריפוי ויש המדברים על הפחתה בתדירות ובעוצמת ההתקפים. לפעמים המצב הוא מתקדם ואנחנו יכולים לנסות ולעזור בפתולוגיות הקשורות לתופעות הלוואי כתוצאה משימוש בתרופות האלופתיות. הטיפול האלטרנטיבי בכלל וההומאופתי בפרט מתייחס לאדם כמכלול ומתן הטיפול / הרמדי הוא לאדם ולא רק למחלה. המטרה היא לדעת מה מייחד את האדם, את האורגניזם, בתוך המחלה עצמה. באם תרצי לדעת עוד פרטים על הטיפול ההומאופתי הקלאסי את מוזמנת לכתוב כאן או לבוא לבקר בפורום ההומאופתיה של וואלה. באם יהיו לך עוד שאלות על הנושא בכלל והומאופתיה בפרט את יכולה ומוזמנת לשלוח לי גם מייל. מאחל לכם רפואה שלמה שלומי.

14/01/2002 | 20:32 | מאת: טל בלו

שלום רות ברפואה הסינית נקראת מחלת האפילפסיה-"המחלה הקדושה", משני סיבות עיקריות: האחת-הדמיון בין התקפי האפילפסיה למצב של טראנס או התגלות, והסיבה השניה-העובדה שרבים מהחולים חשו בתחושות מסוימות של התגלות כזו או אחרת במהלך ההתקף. הרופאי ילדים במחלקת ילדים בצ'נגדו חילקו את הסובלים מאפליפסיה לשלוש קבוצות. קבוצה אחת-ילדים עם תקיעה של דם. קבוצה שניה-ילדים עם ליחה. קבוצה שלישית-ילדים הסובלים מחסר אנרגית "יין" האיברים המעורבים בפתולוגיות אלו הם :הכבד,הכליות והטכול. הטיפול כלל דיקור וצמחי רפואה סינים וההצלחה בטיפולים היתה מרשימה. בבית החולים שבו עבדתי מיעטו לתת לילדים תרופות המונעות פירכוסים , וככל שהילד הגיע לטיפול כשהמחלה בראשיתה וכשהשימוש בתרופות למניעת הפירכוסים קצר טווח כך הסיכוי להגיע לריפוי היה גדול. זה מאוד מפחיד לראות ילד או תינוק בהתקף אפילפסיה אך צריך להבין שתגובה קיצונית זו של חוסר איזון ניתנת לתיקון ,הברירה האחרת היא תלות בתרופות שנים ארוכות. מאחל בריאות טל

מנהל פורום רפואה משלימה