השוואה בין אבקת קקאו לשוקולד מריר

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/09/2007 | 13:20 | מאת: שאול__

מה יותר בריא? אני סברתי כל הזמן שאבקת קקאו טהורה ללא תוספות כגון סוכר או חומרים אחרים היא הטובה יותר. או אולי ניתן גם לטחון פולי קקאו במטחנה ביתית? אולם שמעתי יצרן שוקולד מריר (בחול) מתגאה בכך שהשוקולד שלו טוב יותר מאבקת קקאו בגלל שהוא מוציא את השומן הרווי אשר ישנו באבקת קקאו. האם זה נכון? האם קקאו מכיל שומן רווי? בתודה

15/09/2007 | 00:26 | מאת: דנה ויינר

שלום שאול, איני מומחית בנושא שוקולד, וכל שוקולד הינו בעל הרכב מעט שונה. הואיל ושוקולד מורכב רק מ- 80% מקסימום אבקת קקאו אז הוא לעולם לא ישתווה לפולי הקקאו עצמו. בכל מוצר המכיל שומן יש גם שומן רווי, ולכן גם בפולי הקקאו יש שומן רווי. היתרון של שוקולד לא מסתכם בכמות השומן שבו אלא בכמות נוגדי החמצון שבו, ולכן ככל שהולכים למקור, כך יותר מזין, כלומר עבר פחות תהליכי עיבוד. קקאו אינו ממש מוצר טעים לצריכה ולכן פתחו ממנו שוקולד. מה להעדיף? הגישה שלי שיהיה טעים ומזין יחדיו, באיזון. הבחירה תהיה שלך. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית