ליחה - שאלה לתזונאים
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
שלום, איזה תזונה מומלצת לי, כמי שסובלת מליחה ולחות ( חולשה של ה - SP ) במיוחד לארוחת בוקר. תודה על העזרה...
תזונה המועילה לחיזוק הטחול הטיפול התזונתי יכלול מזונות בעלי אופי חמים או ניטראלי , מזון נא או בעל איכות מקררת יחליש את מע' העיכול ועלול ליצור לחות ירקות עשירים בפחמימות כגון – גזר בטטה דלעת , אפןנה, שעועית ירוקה, לפת ,תפוחי אדמה סלק. דגנים מבושלים היטב או כדייסה – שיבולת שועל ,אורז מתוק , כוסמת , תירס.מומלץ לארוחת בוקר כמות קטנה ומבושלת של מזון מהחי ( אפשר גם בתוך מרק עשיר) כללים שכדי לשמור – לעיסה ממושכת , ארוחות קטנות ,בישול אידוי או אפיה של כל המזונות כולל פירות. לגבי ליחה לחות אצרף ציטוט מהספר הסיני הקלאסי NEI JING "כשהטחול סובל מלחות על האדם לאכול אוכל מר שהוא בעל סגולות ניקוז" לדוגמא – שיפון ,סלרי, חסה , בצל ירוק , אלפלפה , לפת, קולורבי.
שאלה הנשאלת לא אחת, כי למעשה סלט ירקות, מוצרי חלב, לחם מחיטה, עם כוס קפה - הם לא המומלצים לעומת זאת: דייסת קוואקר על בסיס חלב אורז או חלב קוואקר ואם לא אלה אז פשוט - מים, מעט המתקה של דבש/מולסה/סילאן/ זאת האופציה הטובה ביותר. אם את מתעקשת על צורה יותר קוונציונלית - אז יש צורך ביותר השקעה לחם שיפון, עם ממרח חומוס שהוכן בבית, פלפלים קלויים שהוכנו בבית, סלט חצילים ש.. הוכן בבית, אם בארוחה מלאה חשקה נפשך אפשר גם שקשוקה שהוכנה מירקות - בצל, פלפלים בצבעים שונים וביצה. שתיה - כמובן שתה צמחים ללא קפאין בהצלחה