מזון ,לחות וקלוריות
דיון מתוך פורום רפואה משלימה
אלו מזונות ברפואה הסינית מכילים הרבה קלוריות אך גם לא גורמים ללחות או לליחה? האם כל השומנים ללא יוצא מהכלל לא יתאימו?
המזון על פי הרפואה הסינית לא נמדד על פי הקרטריונים של הרפואה המערבית, הערך הקלורי לא נלקח בחשבון, לעומת זאת כן אפשר לומר שמזון שומני יוצר לחות, הטחול האיבר המעבד את המזון לאנרגיה, "סובל" מהלחות ומקשה לעבד מזון כאשר יש עודף לחות התוצאה הצטברות של לחות, וכאשר הלחות נתקעת, מתחממת, נוצרת ליחה. לכן, אם נמשיך בחשיבה זו, הרי ששמנים קרים שלא עובדו בחום והוספו למזון, בכמות קטנה, לא ישפיעו לרעה באופן קיצוני כך שמעט שמן זית בכבישה קרה, או קנולה (כפית לאדם לארוחה), פיצוחים על המזון ולא בזמן צפיה במשחק כדור רגל/סל, טחינה, זרעי פשתן (כדאי לטחון בבית או להשרות במים רותחים מספר שעות) וכמובן להמנע ככל האפשר במזון עשיר בשומן שעבר חימום: טיגון בשמן עמוק, בצק עלים, חטיפים מלוחים, בשר שמן מעובד ומטוגן (או צלוי)