אני לא יודעת מה לאכול:(
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום לדיאטנית מזה כחודשיים אני סובלת מטחורים, ומזה שנים רבות מחומציות יתר בקיבה וכרגע חשש לאולוקוס, אני מטופלת בלנטון.כדי ליצור יציאות רכות, עליי לאכול בין היתר המון ירקות ופירות ועוד מיני מזון שמכילים סיבים תזונתיים. לצערי הרב, הפירות גורמים לקיבה לגעוש ולכאוב. אפילו דברים שאינם חומציים רעים לי בקיבה. ירדתי במשקל כ 3 ק"ג. מה עליי לאכול כדי להקל על היציאות אך במקביל לא יצור צרבות קשות מלוות לעיתים בבחילות?? אנא עיזרי לי, אני בטוחה שאני מאבדת כל מיני חיוניים לגוף היות ואני לרוב אוכלת מוצרי חלב וטיפה ירקות כגון גזר, מלפפון, סלק אדום.לא נגעתי בעוף ובשר כבר מעל חודש. לתשובתך המהירה אודה איריס
שלום איריס, סיבים לאו דווקא צריכים להיות מפירות, אפשר גם דגנים מלאים, כגון חיטה מלאה, שיפון, קטניות (אפונה, שעועית, עדשים) שקדים ואוגזים טבעיים, כוסמת, שבולת שועל ועוד. עליך להקפיד לשתות כ- 2 ליטר מים ליממה ולעסוק בפעילות גופנית על בסיס יומי. איני מבינה מדוע את נמנעת מבשר, בנוגע לכיב ולחומציות יתר יש להמנע ממזונות עתירים בשומן,קפאין, עישון, בצל ושום. יש לאכול ארוחות קטנות ולהמנע מלשכב לאחר הארוחה לפחות שעה. חשד לכיב אינו מספק, צריך לעשות גסטרוסקופיה ולבדוק אם לא מדובר בכיב ע רקע חיידקי שדורש גם טיפול אנטיביוטי, פני לגסטרואנטרולוג בנושא. בברכה, דנה
שלום דנה תודה על תשובתך. כפי שציינתי אני אכן בבירורים לגבי כיב הקיבה, בימים הקרובים יערכו לי בדיקת גסטרוסקופיה. מבשר אני נמנעת כי הוא מכיל שומן אשר אף הוא גורם לחומציות יתר. כפי שציינתי, כמעט כל סוג של מזון מגביר, באופן טבעי אני יודעת, את מיצי הקיבה, ובמצבי הנוכחי על אחת כמה וכמה. חיידק שללו בבדיקת דם שערכתי לאחרונה. תודה על עצותייך, אני אנסה לפעול על פיהן, למרות חוסר התיאבון הקשה ממנו אני סובלת. שתהא שנה טובה ומבורכת, ותודה על פועלך באתר. בברכה, איריס