שקדים קלויים - ערך תזונתי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/10/2008 | 23:31 | מאת: הריונית מהצפון

שלום, אני יודעת ששקדים בלתי קלויים הינם מזינים ובעלי ערך תזונתי רב יותר משקדים קלויים. עם זאת ברצוני לדעת האם שקדים קלויים מאבדים את כל ערכם התזונתי? האם עדיף לאכול שקדים קלויים מאשר לא לאכול בכלל שקדים (כמקור לסידן בתקופת ההריון)? תודה, יום טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
26/10/2008 | 18:06 | מאת: דנה ויינר

שלום, הבעיה בקליה של שקדים הוא איבוד של חומצות השומן החד בלתי רוויות וכן העלאת צריכת הנתרן. אין איבוד של סידן, אך קחי בחשבון, שהספיגה של סידן משקדים נמוכה מאוד ואינה מהווה מקור טוב. עדיף להתסמך על טחינה ושומשום וביחוד מוצרי חלב. בברכה, דנה

15/01/2009 | 12:46 | מאת: קרן

קיבלתי תכנית דיאטה מנטורופתית.בין המאכלים היא המליצה לי לאכול שקדים,תחינהוחומוס כתחילף לבשר,ומקור לברזל בבדיקת דם האחרונה שעשית ההמוגלובין שלי צנח ל-10.8 ובדיקת ה- FEERITIN שלי ירדה ל8.9.התחלתי בטיפול של כדורי ברזל,אך אני לא מסתדרת עם הטיפול.אני משלשלת,יש לי בחילות וכאבי בטן כל הזמן.אילו מזונות עשירים בברזל וניספגים כמו שצריך. בתודה מראש,קרן

מנהלי פורום תזונה קלינית