דם בזרע
דיון מתוך פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת
שלום, לאחרונה שמתי לב על הופעת נקודת דם בזרע. בפעם הראשונה זה הופיע לפני כחודש וחצי ומאז עוד כפעמיים. אני בן 28, ולפי מה שקראתי הופעת דם בזרע הינו אחד הסימפטומים לסרטן הערמונית, אך יחד עם זאת אוכליסיית הסיכון הינה גברים בני 50 ומעלה. שאלתי היא, מהי השכיחות להופעת סרטן הערמונית בגילי? ומהם הבדיקות הנדרשות? אודה על תשובה מהירה.
לכותב שלום. דם בזרע ( המוספרמיה או המטוספרמיה) היא תופעה שמופיעה אצל גברים רבים. אם התופעה אינה קבועה ומופיעה מספר פעמים וחולפת לאחר כמה שבועות אין צורך בשום טיפול . אולם אם מתלווים לדם בזרע גם סימפטומים של צריבה במתן שתן או הפרשות או קושי במתן שתן, או כאבים ואי נוחות בפין ובאשכים, או שהדם מופיע ברציפות בכל שפיכה במשך למעלה משבועיים יש הצדקה ללכת לברור אצל אורולוג. בריאות טובה. יעקב.
לשים שלום עוד לא תואר עד כה מקרה של סרטן הערמונית בגיל 28 . לרוב לדם בזרע אי ממש משמעות. אם התופעה חוזרת פנה לאורולוג , אשר יעשה לך בירור, תרביות למיניהם וכו'. ד"ר אריאלי
בני עבר ניתוח טורשן, כריתת אשך, הוא בן 17 ואינו מקיים יחסים. בפליטת זרע נמצא דם.האם יכול להיות קשר בין הניתוח לבין הדם בזרע תודה