מה יותר בריא, קציצות הודו או בקר?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/09/2007 | 14:03 | מאת: אורנית

שלום. אני תוהה מה יותר בריא לילדים שלי, קציצות מבשר הודו בלבד? בקר בלבד? או השילוב של שניהם?

04/09/2007 | 18:40 | מאת: דנה ויינר

שלום אורנית, הכל תלוי במקור הבשר, האם טחון מראש או שמא נטחן במקום ללא תוספות שומן (מה שקורה בד"כ). רצוי לקנות בשר טרי ולטחון במקום, ואז ישנה שליטה על כמות השומן ואיכות הבשר. בשר הודו ובשר בקר נחשבים למובחרים ביותר מבחינה בריאותית, ואפשר לאכול כל אחד בנפרד או לשלב, אין הבדל משמעותי. בברכה, דנה

04/09/2007 | 19:27 | מאת: אור

התזונאית שלי אמרה שעדיף הודו, יש בו פחות שומן ויותר ברזל.

04/09/2007 | 20:55 | מאת: דנה ויינר

שלום אור, התזונאית צדקה לגבי השומן אך לא לגבי הברזל ובטח לא לקחה בחשבון את אופן גידול העופות במדינת ישראל לעומת בקר, וכמות התרופות שהם מקבלים. כמו כן, כמו בכל דבר בחיים, יש צורך באיזון, לא אמרתי לאכול רק בקר, אמרתי ששילוב כלומר לצרוך גם בקר, גם הודו,גם עוף גם דגים .הכל במידה. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית