נוגדי חמצון בקפה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/01/2009 | 20:58 | מאת: אלה

דנה שלום, אילו נוגדי חמצון, אם בכלל, יש בקפה? והאם כמותם בקפה משמעותית? תודה. אלה

לקריאה נוספת והעמקה
13/01/2009 | 15:22 | מאת: דנה ויינר

שלום אלה, מחקרים אחרונים מצביעים כי כמות נוגדי החמצון בקפה נחשבת לגבוהה ביותר, וכי חלק ניכר מהאוכלוסיה מקבל נוגדי חמצון מקפה יותר מאשר ירקות ופירות, ביחוד במדינות כגון ארה"ב בהן צריכת הקפה גבווה וצריכת ירקות ופירות יחסית נמוכה. ישנם סוגים רבים של נוגדי חמצון בקפה, כגון פוליפנולים, אך הפירוט זמין בידי. מחקרים רבים הראו שנשים שצרכו 5-6- כוסות קפה ביום חלו פחות באלצהיימר, פרקינסון, סרטן שד ומחלות כבד.סגולות אלו מייחסים בינתיים לנוגדי החמצון. בברכה, דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית