שאלה לדנה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2007 | 15:48 | מאת: אבי

דנה שלום, לפני כשבוע שאלתי אותך לגבי בעיה של גזים חריגים ורבים וגם כאבי בטן כתוצאה מנוכחות של חיידק הליקובקטר.("אובד עצות") יעצת לי להוריד קצת מהסיבים התזונתיים(עד לפני כשבוע הייתי בשיטת קינגסטון). הורדתי מהפירות והירקות הטריים וזה אכן עזר לי לגזים. רציתי לשאול אותך לגבי הלחם, איזה סוג כדאי, עד היום הייתי אוכל שיפון מלא. מה לדעתך כדאי לי בהתחשב במצב הבטן שלי? תודה על הכל!

06/09/2007 | 18:13 | מאת: דנה ויינר

שלום אבי, אני שמחה שיכולתי לעזור. לא הייתי מורידה את כל הסיבים בתזונתך, הואיל וסיבים חיוניים לנו, הפחתה בפירות ובירקות ושילוב מזונות נוספים תשפר לבדה את מצבך. לא הייתי מפסיקה עם לחם השיפון, אלא אם כן הוא גורם לך לגזים, ואז הייתי משנה , כלומר ללחם הכי פשוט, לבן או אחיד ועולה בהדרגה בכמות הסיבים, כדי לתת למערכת העיכול להתרגל, או לרדת משיפון לחיטה מלאה ולראות אם חל שיפור נוסף. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית