כמה כולסטרול יש בכבד עגל?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שמעתי שיש פחות כולסטרול בכבד עגל לעומת כבד עוף. האם זה נכון ? זה נשמע מנוגד להגיון .
יש לי חוסר ברזל (פריטין מתחת ל-10,המוגלובין 11.9) ואין לי בעית כולסטרול. לאחר שניסית כל מיני תוספים, הגעתי למסקנה שאני רוצה לצרוך ברזל ממקור של כבד עגל. 1. כמה מ"ג ברזל ממקור של כבד עגל, (ולכן כמה גרם כבד עגל) עלי לצרוך ביום, כדי להשלים את הברזל ? 2. האם זה בסדר אם אוכל כבד עגל, 3 פעמים בשבוע, נניח כל פעם 100 גרם, או שזה יעמיס על הגוף מבחינת : גרמים של שומן, חומצות שומן רווי ורב בלתי רווי, כולסטרול, ויטמין A וכו'. 3. לגבי הכולסטרול, אם במקביל לתקופת "החזרת מאגרי הברזל", אפחית בצריכת חלמון ביצה ומוצרי חלב שמנים, האם זה יעזור להפחית את בעית הכולסטרול? או שהשומן מהכבד הוא גרוע ומזיק במיוחד ? היכן יש טבלאות מזון שאוכל להשוות את כמויות הערכים התזונתיים? בהרבה תודה נטע
שלום לכן! לשאלתה של שרית, יש הבדל מהותי בין עופות לבהמות לכן אין להתפלא על השוני. לשתיכן אני שולחת רשימה של סוגי כבדים. אם תקליקו על כל אחד מהם, תפתח האופציה לראות את ההרכב התזונתי המפורט שלהם. http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/nut_search.pl?liver נועה