מזונות קרים ומזונות חמים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה

02/07/2002 | 14:55 | מאת: רונית

שלום רב, האם זה נכון שתזונתו של חולה מעיים צריכה לכלול מזונות בעלי אנרגיה חמה? איך יודעים לאילו מזונות הגוף זקוק. ומה נחשב למזונות חמים? תודה, רונית.

לקריאה נוספת והעמקה
03/07/2002 | 00:10 | מאת: טל בלו

שלום רונית. בכלל לא בטוח שתזונתו של חולה מעיים צריכה להיות חמה. הדבר דורש אבחון מעמיק ועל פניו נראה לי שתזונה נטראלית או קרירה גם יכולה להילקח בחשבון-הכל תלוי באבחנה. מטפל ברפואה סינית יוכל לנסות לאבחן את הסינדרום המאפיין את התסמינים ואת המטופל ולפי זה ינתן היעוץ התזונתי. חמשת האנרגיות של המזון – חום , קור , חמימות , קרירות , נייטרליות. לדוגמא : לתה יש אנרגיה קרה, כך שגם אם נשתה אותו חם הרי שבעיקרון אנו מקררים את הגוף, כיוון שהתה מאבד את חומו מהר מאד בגוף ואז הגוף מתחיל להתקרר. דוגמא זאת מראה שלכל מאכל יש את התכונה האנרגטית שלו, ואין חשיבות לצורת הכנתו. השימוש באנרגיות אלה טוב לריפוי ותיחזוק הגוף, למשל – -אדם הסובל משיגרון בחורף טוב שישתה ויאכל מזונות חמים או חמימים כדי להקל על כאביו. -אדם הסובל מפריחה וגרוד חמורים יאכל מאכלים קרים כמו מרק שעועית עם כפית סוכר כדי לרפא את הסימפטומים. -אדם הסובל מטחורים יאכל בננות מבושלות מעט והתסמינים יעלמו. לבננות אנרגיה קרה והטחורים הם חום עודף בגוף. רשימת מזונות לפי האנרגיות שלהם – קרים : נבטי במבו, בננה, דלעת, צדפות, קונכיות, סרטנים, אשכוליות, חסה, לוטוס, מלון, אפרסמון, מלח, עשב ים, אצות ים, קרמבולה, קני סוכר, ערמוני מים, אבטיח. קרים מעט : כשות, עגבניות. קרירים : תפוח, טופו, חלמון ביצת תרנגולת, פטריות מצויות, מלפפון, חציל, גריסים, חסה, פרחי חבצלת, שסק, מנדרינה, פרחי אריכות ימים, מנגו, מיורן, שעועית מונג, קונכית צדפה, אגס, מנתה, צנון, שמן שומשום, תרד, תותים, קלמנטינה, חיטה, סובין, חיטה. חמים : פלפל שחור, קליפת קינמון, זרעי כותנה, ג'ינג'ר מיובש, פלפל ירוק, פלפל ירוק, שמן סויה, פלפל לבן. חמימים : זרעי משמש, סוכר חום, קימל, קרפיון, דובדבנים, ערמונים, עוף, עירית זרעים ושורש, זרעי שמיר, צלופח, שום, ג'ינג'ר טרי, ג'ינסנג, קליפת אשכוליות, עלים וראש של בצל ירוק, גויאבה, קומקווט, חרדל, ליצ'י, בשר כבש, אגוז מוסקט, אפרסק, פטל, רוזמרין, שרימפס, מנתה, דלעת, אניס, גרעיני חמניה, בזיליקום מתוק, שעועית, טבק, חומץ, אגוזים,יין. חמים מעט : אספרגוס, דיונון, מאלט. ניטרליים : בקר, משמש, שורש סלק, פטריות שחורות, זרעי שומשום שחור, סויה שחורה, כרוב סיני, קרפיון, גזר, שעועית, סלרי, זרעי דובדבן, ביצי תרנגולת, תירס, תפוחים, דיונון, קליפת מנדרינה מיובשת, ברווז, תאנים, ענבים, על גויאבה, דבש, שעועית, קולורבי, ליקוריץ, פרי וזרעי לוטוס, חלב אדם ופרה, זיתים, צדפות, פאפאיה, בוטנים, אורז נקי, חזיר, תפוחי אדמה, דלעת, עלי צנון, שעועית קטנה או אזוקי, סובין אורז, זעפרן, פטיות שיטאקי, שזיף חמוץ, גרעיני חמניות, אורז מתוק, בטטות, פטריות לבנות, סוכר לבן, סויה צהובה. מאחל בריאות טל

03/07/2002 | 07:13 | מאת: רונית

תודה רבה טל.

מנהל פורום רפואה משלימה