מדד גליקמי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/09/2007 | 20:22 | מאת: נועה

גזר ותפוחי אדמה מדוע הבישול מעלה את המדד הגליקמי שלהם

לקריאה נוספת והעמקה
26/09/2007 | 10:08 | מאת: דנה ויינר

שלום נועה, למיטב ידיעתי קורה בדיוק ההפך לגבי תפוחי אדמה, הואיל ובבישול במים חלק גדול מהעמילן יוצא למים ואז ערך גליקמי יורד, לכן עדיף תפוח אדמה מבושל על אפוי. לגבי גזר, אנו מורידים לרוב את קליפה שמכילה סיבים תזונתיים ולכן הערך הגליקמי עולה.

מנהלי פורום תזונה קלינית