שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/12/2008 | 22:07 | מאת: סיון

אם אני אוכלת שני מוצרים בעלי ערך קלורי זהה. עד כמה זה משנה אם המאכל הוא בריא או לא בריא (אם זה שוקולד או חטיף בריאות, למשל). ואיך יודעים לחשב את זה (בערך לפחות...), האם אפשר להגיד למשל שמאכל לא בריא זה 10% יותר בערך הקלורי ממאכל בריא בעל אותו ערך קלורי. זה כמובן במידה שלא כל היום אוכלים מאכלים לא בריאים, אלא פעם, פעמיים ביום.

לקריאה נוספת והעמקה
17/12/2008 | 18:31 | מאת: דנה ויינר

צריך לעשות ראשית הפרדה בין שני מושגים " ערך קלורי" ו"ערך תזונתי" ערך קלורי הוא דבר מדוייק ומדוד ולכן אם אני לוקחתכמות שוקולד שנותנת לי 100 קק"ל או גבינה לבנה שנותנת לי 100 קק"ל, הערך הקלורי זהה. כמובן שהערך התזונתי שונה לחלוטין. כי בגבינה שנותנת לי 100 קק"ל יש יותר חלבון, פחות שומן, פחות סוכר, יותר סידן וכו' לעומת שוקולד, ולכן התרומה התזונתית שונה. תזונה נכונה אינה מורכבת רק מקלוריות אלא גם מהרכב הקלוריות, כמה מגיע משומן, כמה מפחמימות וכמה מחלבונים, כמובן תוך התייחסות למרכיבי מזון נוספים שאינם תורמים קלוריות כגון ויטמינים, מינרלים , כולסטרול וסיבים. אין דרך להעריך באחוזים מה יותר תורם ומה פחות, וגם לא מסתכלים על מוצר אחד משלל מזונות שאת אוכלת אלא מסך כל הצריכה היומית, שבועית, חודשית ושנתית. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית