הבדלים בריאותיים בין בצק למאפה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
בתרבות הטיבטית ניזונה מרבית האוכלוסיה כמעט באופן בלעדי מבצק לא אפוי - קמח שעורה המעורבב עם חלב וחמאת יאק. רציתי לשאול האם יש הבדל תזונתי או בריאותי בצריכת בצק לא אפוי. נניח האם אכילת בצק חיטה מזינה פחות (או יותר) והאם היא קשה לעיכול יותר מאשר גרסתה האפויה? תודה מראש, איתמר
לקריאה נוספת והעמקה
שלום איתמר, מבחינה קלורית אין הבדל, אך מבחינה איכותית, קורב לוודאי שכן, שכן חימום מייצר תרכובות כימיות פחות מזינות כגון אקרילאמיד וחמצון שומנים, ולכן, ברוב המקרים מזון טרי נחשב למזין יותר. לגבי עיכול, איני חושבת שיש הבדל משמעותי. בברכה, דנה