לימודי תזונה וקרייקה קלינית

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

28/08/2007 | 13:00 | מאת: איה-א

שלום! אני גם כן נואשת לכמה תשובות לגבי המקצוע ובעיקר לגבי העבודה שלאחר סיום התואר, יש לי כמה שאלות שעל התשובות עליהם אודה מאוד. 1. נאמר לי שלאחר התואר ישנה הגרלה שמשרד הבריאות אחראי עליה ורק אחריה הסטודנט מוגדר כדיאטן קליני. איך התהליך מתבצע ובמה עובדים עד שמועלים בהגרלה? 2. איך השוק במקצוע? לאיזה שכר מגיעים דיאטנים בתחילת הקריירה ולאחר צבירת ניסיון? 3. האם ישנו תואר של מוסד מסויים שמעלה את סיכויי הקבלה למקומות עבודה? אשמח לקבל תשובות בנושא... תודה,איה

28/08/2007 | 13:45 | מאת: דנה ויינר

שלום איה, ההגרלה יהא אינה של משרד הבריאות, ההגרלה נעשית בתום הלימודים במסגרת המוסד האקדמאי על מנת להחליט באיזה מקום הסטודנט יעשה את ההכשרה המקצועית, בדומה לסטודנטים לרפואה . בכל שנה ישנם מספר מחזורים כך שכולם מגיעים לעשות הכשרה מעשית ומסיימים, בשאיפה, כדיאטנים קלינים. את השוק את קובעת, אם תציעי לשוק משהו טוב, הוא יקנה, כמו בכל מקצוע, ומקצוע זה מאוד פופולרי לאחרונה, אך זה לא אומר שהשכר בהתאם. השכר משתנה ותלוי במקום העבודה, האם רכשת תארים מתקדמים ועוד. ישנם היום רק 2 מוסדות להכשרה זו, תל חי ורחובות, ואין הבדל בין השניים מבחינת ההכשרה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית