כלכלה רכה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

17/02/2008 | 17:25 | מאת: סאלי

שלום, עברתי לידה עם ואקום ועם קרע פריניאלי דרגה 4 ובוצעה תפירה, והמליצו לי על אכילה למשל שבועיים של כלכלה רכה, ושאלתי היא מה התפריט או מה האוכל שנכלל בתוך ה"כלכלה רכה " ואיפה אני יכולה למצוא חומר או הסבר תודה

17/02/2008 | 19:33 | מאת: דנה ויינר

שלום סאלי, אין קשר בין כלכלה רכה להמלצות לדיאטה שאת צריכה. כלכלה רכה הכוונה למרקם המזון מבחינת לעיסה, ולך אין בעיה כזו, לכן לא תמצאי חומר בנושא. המטרה אצלך היא ליצור כמה שפחות צואה מצד אחד, אך מצד שני לא ליצור מצב של עצירות שיכול לגרום ללחץ וקרע נוסף. רצוי לשאול קודם את הרופא מה הייתה כוונתו, אם הוא רוצה פחות יציאות אזי הדיאטה נקראת דלת שארית, כלומר בלי ירקות ופירות, קטניות, דגנים מלאים, זרעים למיניהם. כל השאר יחסית חופשי, כלומר מוצרי חלב דלי שומן, בשר, אורז, מקרוני ולחם לבן, ריבה, דבש וחמאה. אם המטרה היא ליצור צואה אחידה ושלא תהיה עצירות אזי הדיאטה בדיוק הפוכה לזו שתארתי, ולכן זה מאוד חשוב לברר מה הייתה כוונת הרופא. בברכה, דנה

18/02/2008 | 08:23 | מאת: סאלי

תודה על התשובה הכוונה של הרפוא היא שמה שיוצא יהיה רך.. והכלכלה רכה למשך שבועיים, ובנוסף אני מקבלת תרופה "אבילאק" אז מה את ממליצה לי לאכול ? האם מותר שום ? פירות וירקות צריכים ריסוק או שאפשר בלי ? סלטים?

מנהלי פורום תזונה קלינית